Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Představení zajímavých projektů OPVK
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty OP VK a jejich využití pro popularizaci technických oborů a zlepšení kvality vzdělávání v technických oborech.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
ECVET pro TRAWI Hana Slámová ECVET expert. Výsledky analýzy p ř ihlášených materiál ů KA1 Ze 147 úspěšných přihlášek 63 deklarovalo ECVET 42,8 procent.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Projektový záměr Podpora technického a přírodovědného vzdělávání MŠMT Červenec 2011.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Cíl a identifikace výzvy
„Okna technickým oborům dokořán“
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Setkání kariérových poradců
Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“
Představení projektu Implementace KAP
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Pracovní setkání středních škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček

ZÁKLADNÍ INFORMACE  alokace CCA 85 MIL. KČ  z toho MAX. 34 MIL. KČ na investiční a neinvestiční vybavení  nepřímé náklady 10 % z celkových přímých nákladů bez investic (max. 8,5 – min. 5,1 mil. Kč) OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST VÝZVA Č. 44 PRO PŘEDKLÁDÁNÍ IPo PŘÍJEMCEM POUZE KRAJ PARTNEREM POUZE STŘEDNÍ ŠKOLY PROJEKT BUDE REALIZOVÁN ZA PODMÍNEK PŘÍRUČKY PRO PŘÍJEMCE VE VERZI 7

MOTIVOVAT ŽÁKY ZŠ A SŠ KE VZDĚLÁVÁNÍ SE V PŘÍRODOVĚDNÝCH A TECHNICKÝCH OBORECH + VYTVOŘIT SYSTÉM METODICKÉ PODPORY X VYBAVIT ŠKOLY (BEZ VAZBY NA AKTIVITY) REKONSTRUOVAT OBJEKTY POŘÍDIT DO ŠKOL RŮZNÉ TYPY VÝPOČETNÍ TECHNIKY MŠMT: INVESTIČNÍ A METODICKÁ PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ CÍL PROJEKTU

PODPORA REALIZACE KURIKULÁRNÍ REFORMY - CÍLENÉ INVESTICE SŠ - NEINVESTIČNÍ PODPORA SŠ A ZŠ PODPORA VÝUKY CIZÍCH JAZYKŮ - ZVYŠOVÁNÍ JAZYKOVÉ VYBAVENOSTI ŽÁKŮ TECH. A PŘ. OBORŮ SPOLUPRÁCE INSTITUCÍ POČÁTEČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S AKTÉRY NA TRHU PRÁCE - ROZVOJ A PODPORA SPOLUPRÁCE ZŠ A SŠ - PODPORA SPOLUPRÁCE SŠ A ZŠ - METODIKA AKTIVITY

CÍLENÉ INVESTICE SŠ - VYBAVENÍ PRO LABORATOŘE, ODBORNÉ UČEBNY, ŠKOLNÍ HOSPODÁŘSTVÍ A SPV NEINVESTIČNÍ PODPORA SŠ A ZŠ - VYBAVENÍ - VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V OBSLUZE - VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ VE VYUŽITÍ VÝSTUPŮ JINÝCH PROJEKTŮ - VOLNOČASOVÉ AKTIVITY PRO ŽÁKY SŠ S NÁVAZNOSTÍ NA ŠVP - VYTVÁŘENÍ SÍTÍ SPOLUPRAUCJÍCÍH ŠKOL NA PRINCIPU VZÁJEMNÉ VÝMĚNY ZKUŠENOSTÍ PODPORA REALIZACE KURIKULÁRNÍ REFORMY + SPOLUPRÁCE S VŠ + ZAPOJENÍ ODBORNÍKŮ S PRAXE + TVORBA ELEKTRONICKÝCH UČEBNICH (S DOLOŽKOU MŠMT) + VYUŽÍVÁNÍ TECHNICKÝCH PAMÁTEK A INTERAKTIVNÍCH EXPOZIC + STAVEBNÍ ÚPRAVY ŠKOL PRO ŽÁKY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

ROZVOJ A SPOLUPRÁCE SŠ A ZŠ - SDÍLENÍ UČEBEN, LABORATOŘÍ SŠ PRO POVINNOU VÝUKU ŽÁKŮ ZŠ - CELOROČNÍ, PRAVIDELNÉ VOLNOČASOVÉ AKTIVITY PRO ŽÁKY ZŠ - VZÁJEMNÉ UČENÍ SŠ PRO ZŠ - SPOLUPRÁCE SE ZAMĚSTNAVATELI V RÁMCI KOMUNITNÍHO ROZVOJE - VYUŽITÍ VÝSTUPŮ PROJEKTŮ NA PODPORU BADATELSKY ORIENTOVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ + STÁŽE PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ SŠ NA ZŠ A NAOPAK PODPORA SPOLUPRÁCE STŘEDNÍCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL V KRAJÍCH - KRAJSKÁ SETKÁNÍ METODIKŮ, VEDOUCÍCH PŘEDMĚTOVÝCH KOMISÍ A DALŠÍCH PRACOVNÍKŮ SPOLUPRÁCE INSTITUCÍ POČÁTEČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S AKTÉRY NA TRHU PRÁCE

