Florbal Ročník: 1. 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FLORBAL.
Advertisements

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Moje první Prezentace!!.
Jméno autora: Tomáš Utíkal Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): září 2013 Ročník: devátý Tematická oblast: Elektrické a elektromagnetické jevy v 8.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry s míči Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 5. září 2012.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Využití v praxi Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_11 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Pohybové hry s gymnastickou stuhou Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_147_Pohybové.
Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Volejbal doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Protahovací cvičení pro zádové svaly a páteř Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_68_protahovací cvičení – záda a páteř Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná.
VI. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Hlavní město Praha Jméno autora:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Házená Házená je kolektivní míčový sport, ve kterém proti sobě.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
Mechanika VY_32_INOVACE_05-02 Ročník: VII. r. Vzdělávací oblast:
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Vzdělávací materiál zpracovaný v rámci projektů EU peníze školám
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Proudové chrániče.
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
Strečink Je možné provádět denně po tréninku, nejméně však 4x týdně nejlépe 2-3 hodiny po posledním tréninku dne (svaly již nejsou tak zakyselené a nejsou.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Celá čísla VY_32_INOVACE_2.14.M.7 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
Beach volleyball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
HUDEBNÍ VÝCHOVA ORFFOVY HUDEBNÍ NÁSTROJE
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Vhazování (obě předloktí horizontálně, dlaně směrem dolů) Rozehrání
Horská klinika 2009 David Winkler DRACI Brno
Rovnací cviky - trpaslíci
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Význam utkání v sportovních hrách
Tenis Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Část 5 - TRESTY.
PLAZI VY_32_INOVACE_06-54 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
VY_32_INOVACE_645_PILOVÁNÍ MATERIÁLU Název školy
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1184 Ročník: 3. Vzdělávací obor:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ZIMNÍ SPORTY VY_32_INOVACE_09_03
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Měření délky.
Mgr. Jan Charousek Liberec 2017
Útočné činnosti jednotlivce vztahového typu
Basketbal.
HÁZENÁ Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
netradičná športová hra
Česká padelová tour 2018 seriál oficiálních soutěžních turnajů vrcholící Mistrovstvím České republiky v padelu vyhlašuje:
Mechanika VY_32_INOVACE_05-16 Ročník: VI. r. VII. r. VIII. r. IX. r.
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Základní pohybový systém
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Jazyk a jazyková komunikace
Celkový základ daně.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

Florbal Ročník: Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne: 5. září 2012 Metodický popis, (anotace): Podpora hodiny S portovní hry

Hřiště

Charakteristika hry  Florbal je kolektivní halový sport podobný pozemnímu hokeji.  Hraje se na hřišti o rozměrech 40×20 metrů s lehkým dutým plastovým míčkem.  Při standardní herní situaci je z každého týmu na hřišti v jeden moment pět hráčů v poli a jeden brankář.  Hráči při hře používají speciální florbalové hole (tzv. florbalky) a snaží se vstřelit protivníkovi gól.  Brankáři žádnou florbalku nepoužívají, chytají pouze svým vlastním tělem, zejména rukama a nohama.

Základní pravidla - hřiště  Na hřišti 40×20 metrů, které je ohraničeno 50 cm vysokými mantinely, proti sobě nastupují dvě družstva s pěti hráči v poli a brankářem.  Branky jsou 160 cm široké, 115 cm vysoké, hluboké 65 cm v dolní části a 40 cm v horní části, mají měkkou obvodovou a chytací síť.  Hraje se na 3×20 minut (tento limit platí u elitních soutěží, u mládeže a v nižších soutěžích se časy liší), přestávky mezi třetinami jsou 10 minut.

Základní pravidla  Hráči v poli mohou míček odehrát pouze florbalovou holí, zároveň však není přípustné hrát holí nad úrovní kolen.  Míček lze odehrát nebo zpracovat i nohou, ale přihrávka nebo vstřelení gólu kopnutím je porušením pravidel.  Kontakt mezi hráči už není zakázán jako v počátcích hry – hra tělem se toleruje.  Hra hlavou nebo rukou je zakázaná, stejně jako výskok.  Brankář hokejku nepoužívá a může míček odrazit kteroukoliv částí těla nebo chytat do rukou, pokud se jakoukoliv částí těla nebo výstroje dotýká velkého brankoviště.  Dále brankář nesmí dostat nahrávku od spoluhráče, tzv. "malou domů" a při výhozu nesmí přehodit půlící čáru.

Základní pravidla  Hráč s míčem se pohybuje driblingem, hráči si mohou přihrávat a střílet na branku.  Nedovolený zákrok (faul) proti soupeři nebo jiná chyba je odpískána a nařízen volný hod z místa přestupku. Pokud se přestupek stane mezi 6m a 9m Vzdáleností rozehrává se volný hod z 9m vzdálenosti.  Při faulu na brankovišti, bránění v brankovišti je nařízen sedmimetrový hod, který se provádí pouze na brankaře.  Při házené se může hráč dotknout míče jakoukoliv částí těla od kolen nahoru, To ale neplatí pro brankaře v brankovišti.  Za hrubý faul následuje varování žlutou kartou, při opakovaném hrubém faulu vyloučení na dvě minuty. Rozhodčí také může hráče vyloučit i bez předchozího varování. Po třetím vyloučení je hráč současně diskvalifikován do konce zápasu. - červená karta.

Použité zdroje: