Fond mikroprojektů Fond mikroprojektů OPPS SR – ČR 2007 – 2013 Zlín, 29.2.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Prezentace turistické oblasti
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Seminář: Společná strategie – projektové aktivity Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje , Masarykovo muzeum v Hodoníně.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Závěrečná konference projektu
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Transkript prezentace:

Fond mikroprojektů Fond mikroprojektů OPPS SR – ČR 2007 – 2013 Zlín,

Fond mikroprojektů Oblast podpory I.6 Operačního programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Realizován na území všech příhraničních krajů na česko- slovenské hranici Spravován na úrovni regionálních subjektů Podporuje projekty malého rozsahu, které jsou založeny na bázi místních/regionálních potřeb, vykazují aktivní přeshraniční spolupráci a mají přeshraniční dopad v oblastech definovaných programem. Rozmezí podpory – ,- EUR a maximálně 85 % z ERDF

FMP do konce roku 2011 Celkem předložených žádostí o FP885 Vyřazené žádosti z důvodu nepřijatelnosti268 Schválené žádosti o FP276 Zamítnuté žádosti o FP89 MP, od nichž bylo odstoupeno ze strany příjemce11 Uzavřené smlouvy225 Připravované smlouvy30 Ukončená fyzická realizace MP k Finančně ukončené MP47

Přehled finančních toků v roce 2011 Tabulka přehledu stavu čerpání finančních prostředků na mikroprojekty k v EUR Tabulka uvádí přehled proplacených finančních prostředků z ERDF v EUR v roce 2011 Alokace na mikroprojekty (z ERDF) Uzavřené smlouvy (z ERDF) Zbývá alokovat (z ERDF) Vyplaceno konečným uživatelům k , , , ,51 SprávceMikroprojektyCelkemZbývá v % ČR , , ,86 91,65 SR , , ,92 86,67 Celkem , , ,7889,71

Pokračování FMP v Trenčíně jednání Správců FMP s ŘO a NO – představen a projednán společný návrh Správců na pokračování FMP v roce schválen na jednání ŘO a NO rámec pokračování FMP Pokračování stávajícího střešního projektu – na základě schválené žádosti o změnu = sloučení alokací 2007 – 2013, zjednodušení procesu administrace Fondu mikroprojektů jako celku Změna byla schválena SMV u vybraných aktivit podporujících zejména rozvoj doprovodné infrastruktury cestovního ruchu, přeshraniční krizovou infrastrukturu, obnovu kulturního dědictví, informační a komunikační technologie, atp. bude zvýšena maximální podpora na EUR ,- a výše investic nebude omezena U ostatních neuvedených aktivit zůstává max. podpora EUR ,- a výše investic je omezena max. 40% z rozpočtu MP

Výzvy v roce 2012 Číslo výzvyPředpokládaný termín zahájení Předpokládaný termín ukončení Předpokládaný termín zasedání RV 07/ FMP týden / FMP týden / FMP týden 2013

Vsetín a Trenčianské Teplice – zelená přeshraniční turistice Žadatel: Město Vsetín Partner (slovenský): Město Trenčianské Teplice Cíl a aktivity: vytvoření odpočinkové zóny (přístřešek s lavičkami a informační tabulí), doplnění mobiliáře – laviček u cyklostezky, turistické označení cyklovýlet pro seniory Vsetína a Trenčianských Teplic pořádání sportovních akcí pro žáky ZŠ spojené s environmentálním vzděláváním pořádání česko – slovenského semináře a setkání zaměřené na cestovní ruch, ekoaktivity a propagaci Zlínského a Trenčianského kraje

Vyhodnocení a přínos MP: zintenzivnění spolupráce v nové oblasti – turismus vznik nové odpočinkové zóny (přístřešek s lavičkami a informační tabulí) na vymezeném úseku cyklostezky Bečva prohloubení přeshraniční spolupráce a výměna zkušeností prostřednictvím „Setkání seniorů“ a „Setkání žáků“ partnerských obcí seznámení veřejnosti s přeshraniční spoluprací, rozvojem cykloturistiky na Valašsku nebo lázeňství v Trenčianských Teplicích ERDF: ,22 EUR

Mluvíme jedním jazykem/ Hovoríme jednou rečou Partneři: TJ SLEZAN Opava Liptovský šachový zväz – Liptovská šachová škola Cíl a aktivity: začlenění mladé generace do šachově výměnných aktivit, prostřednictvím aktivity „Trénujeme s velmistrem“ propagace této společenské hry na veřejnosti při kulturních a společenských akcích formou realizované aktivity „Poznej Opavsko se šachy“ upevnění přeshraniční spolupráce mezi tradičními a dlouholetými partnery

Vyhodnocení a přínos MP: MP jednoznačně přiblížil šachovou hru veřejnosti formou hraného představení živých šachů na náměstí výměna a vzdělávání šachistů prostřednictvím tréninků odstraňování šachové negramotnosti poznání okolí a jeho zajímavostí formou turistických výletů u partnerů upevnění přeshraniční spolupráce mezi dlouholetými partnery

Kouzlo pohádky ve dřevě zakleté Partneři: Region Beskydy Región Beskydy Cíl a aktivity: společné řezbářské sympozium – podpora společenské a kulturní výměny umělců v příhraničí, přiblížit tradiční řemeslo veřejnosti, navázání nových kontaktů mezi řezbáři aktivita pro děti – soutěž o nejhezčí hoblinu výstava fotografií a tištěných bulletinů s jednotlivými sochami – zdokumentování soch od kmene až po pohádkovou bytost prezentace Euroregionu Beskydy jako nadnárodního sdružení upevnění vztahů mezi sídelními městy

