1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha 28. 4. 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Analýza návštěvnosti moravských krajů, S DŮRAZEM na kraj ZLÍNSKÝ RNDr. Ivan Marek m-ARK Marketing a reklama s.r.o. → Statistiky máme rádi…
OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ: EFEKTIVNOST A DOSTUPNOST ING. IVETA VRABKOVÁ, PH.D. 8. října 2014 Club Hotel Harmony Ostrava.
Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v období Seminář pro žadatele.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Aktuální informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Ústí nad Orlicí 11. června 2012 Ing. Radka.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM/BAVORSKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH I 25. srpna 2011.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Program podpory inovačních podnikatelských inkubátorů.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Migrační tendence v Moravskoslezském kraji Ing. Jaromír Kartous oddělení regionálních analýz a informačních služeb Ostrava.
Úsek prevence Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Aktivity a opatření MŠMT v oblasti primární prevence
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Národní program podpory cestovního ruchu
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Činnost služby dopravní policie za I. až III. čtvrtletí roku 2010 plk
STÁŘÍ A VÝVOJ STÁRNUTÍ POPULACE V ČESKÉ REPUBLICE A JEJÍCH KRAJÍCH
„IOP – šance pro váš rozvoj“
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Aktuální informace z oblasti. primární prevence rizikového. chování
Závěrečná konference Zlín,
Obsah veřejných rozpočtů I
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Prevence rizikového chování u dětí a mládeže v MSK
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Výsledky šetření ÚZIS k nedostatku sester
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: hemodialyzační středisko (HDS) 2007–2016 NZIS REPORT č. K/28 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: chirurgie 2007–2016
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: nukleární medicína 2007–2016 NZIS REPORT č. K/23 (08/2017)
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: ortopedická protetika 2007–2016 NZIS REPORT č. K/20 (08/2017)
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Agroturistika a podnikání na venkově
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: anesteziologie a intenzivní medicína 2007–2016 NZIS REPORT č. K/10 (08/2017)
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Transkript prezentace:

1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:

2 Dotační řízení na podporu aktivit v oblasti primární prevence Metodika MŠMT pro poskytování dotací ze SR na realizaci aktivit v oblasti prevenci rizikového chování v období 2013 – 2018 MŠMT vyčleňuje ze svého rozpočtu průměrně ročně cca 20 mil. Kč na dotační program na realizaci aktivit v oblasti prevence rizikového chování v působnosti resortu Podpora programů dlouhodobé primární prevence rizikových projevů chování a projektů zaměřených na vzdělávání v oblasti primární prevence Elektronizace systému a zjednodušení systému

3 Současný průběh dotačního řízení do 30. září 2015 – konečný termín pro podávání žádostí o dotaci říjen 2015 – formální hodnocení úplnosti a správností žádostí o dotace listopad 2015 – odborné (věcné) hodnocení žádostí odbornými hodnotiteli a jednotlivými kraji listopad 2015 – jednání Dotační komise MŠMT prosinec 2015 – jednání MŠMT o udělení dotací – schválení výsledků dotačního řízení leden 2016 – vystavení rozhodnutí o poskytnutí dotace únor 2016 – odeslání rozhodnutí o poskytnutí dotace únor – březen 2016 – uvolnění finančních prostředků z účtu MŠMT do 15. února 2016 – vyúčtování dotace za minulý rok

4 Přehled dotačního řízení MŠMT v letech 2013 – 2018 Rok Počet podaných projektů Počet projektů vyřazených z formálních důvodů Počet podpořených projektů Celková částka dotace v Kč

5 Kraj Počet podpořených projektů v roce 2013 Dotace celkem v Kč v roce 2013 Počet podpořen ých projektů v roce 2014 Dotace celkem v Kč v roce 2014 Počet podpořených projektů v roce 2015 Dotace celkem v Kč v roce 2015 Počet podpoře ných projektů v roce 2016 Dotace celkem v Kč v roce 2016 Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Plzeňský Ústecký Liberecký Praha Středočeský Královéhradecký Pardubický Olomoucký Moravskoslezský Vysočina Zlínský Celostátní CELKEM

6 Druh organizace Dotace celkem v Kč v roce 2013 Dotace celkem v Kč v roce 2014 Dotace celkem v Kč v roce 2015 Dotace celkem v Kč v roce 2016 PO obce nebo kraje NNO OPŘO a PŘO Ostatní organizace Celkový součet Rozdělení dotačních prostředků podle druhu organizací

7 Pozitiva  Udržení celkového objemu finančních prostředků na oblast primární prevence.  Možnost vícezdrojového financování – zapojení krajů a obcí.  Spolupráce s jednotlivými kraji v rámci dotačního řízení.  Elektronický systém pro podávání žádostí o dotace a zjednodušování systému pro žadatele.  Semináře pro žadatele o dotace a odborné hodnotitele.  Služby pro žadatele – Helpdesk pro dotazy.

8 Negativa  Nedostatečná výše celkových finančních prostředků vzhledem k podaným žádostem.  Nejednotnost systému – podpora velkých systémových projektů a zároveň projektů menších nesystémových.  Nejednotné výstupy z dotačního řízení a jejich špatná evaluace.  Formální členění na protidrogovou prevenci a prevenci kriminality.  Nízká podpora PP z rozpočtu některých krajů a obcí.

9 Změna dotačního řízení  Na základě evaluace let  Změna metodiky a prodloužení platnosti na období 2017 –  Orientace na systémové projekty – dlouhodobé projekty řešící problematiku PPRCH komplexně a systémově.  Rozdělení projektů na projekty individuální a krajské.  Rovnocenný přístup pro všechny žadatele.  Zvýšení efektivity dotačního programu.  Důraz na kvalitu projektů.  Podpora subjektů, které působí v oblasti PP min. 2 roky.  Zlepšení možnosti evaluace dotačního řízení a posouzení výstupů dotačního řízení.  Sloučení dotačního programu PP a PK.  Snaha o navýšení celkového objemu finančních prostředků.

10 Děkuji za pozornost. Ing. Radka Heřmánková oddělení prevence Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy