Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Spolupráce statutárního města Ostravy s Agenturou pro sociální začleňování.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Agentura pro sociální začleňování Brána k příležitostem Koordinovaný přístup k problematice sociálního vyloučení a strategický plán sociálního.
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Příležitosti pro rozvoj předškolního vzdělávání.
Možnosti sociálního rozvoje v programovacím období
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Agentura pro sociální začleňování Sociální podnikání - Šance podnikat jinak Úřad vlády České republiky nábřeží Edvarda Beneše – Malá.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Kulatý stůl – Práce s rodinami Markéta Chkheidze.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám a Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení oblast bezpečnost.
Představení Koordinovaného přístupu k SVL Olomouc Radka Soukupová.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Co je Agentura pro sociální začleňování
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Standardizovaný proces v lokalitách / Praktický příklad lokality Toužim/Teplá 05/2011 Jakub Švec, Alexandr Olah.
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám (KPSVL) Implementační fáze Pracovní skupina - Bydlení.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální stálá konference Libereckého kraje Téma Spolupráce ASZ v oblasti vzdělávání Regionální stálá konference Libereckého kraje Petra Zahradníková,
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám
Akční plán ke Strategii boje proti sociálnímu vyloučení na období
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Vyhodnocení RAP 2018.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Transkript prezentace:

Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec

ESIF a sociálně vyloučené lokality IROPOPZOPVVV

Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám – KP SVL Co to vlastně je? Specifický mechanismus čerpání finančních prostředků z ESIF v období Týká se 3 operačních programů: Zaměstnanost - OP Z (2.1.) Výzkum, Vývoj, Vzdělávání - OP VVV (3) Integrovaný operační program – IROP (2.9 a, c, 2.10)

Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám – KP SVL Jak KP SVL vznikl? Na základě potřeby lépe koordinovat místní opatření v oblasti sociálního začleňování s ohledem na čerpání finančních prostředků z Evropských strukturálních a investičních fondů (ESIF). Pro které obce slouží? Pro ty, které mají na svém území sociálně vyloučené lokality, chtějí systematicky řešit problematiku sociálního vyloučení a potřebují k tomuto řešení podporu z prostředků ESIF. Tyto obce spolupracují nebo musí zahájit spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování. Jaká je jeho cílová skupina? Obyvatelé SVL, ale také ostatní obyvatelé v obci, kteří se nacházejí ve zhoršené sociální či ekonomické situaci.

Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám – KP SVL Jak to bude v praxi fungovat? Obec ve spolupráci s ASZ a partnery zmapuje potřebnost v oblasti sociálního vyloučení → Strategický plán sociálního začleňování Obec a partneři připraví projektové záměry na řešení dané problematiky. Obec ve spolupráci s ASZ stanoví přibližný objem potřebných finančních prostředků pro jednotlivé operační výzvy. Tři ministerstva (MŠMT, MMR, MPSV) koordinovaně vypíší pro obce zapojené v KP SVL speciální výzvy, s alokacemi, které budou odpovídat místním potřebám (srpen 2015, prosinec 2015).

Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám – KP SVL Jaké jsou výhody KP SVL? Odpovídající alokace finančních prostředků na lokálně definované potřeby (v SP SZ) – OP Z, OP VVV. Koordinace výzev – lepší provázání jednotlivých aktivit. Menší konkurence ve srovnání s otevřenými výzvami. Dřívější návazné financování stávajících aktivit (vzdělávání). Podpora ASZ – definování potřeb a vhodných opatření, příprava projektových záměrů a žádostí o dotace.

Pro koho KPSVL je? Obce, města, svazky obcí, které: - chtějí SV systematicky řešit - chtějí využít více než jeden OP - chtějí podat více než 1-2 projekty - chtějí šířeji využít zejména OPZ - chtějí využít možnosti výstavby a rekonstrukce sociálního bydlení - chtějí rozvíjet rozsáhlé projekty realizované v minulém období …. … pro koho KPSVL není?

Harmonogram  4 měsíce k vytvoření zásobníku projektových záměrů  10 měsíců ke schválení SPSZ lokálním partnerstvím  10 měsíců k provedení neformálního hodnocení SPSZ Agenturou a řídícími orgány (soulad s programy)  12 měsíců ke schválení radou a zastupitelstvem obce  nejdéle po 12 měsících je také otevřena výzva k předkládání projektů z prostředků OPZ a vyhlášeny nebo upraveny výzvy ostatních programů.

Lokality v roce 2015 „rychlá vlna“: Chodov, Dubí, Štětí, Obrnice, Kadaň, Ostrava, Odry, Osoblaha, Krnov, Roudnice n. L., Ralsko „pomalá vlna“: Frýdlantsko, M. Beroun, Poběžovicko, Příbram, Slaný, V. Hamry, Vrbno p.P., Brno, Bruntál, Děčín, Jesenicko, Klášterec/Vejprty, Kolín, Litvínov, Č. Velenice, Kraslice, Žluticko

Děkuji za pozornost. Jakub Švec Tel: