Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
EU peníze středním školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.5 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SŠ Učíme se pro.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
Název operačního programu:
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Vzorový projekt pro ZŠ.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Školní vzdělávací program
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Současné projekty na VCT ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Říjen 2008 – začátek Aktivity: –Psycholog na školách –AJ pro žáky s poruchami učení –Klub AJ pro nadané žáky –Semináře pro učitele –Harmonizační dny na škole

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Současné projekty na VCT SYSTÉM ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY ANGLICKÉHO JAZYKA říjen 2009 – červen 2012 Nositel – Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Realizační tým projektu Mgr. Jana Pekařová - manažer projektu Ing. Lenka Krupařová - finanční manažer a evaluátor PaedDr. Jaroslava Dudková - odborný garant Lisa Powley - lektorka, rodilá mluvčí PaedDr. Zuzana Sehnalová - metodik anglického jazyka Mgr. Jan Voňavka - správce webu Eva Brožová - účetní Partnerské školy Základní školy Základní škola Skálova Základní škola 28. října Základní škola Žižkova Střední školy Gymnázium Turnov Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Střední uměleckoprůmyslová škola Střední zdravotnická škola

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka AKTIVITY PROJEKTU působení lektorky (rodilé mluvčí) na všech partnerských školách e-learningový vyrovnávací kurz anglického jazyka pro lepší přechod žáků ze ZŠ na SŠ webové stránky projektu (portfolio metodických a výukových materiálů pro žáky i pedagogy) semináře a workshopy pro pedagogy

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka

LEKTORKA NA ŠKOLÁCH ZŠ 3 vyučovací hodiny týdně Každý měsíc 1 téma → systém ucelených bloků Průběžná evaluace skupiny – videozáznam Příklad témat: November - The body – Health body parts healthy food, unhealthy food exercise how to relax, what we do to relax Další témata na:

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka LEKTORKA NA ŠKOLÁCH SŠ 2 vyučovací hodiny týdně Mediální opora – práce s textovými, zvukovými, obrazovými záznamy z anglických a amerických médií Průběžná evaluace skupiny – videozáznam

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka METODICKÁ SEKCE Materiály na webových stránkách projektuMateriály UZAVŘENÉ - Přístup koordinátorů z jednotlivých škol → možnost rozšíření na partnerské školy OTEVŘENÉ -Přístup žákům – otevřené pro veřejnost Materiály dodává lektorka – rodilá mluvčí Lisa Powley a koordinátoři – učitelé anglického jazyka.

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka DOTAZY K PROJEKTU? „Každý, kdo se přestane učit, je starý, ať je mu 20 nebo 80. Každý, kdo se stále učí, zůstává mladý. Je nejlepší v životě zůstat mladý.“ Henry Ford

Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka DĚKUJEME ZA POZORNOST