Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Skupina 1 Vize přestane být snem… KONCEPCE REVITALIZACE MĚSTA AŠ.
Advertisements

Spolu si pomáháme, společně se vzděláváme aneb místně zakotvené učení v praxi Závěrečné setkání škol -ŠUŽ - Praha dne Projekt - Úprava okolí.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Dotační programy pro obce rok 2012 Karel Hošek. 2 Dotační programy A.Z rozpočtu Olomouckého kraje B.Z rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj ČR C.Z rozpočtu.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pavla Pekařová 3. ÚfŘP Ekonomická fakulta Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Informační setkání – „Jak na miliony z EU“ Pošembeří - červen 2009.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
OBEC PODHRADNÍ LHOTA.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ V ROCE 2016
Ing. Kateřina Lichtenberková
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Státní organizace.
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Spolupráce s obcí a dalšími partnery při transformaci sociální služby
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název projektu: Moderní škola
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
EU_32_sada1_08_SV_Advent_Cup
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
Agroturistika a podnikání na venkově
OP Meziregionální spolupráce
Podpora rozvoje venkova v ČR
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
„Budujeme region se společnou budoucností“
Poznatky ze života zvířat
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Odkrývání obrázků – poznej místa
Když jsem já sloužil… Jazyk a řeč.
Rozhledny v Krušných horách
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Stříbro – rozhodujme společně
Vítáme Vás v Luhačovicích
Transkript prezentace:

Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV

POV 2008_2-015 Mikroregion Litovelsko obdržel neinvestiční příspěvek z Programu obnovy venkova Olomouckého kraje ve výši ,- Kč Spoluúčast Mikroregionu Litovelsko je ,- Kč Název projektu: Obnova venkovské krajiny Litovelska – zvyšování kvality života obyvatel. Mikroregion disponuje atraktivní venkovskou krajinou, ve které se nacházejí památné stromy, aleje a drobné sakrální stavby v mimořádném množství. Mikroregion má již zpracovanou studii "Koncepce zachování kulturního dědictví" a "Strategický rozvoj mikroregionu". Požadovaná částka bude použita na dosazení vzrostlých stromů do krajiny, údržbu a opravy sakrálních staveb, vybudování přírodních odpočívek na výjimečných místech venkovské krajiny a na vyhlídkách. Památková a jinak hodnotná místa budou označena. Budou vydány propagační materiály poukazující na krásy venkovské krajiny. V případě obdržení příspěvku bude rada mikroregionu spolupracovat s odborem životního prostředí Městského úřadu v Litovli. Rada mikroregionu posoudí, na která v místa v obcích bude příspěvek použit.

Popis projektu: Mikroregion disponuje atraktivní venkovskou krajinou, ve které se nacházejí památné stromy, aleje a drobné sakrální stavby v mimořádném množství. Mikroregion má již zpracovanou studii "Koncepce zachování kulturního dědictví" a "Strategický rozvoj mikroregionu". Požadovaná částka bude použita na dosazení vzrostlých stromů do krajiny, údržbu a opravy sakrálních staveb, vybudování přírodních odpočívek na výjimečných místech venkovské krajiny a na vyhlídkách. Památková a jinak hodnotná místa budou označena. Budou vydány propagační materiály poukazující na krásy venkovské krajiny. V případě obdržení příspěvku bude rada mikroregionu spolupracovat s odborem životního prostředí Městského úřadu v Litovli. Rada mikroregionu posoudí, na která v místa v obcích bude příspěvek použit.

Doplňující efekt (multiplikační): Svazek obcí Mikroregion Litovelsko sdružuje kromě Litovle 21 obcí. Počet obyvatel v jednotlivých obcích se pohybuje od 201 do 1900 obyvatel. Úroveň kvality péče o uchování venkovské krajiny se kolem jednotlivých obcí výrazně liší. Mikroregion spolupracuje s místními firmami, aby podpořil podnikání v regionu, spolupráce je předběžně dohodnuta i s malou rodinnou firmou KOVAST Bílsko. Projekt umožní vyrovnání rozdílů a zařazení Mikroregionu Litovelsko k chloubám Olomouckého kraje. Cílem projektu je umožnit občanům a turistům vnímání venkovské krajiny za účelem zlepšení kvality života na venkově.

Typ akce: Rekonstrukce, modernizace, obnova kulturních prvků vesnic a venkovské krajiny vykazující určité památkové hodnoty. Rozhodující projektované parametry: Výsadba stromů Opravy božích muk Přírodní odpočívky Tištěná propagace Označníky

Výsadba stromů Výsadba vzrostlých stromů na zajímavých místech mikroregionu bude realizována do konce roku. Přidělení příspěvku z POV bylo oznámeno v květnu, byla tedy již zmeškána vegetační doba.

Oprava božích muk Drobné sakrální stavby zdobí oblast Litovelska v mimořádném množství. Na území Mikroregionu Litovelsko evidujeme 422 (!) božích muk, křížků a památníků!

Další (423) malá sakrální stavba : Boží muka v Bouzově, místní části Hvozdečko, byla vybudována v roce 2008.

Přírodní odpočívky Aby si turista mohl vychutnat překrásnou krajinu Litovelska a odpočinout si, umísťujeme na zajímavá místa jednoduché dřevěné odpočívky.

Tištěná propagace Upozorňování na krásy našeho kraje považujeme za nutnost. Obsah jednotlivých propagačních materiálů pečlivě zvažujeme a konzultujeme s Turistickým informačním střediskem v Litovli.

Označníky Krajina Litovelska je překrásná. Je otevřená přijímat turisty z blízka i z daleka. A pro obdivovatelé přírodních a historických krás musíme vyznačit trasy, aby je k těm krásným místům dovedly.

Z POV_2-015 bylo letos již realizováno: Oprava božích muk v Bouzově-Hvozdečku

Z POV_2-015 bylo letos již realizováno: Oprava božích muk v Bouzově-Kovářově

Obce Mikroregionu Litovelsko budou pokračovat ve zhodnocování historické krajiny i nadále. Financování je prováděno zejména z rozpočtu mikroregionu. Ale i v roce 2009 se Mikroregion Litovelsko pokusí získat příspěvek z POV Olomouckého kraje na stejný účel v roce 2008.