Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Advertisements

Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Taneční a pohybová výchova
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy RNDr. Jindřich Kitzberger náměstek ministra.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Etická výchova a ZŠ Lupáčova
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
RVP PV a jeho realizace v MŠ – předškolní vzdělávání v uplynulých 10 letech Zora Syslová.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2015
Projektový záměr Podpora pedagogů MŠ Odborná diskuze MŠMT,
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2016.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKU.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Rozvoj výuky cizích jazyků
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Podpora výchovných poradců 2018
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Vítejte na třetí místní konferenci
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Národní institut pro další vzdělávání Partner profesního rozvoje pedagogických pracovníků Aktivity NIDV pro pedagogické pracovníky k prevenci rizikového.
Národní institut pro další vzdělávání Partner profesního rozvoje pedagogických pracovníků Aktivity NIDV pro pedagogické pracovníky k prevenci rizikového.
Transkript prezentace:

Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP

ČINNOST ORGANIZACE Příprava a realizace projektů EU  IPn (CISKOM, Autoevaluace)  IPo (Personální řízení, CLIL,PM 250+, Zvyšování kvalifikace pedagogů, Podpora koordinátorům ICT, Podpora ZUŠ)  GP (Brána jazyků otevřená)

ČINNOST ORGANIZACE Kvalifikační studia  Kvalifikační studium pro ředitele škol  Studium Koordinátor ŠVP  Studium pedagogiky  Studium pro asistenta pedagoga  Studium pro výchovné poradce  Studium Koordinátor EVVO

ČINNOST ORGANIZACE Konzultační centrum  k realizaci ŠVP ZV v celé ČR  k realizaci ŠVP PV v celé ČR Další průběžné vzdělávání Státní vzdělávací priority  EU peníze školám  inkluzivní vzdělávání  etická výchova

Vzdělávací programy Příklady akreditovaných programů NIDV Etická výchova a formování charakterů žáků Etická výchova – psychologie morálky Etická výchova a její začlenění do ŠVP Učitel jako pomáhající profesionál – možnosti hranice pedagogického působení Kázeň ve třídě a autorita učitele

Vzdělávání k etické výchově Vzdělávání managementu škol - plošné zabezpečení vzdělávání - motivace ředitelů k implementaci EV Vzdělávání učitelů - semináře, kurzy - programy pro pedagogické sbory - stáže, ukázkové hodiny Spolupráce - OPŘO, Etické fórum ČR, vysoké školy, lektoři … -

ČEŠTINA PRO CIZINCE Čeština pro cizince – pro pedagogy všech typů a stupňů škol, kteří získali vzdělání v jiném než českém jazyce. Znalost českého jazyka musí prokázat zkouškou. 3 semináře zkouška NIDV připravuje vzdělávací program: Nejlepší plán na jeden rok je pěstovat rýži. Nejlepší plán na 10 let je pěstovat stromy. Nejlepší plán pro celý život je vychovávat a vzdělávat mladé lidi.

DĚKUJI ZA POZORNOST Národní institut pro další vzdělávání Mgr. Helena Plitzová ředitelka