XI. Turistické fórum Polabí 22. dubna 2011 Zámek Poděbrady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ohře – cíl turistů v Karlovarském kraji
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Ján Chládek Vít Nakládal
Využití labské vodní cesty pro sportovní a turistickou plavbu Občanské sdružení Sportovní přístav Kolín
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Středočeský kraj.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Volnočasové projekty a EU financování
ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj. ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Labe Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Vodstvo Česka.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Česká republika: Řeky Hospodářský zeměpis
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.
Bike konference 2012 Jihomoravský kraj. Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje v oblasti cyklistiky.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Královéhradecký kraj.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
Příroda naší republiky
Nové oddělení cestovního ruchu -Tvorba koncepce rozvoje cestovního ruchu -Navázání na Strategický plán města -Spolupráce s Komisí cestovního ruchu -Spolupráce.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Po vodě – ekologicky, levně a v pohodě Ředitelství vodních cest ČR Ing. Jan Skalický pověřen řízením ŘVC ČR Aktuality ke splavnění Labe.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Jana Vavryčuková manažerka MAS Brdy – Vltava o.p.s.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Revitalizace KUKS o.p.s., Kuks 12, Kuks
Jana Vavryčuková manažerka
Projekt LABEL LABE-ELBE – Adaptace na povodňové riziko v povodí Labe
turistická oblast v srdci Čech
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

XI. Turistické fórum Polabí 22. dubna 2011 Zámek Poděbrady

Zlatý pruh Polabí, o.p.s.  Organizace cestovního ruchu působící v turistickém regionu Okolí Prahy a v turistické oblasti Polabí  8 zakladatelů – podnikatelé v cestovním ruchu  Společnost založena v dubnu 2005 – již 6 let spolupráce a vzájemné propagace turistické oblasti  Princip spolupráce na základě PARTNERSTVÍ – 111 smluv (obce, města, mikroregiony, podnikatelé v CR, občanská sdružení)  Provozuje dvě TIC a spolupracuje s 20 TIC v Polabí, která v roce 2010 navštívilo na turistů  V roce 2010 založen Fond cestovního ruchu za účelem společné propagace turistické oblasti(příspěvky měst a obcí, podnikatelů)  Iniciujeme rozvojové strategie cestovního ruchu a vodního turismu v turistické oblasti POLABÍ

Využití Labe pro vodní turistiku

LABE největší řeka, která pramení v ČR na Labské louce v Krkonoších povodí Labe v České republice má rozlohu 51,4 tisíc km 2 a odvodňuje téměř celé Čechy povodí má celkem rozlohu 144,1 tisíc km 2 - evropský veletok šířka koryta od 50 do 100 m dnes již téměř zcela regulované a využívané pro vodní dopravu velkých lodí až do přístavu ve Chvaleticích Původní charakter si Labe zachovalo v tzv. Polabinách, které tvoří malebné pruhy původní labské krajiny s lužními lesy a loukami, při labišťatech (původní ramena Labe), tůních a jezerech. Jeden z nejucelenějších pruhů Polabin po obou stranách Labe je mezi Kolínem a Poděbrady (například labišťata u Hradišťka, kde se nachází i slovanské hradiště atd.). Významné přítoky ve Středních Čechách (Cidlina, Mrlina, Jizera, Výrovka, Vltava) Významné přehrady a soustavy zdymadel (přehrada Labská, Les Království) ŘEKA LABE

Pohodová rekreace ve středu naší země /

využití Labe od doby bronzové, nálezy monoxylů, pravěká hradiště chránící dopravní cestu, první překladiště na českém území, dovoz soli z Magdeburgu, placení cla od 14.století: rozvoj lodní dopravy a mezinárodního obchodu – Karel IV. – projekt nové cesty mezi Benátkami a Bruggami přes Čechy – projekt nerealizován realizovaný projekt Karla IV. např. plavební kanál mezi Lauenburkem na Labi a Lübeckem – nejstarší plavební stavba v Evropě v prvorepublikovém období byla v Poděbradech flotila několika výletních lodí HISTORIE VYUŽITÍ LABE

PODMÍNKY PRO VODNÍ TURISTIKU Labe a jeho okolí - hojně využíváno ke koupání, a to především díky písčitému dnu (hlavně slepá ramena a bývalé pískovny), některé přítoky jsou využívány pro individuální vodní turismus – Žlutá Plovárna jediná „kamenná“ půjčovna lodí na řece Jizeře výletní plavby na lodích Král Jiří a Kolinea půjčovny nemotorových a motorových lodí prostory pro vodní skútry, vodní lyžování

Pohodová rekreace ve středu naší země /

VYHLEDÁVACÍ STUDIE INFRASTRUKTURY REKREAČNÍ PLAVBY NA LABI VE STŘEDOČESKÉM KRAJI studie vznikala na základě objednávky Středočeského kraje jako jeden z výstupu nadnárodního projektu „LABEL“ v rámci Operačního programu Nadnárodní spolupráce oblast Střední Evropa. studie vychází z „Analýzy projektových záměrů rozvoje infrastruktury vodních cest pro účely rekreační plavby na dopravně významných vodních cestách a souvisejících plochách“. Dalším významným podkladem byla plavba lodí po řece Labi a spolupráce se starosty měst a obcí kolem řeky a v neposlední řadě znalost území Zlatým pruhem Polabí, o.p.s.. kompletní vyhledávací studie była v lednu roku 2011 zaslána 25 starostům měst a obcí k zařazení do územních a rozvojových plánů.

VYHLEDÁVACÍ STUDIE INFRASTRUKTURY REKREAČNÍ PLAVBY NA LABI VE STŘEDOČESKÉM KRAJI A MEMORANDUM Zlatý pruh Polabí zaslal dne 2.března 2011 přes datovou schránku opětovně na města a obce žádost o zařazení výsledků této studie do svých rozvojových a územních plánů. K dnešnímu dni nám odpovědělo celkem 8 obcí z toho jsou Záryby, Borek, Týnec nad Labem, Kovanice, Neratovice, Lysá nad Labem pro přístavy a Libice nad Cidlinou a Ostrá proti. K memorandu se postupně připojilo již na 8 měst a obcí, 1 podnikatelský subjekt, 8 sdružení a dále Hospodářská komora Střední Čechy, IHK Magdeburg, Česko-Nizozemská obchodní komora a v jednání je Sředočeský kraj a Královéhradecký kraj.

Pohodová rekreace ve středu naší země /

PARTNERSTVÍ zakotvené ve Zlatém pruhu Polabí, o. p. s. : Zdokonaluje kvalitu všech služeb a nabídku v cestovním ruchu Rozvíjí cestovní ruch = rozvoj a posilování sektoru malého a středního podnikání spolu s municipalitou Naplňuje krajské, regionální a oblastní rozvojové programy cestovního ruchu Ulehčuje všem partnerům práci a máme se rádi…

Děkuji za pozornost