Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/97.00046 Listopad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
JEDNÁNÍ MONITOROVACÍ SKUPINY projektu Podpora procesů v soc. službách dne
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Komunitní plánování – sociální služby dle nás všech Projekt Podpora rozvoje komunitního plánování a vytváření místních partnerství v Jihomoravském kraji.
Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Dokument KAP MSK - obsah
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Základní informace o poskytovateli
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Příspěvek na konferenci
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Územně analytické podklady obcí ÚÚP a „jeho“ údaje o území Brno, 6
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Komunitní plánování sociálních služeb v Olomouci
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
On-line systém evidence preventivních aktivit
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Ing. Stanislava Správková
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Komunitní plánování sociálních služeb
Transkript prezentace:

srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad 2013

Dává odpověď na otázky:  proč se scházíme…  čeho chceme dosáhnout…  za co neseme odpovědnost… Jakou máme vizi?

 Analyzování potřeb cílových skupin ve vazbě na řešení určitého sociálního jevu  Zmapování charakteru činností vykonávaných v sociální oblasti, které přispívají k řešení sociálního jevu  Rozbor kapacity sociálních služeb s ohledem na rozsah a náročnost poskytovaných služeb  Analyzování nákladů a zdrojů

 Potřeby lidí a způsoby jejich zajištění jsou stanoveny na základě nejčastěji voleného modelu (zákon č.108/2006 Sb.)  K tomuto modelu pak společnost přiřazuje zdroje, kterými hodlá k řešení potřeb přispět (dotační tituly MPSV na sociální služby, dotace krajů, obcí, ministerstev atd.)  Na úrovni obce je úlohou komunitního plánování definovat potřeby na vymezeném území a na základě společného dialogu základní triády hledat shodu při jejich uspokojování možnými zdroji v daném čase

 Zadavatelem komunitního plánu  Zjišťuje potřeby občanů na svém území  Spolufinancuje sociální oblast  Zajišťuje dostupnost informací  Vytváří strategii města v sociální oblasti do roku 2020  Zajišťuje soulad komunitního plánu se strategií města v sociální oblasti  Vytváří sociální systém na svém území, který odpovídá místním potřebám

 Nedokáže okamžitě splnit přání a očekávání  Není nástrojem k prosazování potřeb a přání některých účastníků procesu  Jedná se o dialog a spolupráci – objevování nových zdrojů uspokojování potřeb  Výsledek je reálné řešení odpovídající zdrojům, které máme k dispozici

 Inovativní přístupy a nové formy práce  Naplňování principů KP  Vysoká odbornost manažerského týmu  Vzdělávání  Kvalitní práce  Spolupráce  Zapojení a podpora politické reprezentace  Transparentnost procesu  Poskytování informací

2004 rozhodnutí o zahájení plánování v sociální oblasti 2005 zahájení činnosti koordinačních skupin, podpora EU (SROP) 2006 schválení 1. komunitního plánu 2008 evaluace procesu a cílů 2010 schválení 2. komunitního plánu 2012 podporu EU (OP LZZ) 2014 evaluace naplnění cílů a opatření 2015 schválení 3. komunitního plánu

2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“ Projekty KP

Cyklus KP Etapa hodnotící Etapa analytická Etapa plánovací Etapa realizační Cyklus komunitního plánování

2013  ukončení 2. cyklu  analýzy 2014  zahájení 3. cyklus  evaluace plnění 2. KPSS 2015  3. komunitní plán města Průběh projektu

 Vyhlášení  BDO Advisory s.r.o. Praha  3 analýzy (analýza potřeb, sociodemografická analýza, situační analýza)  Listopad – poskytovatelé - na jaké potřeby služba reaguje - identifikace osoby s potřebami - spolupráce - reakce na poptávku  Realizace - první polovina listopadu Analýzy 2013

 Vedoucí projektu – Ing. Dagmar Vávrová  Manažerka projektu – Mgr. Lenka Houdová  Finanční manažer – Bc. Jiří Veselý  Asistentka – Šárka Kašková  Manažeři KS - Bc. Lucie Serynová, DIS. - Mgr. Kateřina Fiedlerová - Mgr. Michaela Houdová - Mgr. Monika Peřichová  Webmaster – Martin Strnad  Supervizor – není uzavřena dohoda Realizační tým projektu

Za pozornost děkuje… Ing. Vávrová Dagmar Hlavní koordinátorka procesu