Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci 14.09.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Místní akční skupina Rakovnicko
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů CZ.1.04/4.1.00/B
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
2. SETKÁNÍ STAROSTŮ OBCÍ z území MAS Otevřené zahrady Jičínska z. s. v rámci projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ ,
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Setkání místních akčních skupin Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Šternbersko Pozlovice,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
J a k REALIZUJEME MAP II NA ŘÍČANSKU ? Linda Kůstková.
I. Setkání se starosty obcí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci

Program kulatého stolu Úvod, schválení navrženého programu, určení zapisovatele a ověřovatele 2.Prezentace dosavadních výsledků projektu (externí dodavatel SMARV) 3.Představení Strategie spolupráce obcí MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. 4.Projednání, doplnění a schválení Strategie spolupráce obcí MAS Humpolecka 5.Představení, projednání a schválení Paktu o spolupráci a partnerství 6.Aktuální problémy obcí 7.Závěr

Strategie spolupráce obcí - struktura Část 1 – Karta MAS Část 2 – Definice potenciálu spolupráce obcí na platformě MAS Část 3 – Potřeby spolupráce obcí na platformě MAS Část 4 – Návrhová část strategie spolupráce obcí Část 5 – Akční plán spolupráce obcí na platformě MAS Část 6 – Implementace spolupráce obcí na platformě MAS

Část 1 – Karta MAS Identifikační údaje MAS Kontakty na kancelář Počet členů MAS Popis činnosti a cíle organizace MAS Strategické cíle regionu dle SCLLD – strategie komunitně vedeného místního rozvoje Seznam obcí na území MAS Seznam DSO – dobrovolných svazků obcí na území MAS

Část 1 – Karta MAS

Část 2 – Definice potenciálu spolupráce obcí na platformě MAS Popis dosavadní spolupráce obcí včetně příkladů v 5 projektových tématech: Protipovodňová opatření a krizové řízení Regionální školství Odpadové hospodářství Doprava – dopravní obslužnost a dopravní dostupnost Politika zaměstnanosti, boj s nezaměstnaností

Část 2 – Definice potenciálu spolupráce obcí na platformě MAS Lidský, finanční a organizační potenciál pro zajištění spolupráce obcí: Kapacita MAS – organizační struktura, personální zajištění Kapacita administrativy obcí – dle informací získaných z obcí Finanční zdroje – MAS, DSO, obce – zpracování veřejně dostupných informací

Část 2 – Organizační struktura MAS

Část 2 – Organizační struktura MAS přehled zaměstnanců MAS v roce 2015 Mgr. Pavel Hralamanažer MAS Ing. Tereza Machková administrativní pracovnice Ing. Eva Kubíčkováúčetní A další v roce 2016….?

Část 3 – Definice potřeb v oblasti spolupráce obcí na platformě MAS Zohlednění potřeb ve 3 zvolených tématech Protipovodňová opatření a krizové řízení – digitalizace povodňového plánu, vybavení jednotek hasičů,… Doprava – dopravní obslužnost a dopravní dostupnost – kvalitní technický stav silnic, budování cyklostezek a cyklotras, nové lesní cesty, veřejná dopravy Politika zaměstnanosti, boj s nezaměstnaností – veřejně prospěšné práce, možnosti čerpání z OPZ

Část 4 – Návrhová část Strategie spolupráce obcí na platformě MAS Stanovení cílů a opatření Základní strategický cíl: Zkvalitnit spolupráci obcí a zefektivnit chod úřadů v regionu MAS Specifický cíl 1: Zesílit spolupráci obcí a snížit administrativní zátěž obecních úřadů Specifický cíl 2: Zlepšit situaci v oblasti regionální dopravy Specifický cíl 3: Zlepšit situaci v oblasti protipovodňových opatření a krizového řízení Specifický cíl 4: Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti a zaměstnatelnosti obyvatel

Část 5 – Akční plán spolupráce obcí na platformě MAS Stanovení akčního plánu na rok Specifický cíl 1: Zesílit spolupráci obcí a snížit administrativní zátěž obecních úřadů - aktivity: využití služeb 1 účetní pro více obcí, servisní centrum služeb pro obce, právní poradenství Specifický cíl 2: Zlepšit situaci v oblasti regionální dopravy - aktivity: příprava a realizace cyklotrasy Humpolec - Jiřice Specifický cíl 3: Zlepšit situaci v oblasti protipovodňových opatření a krizového řízení – aktivity: digitalizace povodňového plánu v ORP Humpolec Specifický cíl 4: Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti a zaměstnatelnosti obyvatel – aktivity: vytvoření projektu Job klubu, burzy práce, konzultační centrum pro podnikatele

Část 6 – Implementace spolupráce obcí na platformě MAS Sledování a vyhodnocování výstupů strategie spolupráce obcí: Stanovené cíle budou naplňovány prostřednictvím činnosti pracovníků kanceláře MAS. Jedenkrát za X měsíců se bude konat setkání starostů a zaměstnanců obecních úřadů na území MAS. Vyhodnocení činnosti (tabulka splnění výstupů v oblasti spolupráce obcí) bude také součástí výroční zprávy MAS.

Část 6 – Implementace spolupráce obcí na platformě MAS Identifikace téma spolupráce obcí ve strategii MAS Strategie MAS definuje 6 strategických cílů regionu Strategický cíl 1 - Prosperující region a pracovní příležitosti Strategický cíl 2 - Bydlení ve zdravém a bezpečném životním prostředí Strategický cíl 3 - Dopravní propojenost regionu (vnitřní i navenek) Strategický cíl 4 - Kvalitní služby a vzdělávání Strategický cíl 5 - Rozmanité možnosti pro volný čas Strategický cíl 6 - Stabilní venkovská krajina Doplnění strategického cíle 4 na základě zjištěných potřeb o nový cíl 4.7. Rozvoj spolupráce mezi obecními úřady na celém území MAS

Přijetí Strategie spolupráce obcí Návrh na schválení č.1/2015: „Starostové obcí z území MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka,z.s. berou na vědomí Strategii spolupráce obcí v MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka a ukládají manažerovi MAS jeho nezbytnou finalizaci před schválením výkonným orgánem MAS.“

Pakt spolupráce a partnerství Návrh na schválení č.2/2015: „My, zástupci obcí v MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka tímto deklarujeme, že budeme spolupracovat na obnově a rozvoji svého regionu. K tomuto nám bude sloužit Strategie spolupráce obcí. Naším cílem je zlepšení chodu obecních a městských úřadů a vzájemné partnerství veřejné správy s neziskovým a podnikatelským sektorem v místní akční skupině Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s“.