Rozhodnutí o kvalitě místa bydlení dle různých atributů Projekt do ISR Jaromír Hloch ARI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha státu v tržní ekonomice
Advertisements

Multidimenzionální analýza zdravotnických dat v prostředí webu RNDr. Karel Drdla RNDr. Zlata Kubů DCB Actuaries and Consultants
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Gymnázium Moravský Krumlov Sexta.  Zadluženost vládního sektoru ČR se v rámci zemí EU zlepšuje  Česko se s podílem deficitu rozpočtu dostalo  na HDP.
Služby -ekonomická činnost člověka, která poskytuje užitek -ve vyspělých zemích až 55% zaměstnaných.
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA ČR: Jakým směrem se ČR vydá na křižovatce dopravní infrastruktury budoucnosti? , Praha CESTA PRVNÍ: Důvody investic.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Lokalizační faktory (druhá část)
Teorie optimální velikosti města
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Veronika Němcová xnemv08 Koupě bytu v Praze. Veronika Němcová xnemv08 Osnova Rozhodovací fáze –Parametry bytu –Možnosti financování Výběr bytu Vyřízení.
2.Marketingové prostředí
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Cestovní ruch Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
PORTUGALSKO.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Životní úroveň obyvatel v České republice
SUBURBANIZACE.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
EU a analýzy prostředí EU a analýzy prostředí.
Teorie optimální velikosti města
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Chování kupujících  Chování kupujících je složitý proces, který ovlivňuje řada vnitřních i vnějších činitelů a marketingový odborníci mohou znalost.
VLÁDA. Vláda – předseda vlády (premiér) - místopředsedové - ministři Vláda České republiky  je vrcholný orgán výkonné moci  vláda je jmenována vždy.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
VLIV DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ OBYVATEL NA KVALITU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Lenka ZAJÍČKOVÁ, Jaroslav BURIAN, Vít VOŽENÍLEK GIS v plánování.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Definice, základní pojmy
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Studijní pobyt v Rakousku Lenka Čermáková 1. lékařská fakulta UK v Praze.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
8 EKONOMICKÝ RŮST, VÝKYVY VÝKONU EKONOMIKY. Základy ekonomie 2 Produkce a růst Životní úroveň závisí na schopnosti země produkovat statky a služby Z hlediska.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Znečištění vzduchu dopravou
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Za nejzávažnější ukazatele monitorování pohybové
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Rozpočet obce Černovice
Subjekty a objekty veřejných politik
Segmentace trhu. Segmentace trhu Trh je tvořen velkým počtem zákazníků, kteří se liší svými potřebami, možnostmi…. Segmentace je rozdělení trhu na.
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
Stipendia města Ostrava
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Město - vesnice
Transkript prezentace:

Rozhodnutí o kvalitě místa bydlení dle různých atributů Projekt do ISR Jaromír Hloch ARI

Vstupní data Každý záznam obsahuje název místa (města v USA) U něj je následně uvedeno 9 atributů (oblastí, které mají vliv na kvalitu života) ▫Jsou bodově ohodnoceny na základě nejrůznějších kritérií (viz dále) ▫U Kriminality a Bydlení platí čím méně bodů, tím lépe, v ostatních případech je to naopak

Atributy Klimatické podmínky a terén – poměr velmi chladných a velmi teplých měsíců, míra kolísání teploty v průběhu roku, počet dnů v roce pod bodem mrazu atd. Zdravotnictví a životní prostředí – počet lékařů na 1 obyvatele, počet fakultních nemocnic, počet lékařských škol, počet specializovaných center (pro srdeční onemocnění, léčebny rakoviny apod.), cena zdravotního pojištění, kvalita místní pitné vody, míra znečišťování ovzduší

Atributy Bydlení – komunální poplatky, daně z nemovitostí, výše hypotečních splátek Kriminalita – četnost násilné kriminality Doprava – kvalita hromadné dopravy, kvalita silnic a dálnic, kvalita letecké a železniční dopravy Vzdělání – počet žáků na 1 učitele, možnosti v oblasti vysokoškolského vzdělání

Atributy Umění – počet muzeí, galerií, kvalita rozhlasových a televizních stanic, počet univerzit nabízející umělecké vzdělání, veřejné knihovny, divadla, taneční kurzy Rekreace a sportovní vyžití – golfová hřiště, kvalita restaurací, kina, zoologické zahrady, přírodní parky, počet profesionálních fotbalových, basketbalových celků, délka pobřeží oceánů nebo velkých jezer

Atributy Ekonomika – průměrný čistý příjem domácností, míra růstu počtu pracovních míst, míra růstů příjmů fyzických osob

Způsob vyhodnocení Sloučení atributů, které mají společný základ ▫Klimatické podmínky a terén + Rekreace a sportovní vyžití ▫Bydlení + Ekonomika ▫Vzdělání + Umění ▫Zdravotnictví a životní prostředí ▫Kriminalita ▫Doprava

Způsob vyhodnocení Těmto sloučeným atributům byla určena pravdivostní hodnota dle toho, zda je pro dané místo kvalitní Nakonec bylo provedeno finální rozhodnutí o tom, zda je dané místo ideální k bydlení ▫('Klima, rekreace, sport' = 'T' and Zdravotnictvi = 'T') or ('Levne bydleni, zdrava ekonomika' = 'T' and Doprava = 'T') or ('Kultura a vzdelani' = 'T' and Kriminalita = 'T')

Použité algoritmy C5 (100%) GRI Bayes network (82,67%) KNN (5) (81,76%) Neuronová síť (74,16%) CRT (96,05%)

Získané znalosti Ideální místo k bydlení se posuzuje hlavně na základě bezpečnosti ve městě Pokud má určité místo levné bydlení, tak nedisponuje příliš kvalitními klimatickými podmínkami (neplatí však úplně ve všech případech) pokud má určité místo bohaté kulturní vyžití či kvalitní vzdělání, má i nízkou kriminalitu (neplatí však úplně ve všech případech)

Potenciální využití Webové nebo mobilní aplikace zaměřené na výběr místa k bydlení na základě požadavků uživatele ▫Důležité je nastavit hranice kvality Statistické údaje (vývoj kvality za určitá období)

Ideální místo - Asheville NC Z těchto dat vyšel jako vítěz Je to město, kde je „všeho“ dostatek, ovšem na druhou stranu se za kvalitu musí zaplatit Motto tohoto města: "Quality of Service, Quality of Life"