Ústav pedagogických věd Mostní 5139 760 01 Zlín Tel: +420 57 603 7357 Fax: +420 57 603 7357

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd
Poradenství jako specifický druh psychologické pomoci
Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce?
Doc. Michal Kaplánek, Th. D.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
dotazníkové šetření na vysokých školách
Minimální preventivní program školy
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Studium pro školní metodiky prevence
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Postavení pedagogiky mezi vědami
Pedagogická diagnostika
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2015
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Didaktika odborných předmětů jako vědní disciplína
Fakulta zdravotnických studií
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Pedagogické disciplíny
Fakulta zdravotnických studií
Poradenský a podpůrný systém. Školní psychologie
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Pedagogika jako vědecká disciplína
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.01
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Studijní obor Fyzioterapie
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:

Ústav pedagogických věd Specializace v pedagogice Sociální pedagogika Bakalářský program Navazující magisterský program Prezenční a kombinované studium Specializace v pedagogice Bakalářský program Učitelství odborných předmětů pro střední školy Kombinované studium Prezenční a kombinované studium

Studijní program specializace v pedagogice Studijní obor Sociální pedagogika Bakalářský, 3–letý Navazující magisterský, 2 - letý Prezenční studium (Zlín) Kombinované studium (Zlín, Brno). BRNO IMS Uplatnění absolventů: MS, MV, státní správa a samospráva ZLÍN UTB Uplatnění absolventů: MŠMT, resort sociálních věcí, resort zdravotnictví

Studijní program specializace v pedagogice Studijní obor Sociální pedagogika Bakalářský, 3–letý Prezenční studium (Zlín)

Oblasti činností absolventa  Pedagogicko-psychologická diagnostika dětí, mládeže a dospělých  Sociální opora v krizových situacích  Poradenství  Prevence (např. sociálně patologických jevů)  Sociálně pedagogické intervence (výchovné zásahy,…)  Vzdělávací aktivity (např. semináře pro rodiče, učitele, a pod.)  Výzkumná činnost

Některé vyučované předměty Sociální pedagogika Teorie a metodika výchovy Psychologické předměty (vývojová, sociální, pedagogická, osobnosti, psychopatologie,…) Pedagogicko-psychologická diagnostika Sociálně pedagogická komunikace Doplňující předměty (filozofie, sociologie, speciální pedagogika, …) Praxe

Uplatnění absolventů sociální pedagogika Rezort školství, mládeže a tělovýchovy Školní kluby a domovy mládeže Střediska volného času Zařízení ochranné výchovy Instituce výchovného poradenství Střediska preventivní výchovné péče (např. krizová centra) Pedagogicko-psychologické poradny

Uplatnění absolventů sociální pedagogika Rezort sociálních věcí Zařízení sociálně výchovné péče pro seniory Ústavy sociální péče Poradny pro rodinu a mezilidské vztahy Další instituce – sociální kurátoři, sociální asistenti,…

Uplatnění absolventů sociální pedagogika Rezort zdravotnictví Kontaktní centra (např. protidrogová) Psychiatrické léčebny Centra léčebné rehabilitace

Přijímací řízení Test všeobecných studijních předpokladů logické myšlení, vizuální inteligence, verbální schopnosti Test odborných znalostí filozofie, pedagogika, psychologie, sociologie

Studijní program specializace v pedagogice Studijní obor Sociální pedagogika Navazující magisterský, 3–letý kombinované studium (Brno,Zlín)

Specifika oboru Po obsahové i formální stránce je studijní obor strukturován tak, aby vyhověl moderním trendům současné aplikované pedagogiky, zejména Sociální pedagogice. Proto je tento navazující magisterský typ studia orientován teoreticky, rozvíjí poznatky získané v bakalářském studiu, zároveň však specializuje absolventa v oblasti specifických metod a postupů výchovné práce, jejího plánování a řízení. Student se naučí respektovat nová paradigmata v sociálně pedagogických vědách, odrážet podmínky a potřeby společnosti a formulovat přístup k řešení aktuálních problémů. Program vychází z širšího pojetí sociální pedagogiky, které klade důraz na studium, chápání a ovlivňování sociálních a výchovných systémů a jejich organizací na státní, regionální a místní úrovni, což umožňuje široké spektrum uplatnění absolventa.

Profil absolventa Absolvent se umí na základě systematického studia sociální pedagogiky a sociálních věd orientovat v problematice společenských jevů a v sociálně pedagogickém dění, které chápe jako proces výchovné pomoci v rámci služeb obyvatelstvu, sociálním skupinám i sociálnímu systému. Umí využívat poznatky všech disciplín studijního oboru ve společenských souvislostech i profesních aplikacích, v aktuálních podmínkách globalizace, multikulturality a trvale udržitelného vývoje společnosti. Zvládá komunikaci s občany, sociálními skupinami i svými kolegy na pracovišti, umí je poznávat a spolupracovat s nimi při zvládání obtíží a úkolů jejich života.

Klíčové kompetence Kompetence profesně oborové Kompetence sociálně pedagogické Kompetence diagnostické a intervenční Kompetence komunikativní Kompetence decizní Kompetence osobnostně kultivující

Předměty SZZ Sociálně výchovná práce a poradenství Aplikovaná psychologie Sociální pedagogika

Studijní program Specializace v pedagogice Studijní obor Učitelství odborných předmětů pro SŠ Bakalářský, 3-letý Prezenční studium (Zlín) Kombinované studium (Zlín)

Studijní program Učitelství odborných předmětů pro SŠ Příprava učitelů pro výuku odborných předmětů Informatika a výpočetní technika Ekonomické předměty Chemicko-technologické předměty Strojírenské předměty Předpoklad pro přijetí absolvování magisterského studia některého z výše zmíněných oborů (pro prezenční a kombinovanou formu) absolvování prvních tří ročníků magisterského studia některého z výše zmíněných oborů (pro prezenční formu)

Kontaktní adresa: Ústav pedagogických věd Mostní 5139 sídlo Nám. T. G. Masaryka Zlín Tel., fax: