Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Advertisements

Gymnázium Moravský Krumlov Sexta.  Zadluženost vládního sektoru ČR se v rámci zemí EU zlepšuje  Česko se s podílem deficitu rozpočtu dostalo  na HDP.
Nástroj změny v místním prostředí
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SKLADBA OBYVATELSTVA PODLE VĚKU
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Ruská federace x WTO a OECD
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_16.
geografie/věková pyramida ČR
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Autory materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. St ř ední škola hotelnictví a slu ž eb.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Měření sociálního vyloučení a empirické poznatky
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
( vzdělanostní struktura obyvatel )
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Energie tuhého tělesa VY_32_INOVACE_ března 2013
Pohyby v homogenním tíhovém poli Země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | Miloš Polák, Věra Varmužová, Ivana Dušková SENIOŘI V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Tisková.
VY_32_INOVACE_Vac_III_08 Obyvatelstvo ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
 celkové výdaje v poměru k HDP – v roce 2014 ČR 7,7 % HDP.
Předběžné výsledky Sčítání lidu domů a bytů 2011 Hl. m. Praha.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY A MÍRA OHROŽENÍ PŘÍJMOVOU CHUDOBOU ZAMĚSTNANCŮ V ČR Oddělení sociálních.
Zlomky a procenta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
MENSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu intersociální problémy Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí v 1. a 2. ročníku.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 Anotace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Dnešní svět Ověření ve výuce: Třída: 9.C.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
EDUCATION AT A GLANCE 2015 Country Notes a klíčová data pro ČR Převzato dne z internetové stránky ministerstva školství:
BANKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR Tisková konference.
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD PISA prosince 2010.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Pardubický kraj.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Populační vývoj Dobříšska
Rozmístění obyvatelstva na Zemi
Hospodaření obcí v roce 2016
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Kombinační číslo 6. října 2013 VY_42_INOVACE_190206
AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_07
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
Srdeční selhání Vážná hrozba?
Sčítání lidu domů a bytů 2011
POPULAČNÍ VÝVOJ V ČESKÉ REPUBLICE V ROCE & AKTUÁLNÍ ÚDAJE ZA ROK 2005
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Příjmová situace a zaměstnanost starších osob v evropském kontextu
Číselné řady VY_32_INOVACE_ září 2013
Nástroj změny v místním prostředí
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Průměr intervalové řady
Nástroj změny v místním prostředí
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Obyvatelstvo a sídla.
Nástroj změny v místním prostředí
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Přidejte se na slido.com #ZE1.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál byl vytvořen v rámci OP VK 1.5 – EU peníze středním školám. Zhodnocení ekonomiky rok 2011 vize 2020 VY_62_INOVACE_ prosince 2012

Chudoba ze všech členských států OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj ) má ČR nejnižší podíl žijících v chudobě, již 5tý rok ČR premiant data Eurostatu (statistický úřad EU) - v 2011 bylo ohroženo chudobou nebo sociálním vyloučením 15,3% ( průměr 24,2%)

Příjmy Příjem 1/5 nejbohatších domácností v ČR je 3,56x vyšší než příjem 1/5 nejchudších Příjmově rovnější jsou si lidé pouze ve Slovinsku a Dánsku

Index prosperity londýnského Institutu Legatum ČR se umístilo na 28. místě a po Slovinsku má tak druhou nejvýše postavenou postkomunistickou zemí Polsko, Slovensko, Maďarsko se umístily až ve čtvrté desítce

HDP za posledních 16 let se HDP na obyvatele více než zdvojnásobil v roce 1995 byl ,- Kč v roce 2011 byl ,- Kč

Ceny Po přepočtu cen z roku 1989 na tehdejší příjmy, vyjde dnes řada věcí levněji vejce v roce 2011 – průměrná cena 2,30 Kč, což je o 73% levněji než v roce 1989 poklesla i cena chleba, sýru a dalších potravin

Lékařská péče Příklad ze 100 lidí starších 45 let, kteří utrpěli infarkt myokardu zemřelo v roce 2000 do 30 dnů 10,5% za 9 let se podařilo úmrtnost snížit na méně než polovinu do 30 dnů tak v současnosti umírá jen 4,5% přijatých do nemocniční péče

Věk dožití díky zlepšené lékařské péči se za posledních 50 let rovněž zvýšil průměrný předpokládaný věk dožití o více než 7 let v roce 1960 průměr 70,6 let děti narozené v roce 2010 by se měli dočkat 77 let

Prostředí v roce 1990 se do ovzduší dostalo v ČR 195 milionů tun CO 2 v roce 2010 to bylo o 60 milionů méně (135 milionů) tun CO 2

Rok 2020 – co bude lepší vzhledem k roku ,6 % nárůst populace s přístupem k vodě 11,5% nárůst gramotného obyvatelstva staršího 15 let 68% tolik světové populace budem mít přístup k internetu

34% žen bude zastoupeno v zákonodárných sborech (v roce 1990 bylo 12%) 78 let takový bude průměrný věk dožití

Rok 2020 – co bude horší vzhledem k roku % nárůst emisí CO 2 20,9 % pokles obyvatelstva u voleb 32 uprchlíků bude připadat na obyvatel (v roce 2010 bylo 22)

obětí zabitých nebo zraněných v roe 2020 v důsledku teroristických akcí 41% o tolik naroste korupce v 15 největších zemích světa

Zdroj Eurostat [online] [cit ]. Dostupné z: e/portal/eurostat/home/