26.09.20161 Freibergské sdružení pro přátelský vztah k rodině Vyhodnocení ankety rodičů a podniků k přátelskému vztahu města Freiberg k rodině červen 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Občanské sdružení Brouček
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Dominance veřejných vzd. inst. 23 mateřských škol, 16 základních, 3 speciální (praktické), 3 umělecké 5 ZŠ neúplných nedostatek jeslí nárůst počtu dětí.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
ZAMĚSTNÁNÍ RODINA Slučitelnost má mnoho faset Pracovní doba „flexibilní, férová, v zájmu rodiny“  Flexibilní pracovní doba pro rodiče  Částečné úvazky.
Kavárna PředMěstí Sociální podnik. Koncept Výjimečný interiér – měšťanský dům v centru města Regionální produkty Sociální podnik Ten podnik žije! Skvělý.
Podpora částečných úvazků?
Širší ekonomické souvislosti rodinné politiky Daniel Münich.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Aleš Hodina. Problém číslo 1 Finanční podpora? Nedostatek školek?... Samotná existence rodin!
Konference projektu UNIV3 Oblasti autorizace na MPSV Svěřené profesní kvalifikace Statistika Webové stránky 1.
Výzvy a další cesta pro dětské služby v Maďarsku Rodičovská péče o děti a politika zaměstnanosti „Kolize nebo komplementarita?" Praha, 5. -
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
13. jednání PS bydlení Brno Téma: Novinky v oblasti bydlení a výhled na nadcházející období 24. května 2016.
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
„SLAĎUJEME V JIHOMORAVSKÉM KRAJI“ Ing. Jaromíra Vítková
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
CJD Chemnitz/ pobočka Freiberg Vícegenerační dům „Barevný dům“ („Buntes Haus“) Tschaikowskistraße 57a Freiberg.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Péče o děti v Horním Rakousku
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Způsoby slaďování rodinného a pracovního života v zahraničí
Projekt Učitel - Mentor CZ.1.07/1.3.00/
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: Dětské domovy pro děti do 3 let věku a dětská centra 2007–2016 NZIS REPORT č. K/33 (08/2017)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Rodinná politika v Olomouci
SmoČR a senioři v obcích
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Rodinná politika Olomouckého kraje
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Azylový dům pro rodiny s dětmi
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Welfare state Sociální zabezpečení Zabezpečení rodin s dětmi
Transkript prezentace:

Freibergské sdružení pro přátelský vztah k rodině Vyhodnocení ankety rodičů a podniků k přátelskému vztahu města Freiberg k rodině červen 2008 Anketa Město Freiberg přátelské rodině

Přehled 1Cíle a indikátory 2Dotazování rodičů 3Dotazování podniků 4Výsledky Anketa Město Freiberg přátelské rodině

Cíle akce a indikátory Bydlení Anketa Město Freiberg přátelské rodině Péče o dětiPráce

Dotazování rodičů - Anketa Distribuováno dotazníků o předškolních zařízeních denní péče o děti Účastnilo se 486 rodin s 883 dětmi Anketa Město Freiberg přátelské rodině Podíl využití péče 80 %

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 2 Dotazování rodičů – Stav zaměstnanosti 90 %

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 2 Dotazování rodičů – Pružné poskytování péče o děti 37 % dotazovaných si přálo otevírací doby v denních dětských zařízeních od 6:00 do 19:00 hodin, popř. i o víkendech Hodinové opatrování dětí ve vícegeneračním domě (MGH) „Pestrý dům“, Wasserberg a v Německém ochranném spolku dětí (DKSB), v Centru pro děti a rodinu, Friedeburg

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 2 Dotazování rodičů – Obytné prostředí Senioři Rodiny

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 2 Dotazování rodičů – Obytné prostředí 30 % žádá více dětských hřišť

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 2 Dotazování rodičů – Pracovní podmínky Spokojenost s pracovními podmínkami 34 % % 2008

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 3 Dotazování podniků – Anketa Distribuováno 350 dotazníků účast 50 podniků (celkem zaměstnanců)

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 3 Dotazování podniků – podniková opatření - pružná pracovní doba - podnikové oslavy pro rodiny - finanční odměňování - skoro žádné podnikové školky - neexistuje rovnost šancí

Anketa Město Freiberg přátelské rodině 4Výsledky – Všeobecné stanovení cíle 1. Zvýšené zapojení podniků do slučitelnosti rodiny a zaměstnání 2. Anketa k demografii ve Freibergu

Anketa Město Freiberg přátelské rodině Těším se na Vaše dotazy a připomínky!