Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků 12 563 01 Lanškroun +420 732 359 358.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Advertisements

Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Místní akční skupina Rakovnicko
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER Festival lokální ekonomiky Chřibská, 15. září 2017 Ing. Mgr. Marek Hartych, MAS Český Sever • MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR EVROPSKÁ.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Moje práce na Broumovsku
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
SCLLD v MAS Sdružení SPLAV
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Definice místní akční skupiny Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových organizací, soukromé podnikatelské sféry a veřejné správy (obcí, svazků obcí a institucí veřejné moci), které spolupracuje na rozvoji venkova, zemědělství a získávání finanční podpory z EU a z národních programů, pro svůj region, metodou LEADER. Základním cílem MAS je zlepšování kvality života a životního prostředí ve venkovských oblastech. Jedním z nástrojů je také aktivní získávání a rozdělování dotačních prostředků.

M.A.S. Lanškrounsko, z.s. Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Vznik v roce obcí, obyvatel 29 členů předsedkyně Lenka Kněžourová, Dosavadní činnost – projekt Získávání dovedností, Projekt spolupráce, příprava SCLLD pro období

Příklady dobré praxe z období 2007 – 2013 MAS Orlicko Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Podpořené projekty (celkem 152) Vybavení jezdeckého klubu Červená Voda (dotace Kč) Vybavení skautského střediska (dotace Kč) Modernizace vybavení lehacích boxů ŽIVA, a.s. (dotace Kč) Revitalizace hasičské klubovny SDH Dlouhoňovice (dotace Kč) Revitalizace stropu sokolovny Žamberk ( Kč) Vlastní projekty MAS Orlické hory – originální produkt, Orlické hory pro všechny, NeziskovkyOrlicka.cz, Jedeme všichni,…

Činnost M.A.S. Lanškrounsko v období Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Realizace strategie CLLD Finanční podpora projektů koncových žadatelů Spolupráce na tvorbě MAP Animace škol v území Vlastní projekty a další činnost

Finanční alokace z jednotlivých operačních programů Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun IROP Koncoví žadatelé 24,677 mil. Kč Provoz, administrace projektů, animace v území 7,436 mil. Kč PRV Koncoví žadatelé 9,419 mil. Kč Projekty spolupráce cca 0,5 mil. Kč OPZ Koncoví žadatelé mil. Kč MŠMT Animace škol v území 1,24 mil. Kč

Financování projektů koncových žadatelů Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Potenciální žadatelé Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Drobní podnikatelé (především zemědělci) Soukromé firmy Neziskové organizace, spolky Školy a školská zařízení Obce a organizace zřizované obcemi (např. SDH), popř. svazky obcí

Výhody financování projektu přes MAS Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Výzvy přizpůsobené specifickým potřebám regionu Nižší konkurence mezi žadateli Možné financování menších projektů Nižší finanční spoluúčast ze strany žadatele Konzultace projektů v kanceláři MAS

Podporované oblasti v jednotlivých operačních programech Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Integrovaný regionální operační program (IROP) Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Bezpečnost dopravy, cyklodoprava Podpora JPO úrovně II a III Investice v oblasti sociálních služeb Podpora sociálního podnikání Vybavení do škol všech stupňů vzdělávání, školských zařízení a zařízení pro neformální a zájmové vzdělávání Pořizování územních studií

Program pro rozvoj venkova (PRV) Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Vzdělávací a informační akce Investice do zemědělských podniků, vývoje zemědělských produktů, uvádění produktů na trh apod. Investice do infrastruktury v lesnictví Podpora zahájení podnikání v zemědělství Diversifikace zemědělského podnikání Podpora agroturistiky Rozvoj lesnictví (zalesňování, neproduktivní funkce, nákup techniky) Ekologické zemědělství

Operační program zaměstnanost (OPZ) Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Podpora poskytování vybraných sociálních služeb v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., s cílem sociálního začlenění Komunitní sociální práce Zaměstnanost (částečné úvazky, zahájení podnikání, spolupráce lokálních partnerů, rekvalifikace, … Sociální podnikání Prorodinná opatření (školní družiny, příměstské tábory, zařízení pro děti do 3 let, dětské kluby,…)

Další činnost MAS Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun

Spolupráce při tvrobě MAP Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Zástupce MAS jako člen realizačního týmu Animace škol v území Tvorba šablon Konzultace projektů, pomoc při přípravě Podání žádosti projektů Administrace, vyúčtování projektů

Vlastní projekty Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun Zavedení regionálního značení Rozvoj regionálního školství Zvyšování identity občanů s územím Lanškrounska Realizace vzdělávacích seminářů pro různé cílové skupiny

Děkuji za pozornost ! Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun