duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Mgr. Dagmar Fialová Asociace muzeí a galerií České republiky
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
ECVET v Programu celoživotního učení
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Do Německa na zkušenou Versuch´s mal in Deutschland! Alena Vlachová Václav Kazda.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
FILMFEST, s.r.o Talent marketingových komunikací.
MENTORING PO ROCE Věra Staňková Moravská asociace podnikatelek a manažerek (MAPM)
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Rozvoj výuky cizích jazyků
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
ŽĎAS PRO STUDENTY.
Název projektu: Ve škole po škole
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pracovní stáže
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Cesta k uplatnění na trhu práce
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)

1. studijní praxe studentů v našem centru 2. placené stáže o prázdninách = „Stáže pro mladé a studenty“ 3. mezinárodní kempy mládež v zahraničí (15-18) – FR, UK, ŠP.. 4. Evropská dobrovolná služba = stáže v zahraničí

 květen nebo červen  Rychnov n./Kn. i Hradec Králové  činnosti= administrativa, marketing, pomoc s organizací kulturních a společenských událostí (den otevřených dveří...)  nabízíme: různorodou práci v dynamické prostředí a kreativním týmu, vstřícnost)  očekáváme: pracovitost, samostatnost a motivaci 1. Studijní praxe studentů v OKU

 stáže v rámci projektu „Stáže pro mladé a studenty“  červenec-srpen (celé prázdniny=300hod.)  odměna celkem: Kč + certifikát  u nás v OKU i v jiných firmách v kraji  více informací na: nebo také v OKU (pí. Alena Kempfová, , ) – spolupracujeme s firmami, poradíme vámwww.stazepromlade.cz  pro studenty 3. ročníků SŠ, posledních dvou semestrů bakalářského a magisterského studia 2. Placené stáže o prázdninách

3. Mezinárodní kempy mládeže  = setkání mládeže (14-19 let) z různých zemí s konkrétním programem  byli jsme: Skotsko, Portugalsko, ČR, Francie 4x, Německo, Anglie  léto 2016 : FR (na moři - plachetnice) + ANGLIE (kultura+hudba), ČR (podnikání)  předpoklad: samostatnost, Aj, akčnost...  přínos: lepší AJ, něco se naučím, přátelé..

4. Evropská dobrovolná služba (EDS) = stáž/pomoc/praxe v zahraničí = šance vyrazit do světa

Kdo by nechtěl vyrazit do světa? Cestovat, poznávat, pomoci, učit se, užít si...

Co to je EDS? Příležitost pro mladé lidi (17-30 let): vycestovat do zahraničí získat pracovní zkušenosti naučit se něčemu novému naučit se cizí jazyk pomoci v jiné neziskové organizaci (= udělat dobrou věc) najít si nové přátele

EDS = projekt EU  délka 2 až 12 měsíců  zaměření: na kulturu, děti a mládež, sport, sociální péči, umění, ekologii…  dobrovolníci mají hrazené kapesné, ubytování, stravné, zdravotní pojištění, cestu (limit) a jazykové vzdělávání

EDS - Mládež - ERAMUS+  EDS je v ČR spravována Českou národní agenturou (ČNA – součást Domu zahraniční spolupráce), která zodpovídá za rozdělování finančních prostředků EU v rámci akreditovaných organizací v ČR a kontroluje realizace jednotlivých konkrétních projektů  od 2014 = ERASMUS+

OKO a EDS OKO je akreditovanou organizací pro přijímání i vysílání dobrovolníků, tzn., že v naší organizaci pracují dobrovolníci z jiných států Evropy i že můžeme vyslat českého dobrovolníka do zahraničí.

Chcete znát více informací? Napište nám, zavolejte, nakoukněte na naše webové stránky na blog: okovolunteer.blog.czwww.oko-centrum.czokovolunteer.blog.cz nebo nás jednoduše navštivte přímo v kanceláři

Kde nás najdete?

Kontakt: OKO - vzdělávací a rozvojové centrum, z.s. Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové Jitka Bartošová, (EDS, praxe) Alena Kempfová, (stáže pro mladé) Bradley + Rebekah: Skype: jitkaoko OKO, OKO volunteers

Bude následovat…  ukázka blogu  diskuse s našimi dobrovolníky

Děkuji za pozornost Jitka Bartošová