Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Advertisements

Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Základy práce s počítačem – lekce V.
XII/2007 Gepro, spol. s r.o. Ing. Stanislav Tomeš Struktura výkresu - titulní strana Struktura výkresu WKOKEŠ.
Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Miloslav Mazanec © 2013 Počítačová grafika.
Vypracoval: Ptáček Ondřej H2KNE1, L Digitální topografické mapy (Zabaged, DMÚ, internetové portály)
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Zaměření hrobových míst a tvorba webové mapové aplikace
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
Přehled
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Internet a cestovní ruch
Digitální modely povrchů
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Databázové modelování
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Mapové služby v životním prostředí, indikátory životního prostředí Ing. Kamila Vokřálová Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10,
Vytvoření 3D modelu vybrané výletní trasy po turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje zpracovává : Petr Vavroš Vedoucí projektu : Mgr. Ivana.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Ministerstvo životního prostředí České republiky Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky Krajina v mapovém vyjádření Mgr. Peter Mackovčin
Internet.
nová on-line prezentace muzejních a galerijních sbírek Mgr. Jakub Hauser, Národní muzeum.
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
Navigace a mapování pomocí GPS
INTERNET.
Interaktivní mapy. Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výzkumný ústav geodetický, topografický a kartografický, v.v.i.
1 Mapy s dopravními informacemi pro WAP Bc. Aleš Daněk – G269 Vedoucí projektu Ing. Jan Růžička Ph.D. Zadavatel firma CAD programy – Ing. Jan Vlčinský.
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
Vložení základní adresy
Publikování výsledků skenování Ntrip Casters pomocí mapového serveru Autor: Bc. Filip Lombart Vedoucí: Ing. David Vojtek Ph.D.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Mapy Číslo DUM: III/2/VT/2/2/39 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Databáze MS ACCESS 2010.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
Šablona. Anotace: žák získá nové informace o kartografii Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: získá nové informace a základním.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Státní mapové dílo Petr Dvořáček Plzeň
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Proč jsme vytvořili vlastní webfiltr Kernun Clear Web Filtrujete bez filtru? Josef Pojsl, TNS / Seminář WEBFILTR Kernun / Praha 6. února.
Standardy a legislativa pro IS v cestovním ruchu.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Přednáška pro předmět Operační systémy II ÚI PEF MENDELU
Geografická kartografie
MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – výběrové nástroje.
Geografické informační systémy
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Interaktivní mapy

Mapa a Internet Mapy jsou významným zdrojem informací, skrze které lidé vyjadřují své dojmy o místech. Každá mapa je pohledem na svět Internet zlepšil distribuci map Internet má ale také obrovský potenciál zlepšit kvalitu map jako formu komunikace

interaktivita map Interaktivní mapy umožňují uživateli ovlivňovat mapu podle svých potřeb a tím rozhodovat o obsahu a vzhledu je zpřístupněna hypertextovou strukturou,

Interaktivní/ dynamické mapy Interaktivní /Dynamická mapa - jde o vlastní mapovou aplikaci umožňující „ interaktivní“ práci s mapou, např. definovat měřítko, zvolit výřez území, zobrazit další informace o objektech v mapě apod.

Význam interaktivních map internet změnil používání map Rychlost, aktuálnost Méně kvalitní kartografické vyjádření Laik versus kartograf mapy jsou přeneseny téměř bezprostředně a doručeny uživateli ve zlomku času, který by byl nutný k distribuci map na papíře. mapy jsou prohlíženy v aktuálních podobách

nástroje k ovládání interaktivní mapy Přiblížit Oddálit Posunout Zobrazit vše Předchozí mapový výřez Další mapový výřez Zobrazit souřadnice Informace o objektu v mapě Zrušit označení v mapě Měřit Tisknout Přenést mapový výřez URL (URL definuje doménovou adresu serveru, umístění zdroje na serveru a protokol, kterým je možné zdroj zpřístupnit) doménovouserveru protokol

Interaktivní/ dynamické mapy pro geografii

Odkazy - vybrané interaktivní mapy Portál veřejné správy České republiky Mapový server České geologické služby IZGARD – digitální atlas České republiky Mapa České republiky Mapa České republiky a Evropy

IZGARD Intranetový zobrazovač geografických armádních dat (IZGARD) data DMÚ-25 Základní polohová přesnost je řádově do 10 m. Pro některé plošné objekty může být odchylka od skutečnosti až 30 m.

Portál veřejné správy České republiky

Mapový server České geologické služby

Mapy pro PDA Jedná se o jedinečné spojení kvalitních rastrových podkladů a vektorových dat pro vizuální a hlasovou navigaci. Mapy mají široké víceúčelové uplatnění, navigací počínaje a turistikou konče. Součástí map jsou rozsáhlé databáze objektů mnoha kategorií. Mapa Prahy / Palm OS, 320 x 320 pixelů

Mapa ČR / Pocket PC, 240 x 320 pixelů Náhledy obrazovek