Procvičování a úkoly Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POŘÁDEK SLOV V NĚMECKÉ VĚTĚ
Advertisements

Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje přehled mluvnických kategorií přídavných jmen. Zaměřuje se především na druhy a vzory. Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici podstatných jmen obecných a vlastních. Žáci si hravou formou procvičí pravidla.
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.08 Anotace: Prezentace je zaměřena na shodu podmětu s přísudkem. Žáci si procvičí učivo na několika cvičeních. Vzdělávací oblast:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Elektronická učebnice - I
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy zájmen, žáci si pak.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.05 Anotace: Prezentace je zaměřena na číslovky a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní číslovek ve.
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Předpony s-, z-, vz- Český jazyk, 5. ročník
VY_32_INOVACE_01_TVOŘENÍ SLOV
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: září 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.04.
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
POSTUP PŘI SLOVOTVORNÉM ROZBORU
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
TRUE- FALSE Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Přísudek a podmět II – Shoda Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ČESKO jména vlastní a obecná Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
JAK VZNIKAJÍ NÁZVY Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jitka Havránková ČísloVY_32_INOVACE_3211 NázevShoda podmětu s přísudkem Téma hodinyShoda podmětu.
VÍTEJTE V MLADOŇOVICÍCH! Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B a F – opakování Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
DESETINNÁ ČÍSLA Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotacePracovní listy a multifunkční karty sloužící k vyvození a znázornění desetin a setin. Obsahují činnosti.
NAŠE KNIHA REKORDŮ /NEJ- z našeho kraje, státu, Evropy/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
KŘÍŽEM KRÁŽEM NAŠÍM SVĚTADÍLEM Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
STAVBA SLOVA Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
JÁ A MŮJ KAMARÁD Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Po našich hradech a zámcích Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_13_15 Název materiálu Pravopis.
HLEDÁ SE VOCHOMŮRKA Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
CALENDAR 1/winter, spring, summer/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Něco o Praze /souvětí a věta jednoduchá/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Vyjmenovaná slova po s trochu jinak Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ, SLOVESA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Dobrá Jana Český jazyk 4. ročník
Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život
Opakování vyjmenovaných slov po p Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Obrázky – vlastní tvorba
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
SLOVESO JE ZÁKLAD VĚTY Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Vyjmenovaná slova po v a slova s předponou vy-, vý- Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Transkript prezentace:

Procvičování a úkoly Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Obsahuje pracovní listy se cvičeními na procvičování předpon s-, z-, vz-, bez- roz- s důrazem na zdvojené hlásky, dále psaní ě a je ve slovech. Žáci si procvičí stavbu slova, psaní předložek s a z, zopakují podstatná jména a jejich rod. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětČeský jazyk Očekávaný výstup Rozlišuje ve slově kořen, část příponovou, předponovou a koncovku, Určuje podstatná jména a jejich rod, porovnává významy slov, užívá správných předpon a předložek a píše je pravopisně správně. Tvoří s nimi věty. Druh učebního materiáluPracovní listy Cílová skupinaŽáci 5. ročníku Metodický postupJe součástí pravopisných cvičení

Doplň správnou předponu s-, z- vz-, bez-, roz- Pozor na zdvojené hlásky. Draci se ro – lobeně - pínali. Byl jsem - čilený a - lomil Jsem si přední zub. Takové neštěstí ji úplně - ničilo. Letadlo se bezpečně - jelo a - létlo. Ptáci - létli ze stromu A - zobali všechno zrní slepicím. - zubý - domovec se – hlí- Žel po kamarádovi. - pomeň si, cos včera snědl. Starý pařez postupně - trouchnivěl. Nemysli si, že mě jen tak - ničíš. - klamaní manželé se brzy - vedli.

Doplň správná písmena a opiš. V restauraci m – přinesli dobrý ob – d. Vše mu ob – tovala a ten se jí zavd – čil ! Budoucí učitelé studují na V – soké škole pedagogické. Nejraději b – ch ob – l celý svět. Stala jsem se ob – tí vlastní dův – řivosti. Nediv se, že po takovém v – p – tí nemáš na nic náladu. Ob – dnali jsme si nový kávovar. V – děl moc dobře, že se to nev – platí. Sp – chej pomalu. Přisp – j svou trochou do ml – na. Podtrhej slova s předponou ob- a v-.

Rozlišuj předpony od předložek. Zopakuj si pravidlo a přepiš. Od/díl vojáků přišel od/východu. Zůstal úplně bez/radný. Kovář ohýbal roz/žhavené železo. Bez/tebe to nezvládnem. Bydlel v ulici Na Pod/doubí. Bere ty věci s nad/hledem. Pod/kanálem vede pod/mořský tunel. Nad/hodil míček a Od/pálil. Bez/důvodně se roz/zlobil. Nad/pisy laskavě pod/ Trhni. Po náročném výstupu těžce od/dychovali. Od/Třebelovic se přihnala bouřka. To auto je na od/pis. Vysvětlete si společně neznámá slova. Podstatná jména roztřiďte podle rodu.

PŘEDLOŽKY s, z, se, ze Doplň správnou předložku a slovní spojení užij ve větách. - Jemnice, - rodiči, - polohrubé mouky, - důvtipem, - škatulky, - pašíka, - minulosti, - višní, - čím, - čeho, - Šumavy, - kamarády, - švihadly Uváděj další příklady vět s těmito předložkami. Můžeš je vyhledávat i v časopisech a podobně.