Představení dosavadních výsledků. Vývoj počtu obyvatel 2001-2012 – celky MAS SR 26.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Integrovaný plán rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace „Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu“ 4. března 2015 Jihlava.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Místní akční skupina Rakovnicko
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní skupiny Bystřice; 13. května Postup přípravy strategie:  – pracovní skupiny – Bystřice  – „kulatý stůl“ – Jablunkov.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný regionální operační program
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Výsledky projednávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Představení dosavadních výsledků

Vývoj počtu obyvatel – celky MAS SR 26

Vývoj počtu obyvatel – obce

Vývoj počtu obyvatel

Dostupnost ČB autem & jakost vody v tocích II/160 II/163

Vyjížďka za prací a nezaměstnanost 2011

Třídění odpadů; soutěž EKO-KOM 2013 Do 499 (370) (133) (36) 178.Hranice68.Ločenice14.T. Sviny 224.O. Újezd105.Slavče20.Borovany 278.H. Dvořiště107.Jílovice22.N. Hrady 297.Rožmberk125.D. Dvořiště26.Ledenice

Hlavní problémy (celá MAS) Nezaměstnanost (místy) Nerovnoměrný vývoj počtu obyvatel Nerovnoměrná vzdělanostní struktura Stav místních komunikací, polních a lesních cest Místy špatná dopravní obslužnost (složitě a pomalu do ČB, málo v sobotu) (Ne-)bezpečnost na silnicích (v obcích) Málo „uniforem na ulicích“ Chybí krátké řetězce (místní produkce pro místní spotřebu) Místy malá podpora podnikatelů Malá angažovanost obyvatel Místy problémy se spojením (místní rozhlas, internet) Chybí infrastruktura pro volný čas Někde ještě bytová výstavba T. Sviny málo jako „centrum“ regionu (služby, kultura) Různé problémy s lékařskou péčí Chybějí sociální služby specifické, o víkendech a v odlehlých místech Lokální sociální problémy (soc. vyloučené lokality v Benešově n. Č a v H. Dvořišti, prostituce a herny v D. Dvořišti) SŠ/SOU v problémech a daleko Nevyhovující systém financování a (ne- )spolupráce škol Nezájem o levnější turistiku Není systém tras pro koně a pro běžky, částečně (lokálně) ale trasy jsou Nerovnoměrná a ne-společná propagace turistických cílů Čistota (povrchových) vod Nedostatečné zadržování vody v krajině (Ne-)třídění odpadu Nedohoda o přístupu do krajiny, její málo rozmanité využívání Nedaří se čistě a levně topit v BD, využívat OZE, obecně šetřit na energiích

Z veřejného projednání v Ledenicích Co chceme: bezpečnou dopravu pro všechny, sdílenou a veřejnou (cyklostezky, vlak jako páteř, car sharing) dobré zázemí pro volný čas, setkávání, akce rozšíření vzdělávacích zařízení uvědomělé občany a zastupitele, komunitně orientované starosty zachování sídelní struktury (ne satelity a sídelní kaši) Chybějí cyklostezky pro každodenní i turistické využití, nejsou vyznačeny použitelné cyklotrasy Kamionová doprava Malá kapacita a nedostatečné vybavení MŠ a ZŠ Prodej nezpracovaného dřeva (do zahraničí) ze státních i z obecních lesů Překážky rozvoje :

Co s tím Zasadit do strategického rámce (obecná struktura strategií) Dodržet „zlaté pravidlo“ strategického plánování Uspořádat to do předepsané osnovy SCLLD

Strategický rámec

Zlaté pravidlo strategického plánování Popis Určení Návrh problému potřebyopatření

Popis území a zdůvodnění jeho výběru Analytická část – Stručná socio-ekonomická analýza – Analýza problémů a potřeb včetně SWOT analýzy – Vazba na strategické dokumenty Strategická část – Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření – Popis strategie a jejích cílů – Popis integrovaných a inovativních rysů strategie a hierarchie cílů, včetně jasných a měřitelných cílů pro výstupy a výsledky Implementační část – Popis implementačního procesu – Popis spolupráce mezi MAS na národní a mezinárodní úrovni a přeshraniční spolupráce – Popis integrovaného přístupu napříč programovými rámci Přílohy – Časový harmonogram a finanční plán – Mapa území – Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie – Osvědčení o splnění standardů MAS Osnova SCLLD

Kam chceme dospět a co chceme změnit (pracovní návrh) Vize, cílový stav (možné prvky): -Region co nejméně závislý na dotacích, který i bez nich zajistí vysokou kvalitou života obyvatel. -Odolný proti nepříznivým změnám (přírodním) a zásahům (lidským) zvenčí. -Obyvatelé co nejvíc rozvíjející svůj potenciál (vzdělaní a podnikaví) a spokojení. Globální cíl, hlavní změny (možné složky): -Rozvinout místní ekonomiku vč. energetiky -Snížit socioekonomické rozdíly (regionální disparity) -Posílit regionální identitu a soudržnost -Kombinovat trojí zisk (ekonomický, společenský a ekologický)

Klíčové oblasti (priority) Technické podmínky (infrastruktura a její fungování) Ekonomika venkova (podmínky k podnikání; přednostně pro lokalizaci, zaměstnanost a eko-/energo- šetrnost) Vzdělávání a volný čas („bezproblémový rozvoj lidských zdrojů“; především infrastruktura, ale i provoz) Sociální služby a pomoc („problémový rozvoj lidských zdrojů“, vč. začleňování) Veřejné služby (vč. veřejné správy) Náš region (prostředí pro život – přírodní a kulturní dědictví) x rezortní přístup (Zemědělství, Průmysl, Doprava, Školství, Sociální věci, Zdravotnictví, Veřejná správa, Kultura, Sport,…), jen obtížně „strategický“; příklad: zemědělství a cestovní ruch (ekonomika a prostředí)

Podoblasti – Doprava – Energetika – Bydlení – Komunikace – Voda – Podmínky pro podnikání – Informovanost/ poradenství – Podpora místního odbytu – Vzdělávání – Kultura – Sport – Sociální služby - postupné zlepšování – Pomoc problémovým lokalitám a prevence vzniku dalších – Nezhoršování dostupnosti zdravotní péče – Zapojování obyvatel do rozhodování – Zlepšování výkonu veřejné správy – Péče o životní prostředí – Péče o kulturní dědictví – Šetrný cestovní ruch