Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Název operačního programu:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/2.1.00/ Doba trvání projektu: –

Inovace a zvýšení kvality stávajících vzdělávacích programů denní i dálkové formy vzdělávání VOŠ v souladu s požadavky znalostní ekonomiky a potřebami trhu práce prostřednictví interaktivních výukových opor a výukového e-portálu, zapojením odborníků z praxe a vytvořením kreditního systému Cíl projektu

 180 studentů VOŠ denní formy vzdělávání  250 studentů VOŠ dálkové formy vzdělávání  16 pedagogických pracovníků VOŠ Cílová skupina

:  01 a 02 Tvorba výukových opor FEK a SPČ  03 a 04 Ověřování výukových opor FEK a SPČ  05 Supervize výukových opor z hlediska konkurenceschopnosti  06 Odborné exkurze do zahraničí  07 Kreditní systém  08 Tvorba a provozování e-learningového portálu  09 Přednášky a workshopy odborníků z praxe Klíčové aktivity

 Magistrát města Mostu – pro obor SPČ  Okresní hospodářská komora – pro FEK Aktivity partnerů  Supervize výukových opor  Přednášky odborníků z praxe a workshopy Partneři projektu

Tvorba výukových opor: Proškolení tvůrců VO v dovednostech s ICT – 02. – Vytváření VO pro 1. až 3. ročník včetně korekce: – Ověřování VO u studentů: – Supervize VO partnery projektu: Supervize VO pro 1. ročník: – Supervize VO pro 2. ročník: – Supervize VO pro 3. ročník: – Odborné exkurze do zahraničí Výuka účastníků v ANJ (72 hodin výuky), FEK: 02. – , SPČ: 02. – denní exkurze do Švédska pro 8 učitelů FEK: denní exkurze do Španělska pro 8 učitelů SPČ: Kreditní systém: 01. – Provozování e-learningového portálu: – Přednášky odborníků z praxe: , , Harmonogram aktivit

 Celkové náklady: Kč  Náklady na aktivity: oTvorba výukových opor: Kč oOvěřování výukových opor u studentů: oSupervize výukových opor: Kč oOdborné exkurze do zahraničí: Kč oE-learningový portál: Kč oKreditní systém: Kč oPřednášky a workshopy z praxe: Kč Rozpočet projektu

ICT vybavení  Náklady na ICT – Kč  Náklady na nábytek – Kč  Aktivita 01 a 02 Tvorba výukových opor pro obor FEK a SPČ  ICT pro tvůrce – 10 notebooků  Aktivita 03 a 04 Ověřování výukových opor pro obor FEK a SPČ  Notebooková učebna C261 – 34 ks notebooků pro studenty VOŠ  3 učebny vybavené dataprojektorem s příslušenstvím  Aktivita 08 Vytvoření a provozování e-learningového portálu  E-portál – server pro provozování e-portálu, UPS

Manažer projektu (Jana Adamcová) Finanční manažer (Jitka Hašková) Garant výukových opor (Věra Pucová pro SPČ, Hana Lisá pro FEK) Expert ICT (Ivana Drážďanská) Tvůrce výukových opor (učitelé vzdělávacího programu) Korektor (učitelé CJL a ICT) Lektor výuky cizího jazyka Odborníci z praxe Supervizor výukových opor (pracovníci partnera) Metodik kreditního systému (pracovník VŠ) Tvůrce kreditního systému (učitelé školy) Koordinátor partnerské spolupráce (zástupci partnera) Nepřímé náklady- administrátor (Petra Funioková), ekonom školy Pracovní pozice v projektu

 Webové stránky školy:  Webové stránky projektu: ivosweb.vos-sosmost.cz  Informační deska projektu: vestibul školy  Předměty publicity: troje projektové desky, hrníček, projektový kalendář, tužky, bloky, informační brožura, klíčenky, závěsy, flashdisky, sborník aktivit  Články v novinách: Důlní noviny  Prezentace projektu na poradách pracovníků školy a odborné veřejnosti Publicita projektu

Řídící tým projektu zajistil:  Přípravu, realizaci a hodnocení plánovaných projektových aktivit  Publicitu projektu (webové stránky školy a projektu, informační deska, předměty publicity, prezentace projektu v médiích, informace o projektu na poradách pracovníků školy i odborné veřejnosti)  Realizaci 3 výběrových řízení na nákup zařízení a nábytku  Přípravu a realizaci porad projektového týmu (116 porad pro řídící tým, 13 pro celý tým, 17 pro kreditní systém)  Zpracování 7 monitorovacích zprávy  Zpracování podkladů pro kontrolní činnost Řízení projektu

 V projektu IVOŠ byly ve vytčeném tříletém projektovém období splněny všechny plánované aktivity.  Projekt významně zasáhl do života školy ve smyslu vysokého pracovního nasazení učitelů a opakovaně náročné organizace projektových aktivit v souběhu s aktivitami školy.  Projekt posunul školu k vyšší efektivitě vzdělávacího procesu a práce s informačními zdroji.  Projekt byl příležitostí pro tvůrčí přístup učitelů, projektového týmu i vedení školy k řešení soudobých problémů školství a očekávání mladé generace od vzdělávací instituce v otázce vzdělávání. Hodnocení projektu