- PODPORA VÝUKY CIZÍCH JAZYKŮ METODOU CLIL - PODPORA TVORBY CIZOJAZYČNÝCH SLOVNÍKŮ PRO VÝUKU TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ + ZAPOJENÍ RODILÉHO MLUVČÍHO PODPORA VÝUKY CIZÍCH JAZYKŮ A V CIZÍCH JAZYCÍCH

P&T VZDĚLÁVÁNÍ VZDĚLÁVACÍ OBLAST „ČLOVĚK A PŘÍRODA“ = FYZIKA, CHEMIE, BIOLOGIE, GEOGRAFIE ≠ MATEMATIKA, INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE SKUPINY OBORŮ ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ *Ekologie a ochrana životního prostředí *Informační technologie Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství Strojírenství a strojírenská výroba Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika Technická chemie a chemie silikátů *Textilní výroba a oděvnictví Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů Stavebnictví, geodézie a kartografie Speciální a interdisciplinární obory Zemědělství a lesnictví Veterinářství a veterinární prevence Zdravotnictví *Umění a užité umění KONCEPCE PROJEKTU

VYTVOŘIT SYSTÉM METODICKÉ PODPORY P&T VZDĚLÁVÁNÍ POMOCÍ METODICKÝCH SETKÁNÍ UČITELŮ ZŠ A SŠ VYBAVIT ŠKOLY PRO POTŘEBY P&T VZDĚLÁVÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM INVESTIČNÍHO A NEINVESTIČNÍHO VYBAVENÍ MOTIVOVAT ŽÁKY ZŠ A SŠ K P&T VZDĚLÁVÁNÍ POMOCÍ AKTIVIT NAVAZUJÍCÍCH NA ŠVP KONCEPCE PROJEKTU

VYTVOŘIT SYSTÉM METODICKÉ PODPORY P&T VZDĚLÁVÁNÍ POMOCÍ METODICKÝCH SETKÁNÍ UČITELŮ ZŠ A SŠ OKRESNÍ PŮDORYS ? KTERÁ ŠKOLA BUDE CHTÍT BÝT METODICKÝM CENTREM ? PRAVIDELNÁ SETKÁNÍ KOMUNIKAČNÍ AKTIVITY PŘES WEB OBSAH ZA POMOCI EXTERNÍCH LEKTORŮ ÚČASTNÍCI: UČITELÉ DANÉHO PŘEDMĚTU ZE ZŠ A SŠ ? KRAJSKÁ METODICKÁ SETKÁNÍ ? MZDA „METODICKÉHO KOORDINÁTORA“ HRAZENA Z PROJEKTU

MOTIVOVAT ŽÁKY ZŠ A SŠ K P&T VZDĚLÁVÁNÍ POMOCÍ AKTIVIT NAVAZUJÍCÍCH NA ŠVP VYUŽITÍ DÍLEN A LABORATOŘÍ SŠ PRO ŽÁKY ZŠ VOLNOČASOVÉ AKTIVITY PRO ŽÁKY SŠ VOLNOČASOVÉ AKTIVITY PRO ŽÁKY ZŠ MOŽNOST ZAPOJENÍ KAŽDÉ ŠKOLY NEPOŽADUJEME ŽÁDNÉ HODNOTY V ŘÁDECH TISÍCŮ ŽÁKŮ NA ŠKOLU

VYBAVIT ŠKOLY PRO POTŘEBY P&T VZDĚLÁVÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM INVESTIČNÍHO A NEINVESTIČNÍHO VYBAVENÍ PRIMÁRNĚ VYBAVENÍ – MOVITÝ MAJETEK INVESTICE DO NEMOVITÉHO MAJEKTU POUZE ZA SITUACE, KDY JSOU ZDŮVODNĚNY A BUDOU VÝZNAMNĚ VYUŽITY PRO AKTIVITY PROJEKTU RÁMCOVĚ CCA 1 MIL. KČ PRO ŠKOLU V PŘÍPADĚ ZAPOJENÍ VŠECH SŠ

ADMINISTRACE A REALIZACE

ZAPOJENÍ ZÁKLADNÍCH ŠKOL MIN. 4 ZŠ NA 1 SŠ (OPTIMÁLNĚ Z JINÉ OBCE)

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU, ZEJMÉNA MONITOROVACÍ INDIKÁTORY PODLE DALŠÍHO ČLENĚNÍ

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

UDRŽITELNOST PO DOBU 3 LET PROJEKT NESMÍ NAHRAZOVAT UDRŽITELNOSTI JINÉHO PROJEKTU