TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Transportní informační a nehodový systém
Advertisements

Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.
Český systém kvality služeb v kontextu státní politiky CR v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Výroční konference 20 let od založení A.T.I.C. ČR Ostrava,
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU (právní úprava v EU a její implementace do právního řádu ČR)
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
_ Institut turismu České republiky - oddělení pro regionální a mezinárodní vztahy Ing. Monika Palatková generální ředitelka CzT
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Dohoda TRINS 2016 Praha, Transportní informační a nehodový systém.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Mobilní kontaktní a koordinační centra.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Informační a poradenské centrum ZČU
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Komplexní systém hodnocení
Pojem přeměna obchodní společnosti
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Úřad práce České republiky
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Bojový řád jednotek požární ochrany Činnost hasičů na místě zásahu
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Pracovnělékařské služby
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Obec Pstruží pro občany
Přehled nejdůležitějších novinek
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Klíčové aktivity projektu
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

TRINS Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov SCHP ČR Praha 23. března 2016

Transportní informační a nehodový systém VYHODNOCENÍ ČINNOSTI TRINS ZA ROK 2015

Transportní informační a nehodový systém TRINS – systém pomoci při nehodách spojených s přepravou nebezpečných látek, který je dobrovolně zabezpečován členskými organizacemi Svazu chemického průmyslu České republiky na základě Dohody mezi GŘ HZS ČR a SCHP ČR uzavřené v roce Od podpisu první smlouvy a zahájení činnosti TRINS uběhne letos již 20 let. Stejnou dobu působí TRINS i v Evropské radě chemického průmyslu CEFIC.

Transportní informační a nehodový systém UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov se jako národní středisko TRINS v roce 2015 zaměřil zejména na koordinaci spolupráce s ostatními partnery v systému (včetně partnerů zahraničních) Systém zakládalo 9 společností – v současné době je zapojeno do systému TRINS 22 společností s 29 středisky po celém území České republiky. Celkový přehled s dislokací jednotlivých středisek TRINS v době založení systému a se stavem v současné době je uveden na následujících mapkách České republiky.

Transportní informační a nehodový systém

V roce 2015 bylo v systému evidováno 22 poskytnutí pomoci – aktivit včetně mezinárodních a republikových cvičení (14x v 1. st., 4x ve 2. st. a 4x ve 3. st. pomoci). Od založení systému TRINS v roce 1996 dosáhl celkový počet evidovaných poskytnutí pomoci do konce roku 2015 hodnoty 584. Uvedená čísla svědčí o pevně vybudované pozici TRINS v oblasti bezpečnosti při přepravě NL a o jeho využívání operačními jednotkami HZS, jak pro poskytování informací o NL, tak i pro poskytování pomoci ve druhém a třetím stupni.

Transportní informační a nehodový systém Vývoj pomoci TRINS od jeho založení do roku 2015

Transportní informační a nehodový systém Republikové koordinační středisko TRINS – styk v rámci zemí Evropského společenství (dalších 16 středisek – prověrky Ring testy a sofistikovanými testy). Výsledky prověrek – prokázána velmi dobrá úroveň i pohotovost stálé služby národního koordinačního střediska v UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov. Pro systém je každoročně v republikovém koordinačním středisku aktualizována a vydávána Příručka TRINS. TRINS je rovněž pro veřejný přístup výrobců a přepravců nebezpečných látek prezentován na internetových stránkách UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov.

Transportní informační a nehodový systém U několika středisek TRINS byla uskutečněna aktualizace bezpečnostních listů i na základě případných změn výrobních programů. V areálu HZS Karlovy Vary byla pro žáky Logistické školy Dalovice provedena praktická ukázka zásahu při úniku nebezpečné chemické látky z automobilové cisterny. Provedena aktualizace programu národního koordinačního střediska pro rychlé vyhledávání potřebných údajů o nebezpečných látkách – využívání programu CEFICu, tzv. ERICards. Aktualizace databáze nebezpečných látek systému TRINS pro MEDIS-ALARM firmy MEDISTYL, spol. s r.o. Praha

Transportní informační a nehodový systém Ve společnostech SYNTHOS a.s. a HEXION a.s. byla provedena námětová havarijní cvičení zaměřená na likvidaci úniku nebezpečné látky.

Transportní informační a nehodový systém U firmy LC Sokotrans provedena instruktáž HZS Sokolov ke konstrukci a provozu cisteren převážejících hluboce zchlazený zkapalněný etylén.

Transportní informační a nehodový systém Připraven byl návrh Dodatku č. 2, zohledňující vstup České asociace čisticích stanic (CACS), do systému TRINS. Tento dodatek smluvně završuje dosavadní spolupráci mezi GŘ HZS a CACS. Dodatek byl předložen ke schválení představenstvu SCHP ČR na jednání dne Dne byla podepsána dohoda mezi společností Unipetrol a SCHP ČR, která zajišťuje i do dalších let funkčnost Unipetrolu RPA, jako národní/republikové centrály systému TRINS a zároveň regionálního střediska č. 1.

Transportní informační a nehodový systém – hlavní úkoly pro rok 2016 Svolat výroční zasedání zaměřené na zhodnocení spolupráce TRINS a HZS ČR. Na jednání mimo jiné představit novou, rozšiřující smlouvu o spolupráci. Realizovat mezinárodní cvičení Ring test s dalšími 16 evropskými zeměmi (úkol z CEFICu). Vyměnit phenothiazin u opěrných jednotek HZS v průběhu června Udržet evropský standard v rychlosti odezvy jednotlivých středisek na požadavky poskytnutí pomoci. Aktualizovat v systému TRINS databáze nebezpečných látek. Aktualizovat Příručku TRINS a aktualizovat prezentaci TRINS na webových stránkách UNIPETROL RPA, s.r.o. Litvínov.

DĚKUJEME ZA POZORNOST Kontakt UNIPETROL RPA, s.r.o. Záluží Litvínov tel.: