 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/04.0008  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.06/
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Celoživotní vzdělávání a projektová metoda vyuČování
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ÚVODNÍ WORKSHOP Ostrava.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Popis a ovládání Plocha I
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
EXCEL 2010 Grafické objekty. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Portál Kudy z nudy Statistiky 2009 Marketingové aktivity v roce 2009 Plán aktivit 2010.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Staň se virtuálním turistou
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Büroprofi s.r.o. – České Budějovice
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Model intenzivní podpory
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek, s.r.o.  Partner projektu: 15.ZŠ Most  Datum zahájení:  Datum ukončení:

Webové stránky: Vedoucí manažerIva Blažková Koordinátor vzděláváníBc. Magdaléna Jenčíková Asistent týmuBlanka Russeová Lektor 1Pavel Fekete Lektor 2Bc. Štěpánka Dekastellová Lektor 3Mgr. Klára Kovaříková

 Doplnění znalostí o GPS a možnosti jejího využití ve výuce, vztah k regionu, doplnění výukových materiálů  Předání daných dovedností a znalostí hlavní cílové skupině  Vytvoření a využití vzdělávacího programu „Kolumbus“

 Nabídka atraktivního způsobu učení  Rozšíření nabídky učebních materiálů a pomůcek ICT  Realizace mezipředmětových vztahů ve výuce  Zvýšení motivace ke vzdělávání  Posílení vztahu k regionu

 Žáci druhého stupně ZŠ ve věku 12 – 15 let  Učitelé / zejména IT, dějepisu, zeměpisu, přírodopisu/

 Potvrzený zájem školáků o aktivity spojené s GPS a internetem  Zájem školáků o aktivity v terénu  Význam zážitkové pedagogiky  67 % oslovených pedagogů nemá žádné zkušenosti s používáním GPS  30% oslovených pedagogů zná hru Geocaching  13 % oslovených pedagogů zařazuje zážitkovou pedagogiku do výuky

 Manuál pro pedagogy  Manuál pro žáky  Proškolení pedagogických pracovníků Obsah  Využití netradičních forem ve výuce /informace o práci s GPS, sborník her, seznam vhodných míst/  Metodika pro pedagogy  Pracovní listy pro žáky, záznamové archy, mapy Další cíle:  Mezipředmětová vazba  Vazba na region  Propojenost se speciálním portálem

 Výukové DVD o využití GPS ve výuce  E – learning – testy  SPECIÁLNÍ PORTÁL PORTÁL  Zanášení dat vytvořených školními týmy  Možnost plánování cest od jednoho „pokladu“ k dalším  Vyhledávání a propojování zajímavostí v okolí školy, města, atd.  Přístup každého školního týmu do systému  E-learning v rámci portálu

 Zapojení týmů do projektových aktivit  Vytvoření sítě spolupracujících subjektů  Komplexy tajemných míst vytvářené školními týmy  10/2011 – 03/2012  Vyhodnocení 3 nejaktivnějších týmů, soutěž o ceny

 Pro práci s internetovými stránkami je nutné se přihlásit do administrace redakčního systému.  Uživatel se do administrace dostane přes adresu  V pravém horním rohu je znázorněna položka „PŘIHLÁSIT“.  Přihlášení lze rovněž provést přes adresu:

 Body /poklady/ zanesené do mapy si můžete prohlédnout na hlavní stránce přes odkaz „MAPOVÉ PODKLADY“ v levém sloupci hlavní stránky.  V tu chvíli se uprostřed objeví okno s interaktivní turistickou mapou. Kliknutím na ni se rozbalí nové okno s funkční mapou. Při výběru zvolené lokality se zobrazí zanesené body.

 Pro vytvoření nového bodu je třeba se přihlásit do administrace. V horní liště se budeme pohybovat v prostředí „ADMINISTRACE OBSAHU“  V levém sloupci vybereme „MAPOVÉ PODKLADY“. Klikneme na položku „VLOŽIT NOVÝ BOD ZÁJMU“.

 V mapových podkladech zadejte body –odkud – kam a „HLEDAT“  Ve znázorněné trase zvolte výškový profil

 O nově vytvořeném bodu informujte další návštěvníky portálu přes modul „NOVINKY“.  V administraci redakčního systému najděte administraci obsahu. Kliknutím na „NOVINKY“ a dále na „VLOŽENÍ NOVÉ ZPRÁVY“ vložíte informaci o bodech, které jste do portálu zanesli.