ERASMUS+ 2014/2015 – 2015/2016 aktuálně Odbor zahraničních vztahů Bc. Tomáš Lády 2.12.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Doporučení pro přípravu žádosti;
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
ERASMUS+ Porada s fakultami - mobilita zaměstnanců Vysoké učení technické v Brně,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Odbor zahraničních vztahů 17. – 23. března 2016 ERASMUS+ 2016/2017 studijní pobyty prezentace pro nominované uchazeče.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ERASMUS+ ( ) Vysoké učení technické v Brně Rektorát, odd. zahraničních vztahů
zelená linka: Provozování vodohospodářské infrastruktury – Podmínky přílohy č. 6 OPŽP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Pracovní stáže v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 24. dubna 2014.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Math Exercises for You (Math4U)
PRAKTICKÉ STÁŽE 2017/2018 Odbor zahraničních vztahů
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Pracovní stáže
Informační schůzka k programu
STUDIJNÍ POBYTY 2018/2019 Odbor zahraničních vztahů
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

ERASMUS+ 2014/2015 – 2015/2016 aktuálně Odbor zahraničních vztahů Bc. Tomáš Lády

ERASMUS+ 2014/15 – dodatečný konkurz  85 nových nominací SMS  22 nových nominací SMT  nejvíce FSI, neúčastnil se FEKT a CEITEC  do budoucna doporučujeme, nutno společně plánovat kvóty už při prvním kole  dodatečné nominace prioritou

Erasmus+ 2014/15 aktuální rozpočet studenti  stav * předběžně schváleno pro 07-12/2014 a 01-06/2015 (ale bude změna metodiky přidělování příspěvku SR na internacionalizaci) → saldo za předpokladu výjezdů nominovaných:  SMS cca EUR  SMT cca EUR  Potenciální prodloužení tedy aktuálně ~ EUR (srov. 2013/2014 utraceno na dodatcích EUR) vyjeloLSEU grantMŠMT grant*AR/ZSpředpoklad LS SMS € € € € SMT € € € €

ERASMUS+ 2014/2015 – prodlužování pobytů  stav  SMS: 14 vyřízených žádostí v celkové sumě cca EUR  SMT: 2 vyřízené žádosti v celkové sumě EUR  do  sběr žádostí, poté vyhodnocení  v případě deficitu (očekává se) navrhujeme přerozdělení a přidělení s částečným zero grantem  případná další uvolnění financí podle stavu rozpočtu po Novém roce v závislosti na  stavu realizace pracovních stáží  konkrétním čerpání studentoměsíců u LS  skutečně přidělené dotaci MŠMT  nejpozději – oznámení výsledků žadatelům

Erasmus+ 2014/15 – aktualizace dokumentů  do Vánoc příprava dodatků k stávajícím smlouvám VUT dle ust stávající verze  doplnění zejména:  platebních podmínek (minimální částky EU grantu při výplatě částečně z EU, termíny výplaty EU grantu)  některých příloh (např. Erasmus Charta studenta)  výhledově možná přejmenování na „účastnická smlouva“  aktualizace Kvalifikačních podmínek, sjednocení základu s ostatními VVŠ  vytvoření nové verze FD (ÚS) pro období od :  zejména doplnění článku o OLS  Changes to Learning Agreement zkráceny o titulní stranu  protokol k VŘ: návrh na unifikaci + formou vyplňovacího dotazníku s (převážně) uzavřenými otázkami – Word/interaktivní PDF?  další náměty?

Erasmus+ 2014/15 - od (1)  OLS (Online Linguistic Support)  povinné hodnocení jazykových dovedností studenta před a po mobilitě  zakotveno v aktualizované finanční dohodě  na bázi dobrovolnosti bude nabídnuto i již vyjetým studentům (hodně licencí)  OZV pověřeno evidencí studentů v online nástroji a správou licencí na povinné hodnocení a nepovinné přidělení licence na jazykový kurz v případě, že student nedosahuje v pracovním jazyce pobytu/stáže požadované úrovně

Erasmus+ 2014/15 - od (2)  Bankovní účty pro příjem stipendia  bude v jednání s EO, návrh OZV odložit opatření na AR 2015/ více času na důslednou implementaci + jednání o podmínkách s KB  Metodika výpočtu stipendia  nově platná pro všechny mobility započaté po , vynechává 31. dny v měsících s 31 dny  na web bude dána k dispozici nová kalkulačka, kterou počítá MT, mechanismus připraven k nasazení do Apolla

ERASMUS+ 2015/16 – propagace & akce  International Mobility Days: příští rok dříve (nejpozději říjen 2015) -  web, FB, newsletter (uvítáme info/náměty)  nové tiskoviny/propagační materiály zima/jaro 2015  využití zkušeností studentů  využití (se souhlasem autorů) snímků z fotosoutěží  do budoucna spolu s DZS obnova databáze závěrečných zpráv  na bázi dobrovolnosti, EU Survey bude nutno vyplňovat i tak

ERASMUS+ 2015/16 – výběrové řízení  Účastník programu Erasmus+ musí projít VŘ, které musí být:  veřejně vyhlášené  transparentní  zdokumentované  1. VŘ v obvyklém termínu, tj. zima 2014/2015.  konkrétní termín konání + výběrová kritéria stanoví fakulta, doporučujeme např.:  studijní průměr, jazykové znalosti, kvalita motivačního dopisu, extrakurikulární aktivity (ISC apod.), předchozí účast  Termín konání uvítáme oznámit, dáme i na náš web do aktualit k programu  TERMÍN pro zaslání nominačních listin: středa , 12:00  Termín pro žádost o projekt a grant ze strany OZV: středa , 12:00!  TERMÍN pro zaslání protokolů z VŘ: středa , 12:00  doporučení pořádat 2. doplňkové kolo na podzim (pro nominace na jarní semestr), nutno naplánovat kvótu v prvním kole a tuto dodržet  → důraz na realistické plánování  SMT: nominace jako doposud, určení tří závazných termínů pro potvrzení stáže

Různé ze semináře DZS  Švýcarsko nadále pro 2015/2016 pouze partnerskou zemí, tj. nemůže se zapojit do KA1 (potvrzeno)  upřesněny podmínky pro socio-ekonomické navýšení stipendia Erasmus+  vychází z VŠ zákona § 91, odst. 3)  kritériem je nárok či pobírání přídavku na dítě podle zvláštního práv. předpisu, pakliže součet příjmů rodin nepřesahuje 1,5x životního minima  200 EUR/měsíc, pouze u SMS  není omezení na 10 měsíců jako u soc. stipendia  dokládá se potvrzením z ÚP  NAEP již neexistuje jako název, zkratka či logo, je už pouze DZS (které je „národní agenturou“ pro řízení programů mezinárodní spolupráce v ČR)

Děkuji za pozornost. Dotazy, diskuze …