Vyhodnocení a přínos MP: posílení partnerských vztahů mezi spolupracujícími subjekty, obcemi cz a sk části euroregionu podpora společné kulturní výměny a kulturního života obou měst prostřednictvím soutěže pro děti, výstavy fotografií a bulletinů řešení společné problematiky, výměna zkušeností a názorů vytváření a posilování kontaktů, trvalá příhraniční spolupráce obyvatel, regionů a regionálních struktur ERDF: ,38 EUR

Nordic Walking s naučnou stezkou aneb Valaši sa vracajú k čaganom Žadatel: Obec Zděchov Partner (slovenský): Obec Lazy pod Makytou Cíl a aktivity: rozvoj cestovního ruchu vybudováním infrastruktury pro provozování nové formy turistické aktivity zkvalitnění a zhodnocení přírodních a kulturních památek vytvoření naučné stezky a stezky pro Nordic Walking zhotovení tištěných informačních materiálů k propagací obou partnerských obcí a dalších propagačních předmětů prohloubení mezinárodní spolupráce

Vyhodnocení a přínos MP: vytvoření naučné stezky pro Nordic Walking, včetně webové prezentace využití přírodního a kulturně – historického potenciálu dané lokality, jelikož se jedná o ekologicky šetrnou, ale atraktivní formu turistiky navázány nové kontakty v oblasti Nordic Walkingu – uzavřena smlouva o partnerství, dále byly vytištěny brožury, letáky a propagační předměty propagující partnerské obce uspořádání závodu „O nejrychlejší valašský čagan“, v rámci slavnostního otevření stezky zvýšena atraktivita Zděchova, prohloubení přeshraniční spolupráce, zvýšení zájmu partnerů realizovat další projekty ERDF: ,81 EUR

Podpora řemesel a výměna zkušeností v odborném vzdělávání Žadatel: Střední odborné učiliště Kyjov Partner (slovenský): Stredná odborná škola stavebná Cíl a aktivity: prohloubení spolupráce mezi školami, předávání dobrých zkušeností, posílení vztahů mezi mladými lidmi a pedagogickými pracovníky v příhraničním prostoru poznání vzájemných školských systémů podpora nedostatkových technických oborů vzdělávání formou seminářů posílení spolupráce, kontaktů a rozvoj lidských zdrojů

Vyhodnocení a přínos MP: rozvoj lidských zdrojů formou seminářů, mezinárodní soutěže, praxí a výměnami poznání školských systému mezi partnery odstranění jazykových bariér podpora technických řemesel prostřednictvím mezinárodní soutěže stavebních řemesel a seminářem na téma „Nedostatek absolventů řemesel v JMK“ Prohloubení spolupráce a udržování regionálních tradic formou návštěv kulturních a regionálních atraktivit,a také pobytem a výměnnou praxí žáků ERDF: ,15 EUR

Život na dolním toku Moravy Žadatel: Místní akční skupina Dolní Morava, o.s. Partner (slovenský): VELEŠ – Združenie Martina Čulena pre zachovanie kultúrnych tradicií obce Brodské Cíl a aktivity: oživení vzájemné výměny kulturních a historických poznatků, tradic a zvyků mezi přirozenými regiony Podluží (MAS Dolní Morava) a Záhorí (Veleš) prostřednictvím aktivity „Podzim na Dolní Moravě“ dojde k odbourání jazykových bariér mezi dětmi – sportovní, vlastivědné a výtvarné zaměření prostřednictvím aktivity „Jarní výtvarná a řemeslná dílna“ dojde k poznání historických, kulturních a přírodních prvků této oblasti

Vyhodnocení a přínos MP: realizací uskutečněných aktivit „Podzim na Dolní Moravě“, „Jarní výtvarné a řemeslné dílny“ došlo k posílení vzájemné výměny kulturních, environmentálních a historických poznatků, stejně tak jako poznatků týkajících se lidové tvořivosti a lidových řemesel realizace výtvarné a fotografické soutěže – práce prezentovány v rámci slavnostního ukončení dílny prostřednictvím setkání došlo k odbourání jazykové bariéry ERDF: ,39 EUR

Kooperující síť v oblasti astronomických odborně- pozorovatelských programů Žadatel: Hvězdárna Valašské Meziříčí, p.o. Partner (slovenský): Kysucká hvezdáreň v Kysuckom Novom Meste Cíl a aktivity: podpora kulturně-vzdělávacích výměn, spojených se vzdělávacími aktivitami s cílem posilnit dlouhodobé formy spolupráce v příhraniční oblasti SR – ČR rozvoj vzdělávacích aktivit a programů v kategorii středoškolské mládeže ve specifických a multidisciplinárních oborech vyškolení pracovníků hvězdáren z příhraničních oblastí v odborných pozorovatelských činnostech

Realizované aktivity: přeshraniční workshop studijní cesta odborných pracovníků – odborné pozorovatelské programy na hvězdárnách příhraničních regionů ČR – SR příprava a evaluace experimentálních rozvojových vzdělávacích programů; vybudování a vybavení specializované učebny vzdělávací soustředění studentů „Pozorujme společně“ závěrečný workshop Projekt je realizován do ERDF: EUR

Děkuji za pozornost Ing. Soňa Hustáková Region Bílé Karpaty Vavrečkova Zlín Tel.: