Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivana Kůtová Tereza Navrátilová
Advertisements

Milan Babický Štěpán Barák
stravovacích zařízení
Formy veřejného stravování
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Společné stravování Střední odborná škola Otrokovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Materiálně technické předpoklady
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Třeťáci a matematika XI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Orientovaný úhel Goniometrie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Mastíková. Dostupné z Metodického portálu
SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné.
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického.
Rozdělení odbytových středisek
Prodejní a odbytová činnost ve stravovacích zařízeních
Mezinárodní standardizace přípravy průvodců CR
Právní úprava cestovního ruchu v ČR: živnostenský zákon
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Historie železniční dopravy
Světová a národní gastronomie
Formy lázeňských pobytů a lázeňské péče
Kalkulace ceny zájezdu
Doprava a dopravní služby
Sortiment poskytovaných služeb v železniční dopravě; dopravní ceniny, tarify, slevy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Kategorizace hostinských zařízení a nabídka produktu stravovacích zařízení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová.
Dopravní ceniny, tarify, slevy, letový řád
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Trasování a sestavení programu zájezdu
Mezinárodní standardizace přípravy průvodců CR
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Povinnosti průvodce CR při vzniku mimořádných situací
Zadání samostatné práce.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Stravovací služby cíl: uspokojování základní potřeby: výživy zvyšují podíl volného času účastníků CR, napomáhají zotavení poskytovány stravovacími zařízeními více kategorií rozdělení stravovacích služeb: 1.služby základního stravování: – prodej kompletního menu (oběd, večeře) a nápojů 2.služby doplňkového stravování a občerstvení 3.společensko-zábavní služby – kulturní program, hudební produkce, další aktivity

Rozdělení stravovacích zařízení podle místa působnosti: a)stabilní (stacionární) – mají stálé sídlo b)pohyblivá (ambulantní) – pojízdná prodejna, kiosek – pochůzkový prodej na pláži, ve vlaku – doplněk stabilní sítě – reakce na sezónní poptávku

podle časové působnosti: a)celoroční b)sezónní podle funkce: a)se stravovací funkcí (základní stravování) – restaurace, motorest, samoobslužná restaurace b)s funkcí doplňkového stravování a občerstvení – bistro, bufet, denní bar c)se společensko-zábavní funkcí – kavárna, vinárna, bar

Prostorové uspořádání stravovacích zařízení odbytová část (části) – realizace spotřeby jídel a nápojů – samostatná část stravovacího zařízení přístupná hostům může být: – součástí ubytovacího zařízení kategorie hotel, motel, penzion – samostatný objekt určený pro účastníky cestovního ruchu a místní obyvatele výrobní část – teplá, studená, kávová kuchyně, cukrárenská dílna – umývárna bílého a černého nádobí

část zásobování – sklad potravin, inventáře vstupní prostory – šatny, hygienická zařízení, telefon

Stravování v cestovním ruchu společné stravování – stravovací služby individuální stravování – v místech bez pohostinských zařízení – při pobytu ve vlastních ubytovacích zařízeních výhoda: – relativně nižší cena nevýhoda: – časová náročnost, nízká úroveň výživové kvality (sušené nebo konzervované potraviny)

Stravovací služby během přepravy poskytují pohostinská zařízení služby základního a doplňkového stravování uskutečnění: přímo v dopravních prostředcích: – sortiment částečně omezen – restaurační nebo bufetový vůz, restaurace na lodi, paluba letadla – kratší letecká přeprava: občerstvení – delší letecká přeprava: stravování při silničních tazích: – hostinská zařízení (příprava, prodej jídel a nápojů)

Stravovací služby v cílovém místě poskytují stravovací zařízení jedná se o objekty s prostory: – pro přípravu a prodej pokrmů a nápojů – pro doplňkový prodej polotovarů potravinářského charakteru jsou zde poskytovány i související služby stravovací zařízení může být složeno z více odbytových částí (restaurace, bar)

Kontrolní otázky: Vysvětlete pojem stacionární stravovací zařízení. stabilní, mají stálé sídlo Vysvětlete pojem ambulantní stravovací zařízení. pohyblivá: pojízdná prodejna, kiosek, pochůzkový prodej na pláži, ve vlaku doplněk stabilní sítě reakce na sezónní poptávku Jak jsou rozdělena stravovací zařízení podle časové působnosti? celoroční sezónní

Jak jsou rozdělena stravovací zařízení podle funkce? se stravovací funkcí s funkcí doplňkového stravování a občerstvení se společensko-zábavní funkcí Jmenujte části stravovacího zařízení. výrobní, odbytová část, část zásobování, vstupní prostory Co je cílem stravovacích služeb? uspokojování základní potřeby: výživy Jaké možnosti stravování má účastník CR? společné nebo individuální stravování Popište stravovací služby během přepravy. přímo v dopravních prostředcích, při silničních tazích

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Zdroje: ORIEŠKA, J. Technika služeb cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Idea servis, IBSN ORIEŠKA, J. Služby v cestovním ruchu. 1. vyd. Praha: Idea servis, 2010.