Zpracoval Ing. Jan Weiser Optimální naložení kontejneru ISO 1C.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POLOVODIČE SVĚT ELEKTRONIKY.
Advertisements

Označení hasičů na přilbách
Obaly Ivan Gros
Pica pica Straka obecná.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
Karel Schreiner obchodní provoz 3.ročník prodavač
Tato prezentace byla vytvořena
Funkční řešení porcelánových nádob
Kontejnerová technika
Nabídka Společnost SAPRIM, s.r.o. nově zakoupila multifunkční stroj
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
BALENÍ: Speciální balení jako součást distribučního procesu aneb
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchod. Osnova výkladu Význam, funkce a úkoly velkoobchodu. Rozd ě lení velkoobchodních sklad ů podle vybraných hledisek.
Č ÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_500_DEPILACE,EPILACE NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, St ř ední pr ů myslová škola.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Logistické řetězce. Osnova výkladu Logistické ř et ě zce Pasivní prvky logistiky Materiál Obaly Manipula č ní a p ř epravní.
BRUTTO, NETTO, TÁRA VÝPOČTY
UKLÁDACÍ BEDNY - přepravní prostředky na úrovni základních manipulačních jednotek - jsou určeny pro skladování materiálu - pro mezioperační manipulaci.
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
 Krystalická  Pravidelné uspo ř ádání č ástic  Periodicky opakované uspo ř ádání – dalekodosahové  Monokrystaly – č asto anizotropní – vlastnosti.
ČLENĚNÍ SKLADŮ PODLE SKLADOVANÉHO MATERIÁLU MATERIÁL - jde o vytěžené suroviny, polotovary, hotové výrobky, obaly i odpady - základním kritériem pro.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Projekt Sešlápni, ušetříš Recyklohrani.cz ZŠ Slavonice IČO: Listopad 2010.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Stran č ice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Ř ehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_ Slovní úlohy s procenty TEMA:
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výpočet spotřeby materiálu z plných pálených cihel.
Mobilní regály Sestava policových regálů, která je umístěna na pohyblivých podvozcích. Použití pojízdných regálových systémů značně zvyšuje skladovou.
Moderní logistický systém pro skladování zboží Klára Horáčková EP2.
REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
Konstrukce CNC strojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Název: Přepravní prostředky-EUR paleta Autor: Ing. Jaroslav Vrchota
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – odborný popis Název sady:Funkční styly (prostě sdělovací,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák Objem a povrch válce – použití v praxi Kolik litrů nafty je v plném sudu?
Atmosféra.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Dispoziční řešení prodejen.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_06  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
K o u l e Popis tělesa Výpočet povrchu Výpočet objemu Části koule
Objem a povrch kvádru a krychle
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Opakování na 4.písmenou práci 6.ročník
Krácení a rozšiřování poměru
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
DRUHY ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_613
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Rovinné zrcadlo Název : VY_32_inovace_09 Fyzika - rovinné zrcadlo
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-15
Poměr v základním tvaru.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Tlak – výpočty příkladů
Zemní práce a zakládání staveb
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Poměr v základním tvaru.
Krychle a kvádr - slovní úlohy.
POMĚR VE SLOVNÍCH ÚLOHÁCH
Transkript prezentace:

Zpracoval Ing. Jan Weiser Optimální naložení kontejneru ISO 1C

Zadání S využitím následujících informací vypo č ti celkové množství lahvového piva (O,5 l) uloženého v p ř epravce, které je možno p ř epravit v kontejneru ISO 1C, když k manipulaci využijeme naložení p ř epravek na Euro paletu?

Základní informace P ř epravka (slangov ě také basa) je manipula č ní prost ř edek pro transport a skladování menšího množství zboží, p ř edevším v maloobchod ě. Základní požadavek na p ř epravky je možnost jejich snadného automatizovaného pln ě ní zbožím, stohování a ukládání na palety. Tyto vlastnosti lze dob ř e demonstrovat na oblíbených p ř epravkách pro pivní lahve. paletypivní lahve

Základní informace P ů dorys č eských pivních p ř epravek je 400x300x300 mm, aby je bylo možné skládat na Europalety s rozm ě rem 1200x800 mm a výška 144 mm. Typizovaná pivní p ř epravka pojme 20 lahví piva o obsahu 0,5 litru. Sou č asn ě musí p ř epravka umož ň ovat ru č ní manipulaci jediným č lov ě kem. P ř epravky tedy mají jak otvory, za které je zvedají balící stroje v pivovarech, tak vhodn ě umíst ě né otvory pro pohodlnou ru č ní manipulaci. Tvar obruby dna p ř epravky i horního okraje je zvolen tak, aby do sebe jednotlivé p ř epravky snadno zapadly.Europaletypivalitrubalící stroje pivovarech

Euro-paleta Paleta je základem jednotného zp ů sobu ukládání materiál ů. Je ur č ena pro manipulaci, dopravu, distribuci a skladování tém ěř všech produkt ů. Paleta je za ř azena podle Č SN – evropská d ř ev ě ná č ty ř cestná prostá paleta – EUR – s rozm ě ry 800 x 1200 mm. P ř i stohování m ů že být každá maximáln ě zatížená paleta ve spodní vrstv ě ješt ě dodate č n ě zatížena b ř emenem (tj. loženými paletami) o maximální hmotnosti 4000 kg, pokud tato zát ě ž doléhá celou plochou op ě rné podlahy na urovnaný, vodorovný a tuhý povrch b ř emena uloženého na palet ě ve spodní vrstv ě.

Kontejner ISO 1C

ZPŮSOB PLNĚNÍ KONTEJNERU ISO 1C, 1CC A) paletami EUR x mm Po č et palet celkem: 11 palet v jedné vrstv ě 22 palet ve dvou vrstvách Využití plochy kontejneru: 78,5 % B) paletami x mm Po č et palet celkem: 10 palet v jedné vrstv ě 20 palet ve dvou vrstvách Využití plochy kontejneru: 88,8 %

ZPŮSOB PLNĚNÍ KONTEJNERU ISO 1C, 1CC

Ukládání přepravky na paletu

Řešení Na paletu se vejde 8 ks p ř epravek v jedné vrstv ě. P ř epravky ve 3 vrstvách = 3x = 1044 Celkem 8x3=24 p ř epravek, 480 lahví Výška kontejneru 2330 mm 2 palety na sob ě = 2088 mm Váha jedné naložené palety = p ř epravka 12 kg x 24 = 288 kg Celkový po č et naloženého piva = 11 x 2 x 24 x 20 = lahví.