2.6 Pružné disky floppy disky diskety. 2.6.1 Fyzická struktura  Plochý plastový (pružný) disk s magnetickým povrchem (oxid železa) uzavřený v plastovém.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pružný disk - disketa Pružný disk – disketa patří mezi výměnné médium pro záznam dat. V dnešní době se již přestává používat, nicméně v některých podnicích.
Advertisements

Pevné disky Štěpán Šípal.
Tomáš Lipovský Jan Suchánek
Hard-disk JAK SE DNES POUŽÍVÁ Andreas Tatka 7.A
PEVNÝ DISK POČÍTAČE + Magnetická paměťová zařízení.
Prezentace na téma : Harddisk
PEVNÝ DISK POČÍTAČE.
Pevné disky Kateřina Trčková 4.I.
Pevné disky-rozhraní.
Základní hardware počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Záznamová média.
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Hardware- počítačové komponenty
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Informační a komunikační technologie
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Pevný disk je zařízení, které se používá v počítači k trvalému uchování většího množství dat velmi výhodný poměr kapacity a ceny disku, doprovázený relativně.
X31ELI Elektrotechnika pro informatiky Floppy disk Martin Mizera mizerm1.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_136_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
CD-ROM Compact Disc - Read Only Memory
Geometrie pevného disku
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 1 © 1999 – 2002, Michal Vojkůvka Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně Základy.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
Informační a komunikační technologie
Hardware Přenosná média 1
DBI007: Fyzické nosiče souborů RNDr. Michal Žemlička.
Disky Martin Klejch 3.B.
Paměťová média.
Informatika akademický rok 2012/2013 Pevný disk, další média.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:
Paměťová média.
Prezentace na téma : Harddisk Tvůrce : Micinaua Swarzkopf (Michal Holata) Dne :
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čestina
David Klíma- 1 - Opáčko Jaké jsou typy pamětí? Co je to RAM, kde jí najdu? Co je paměť cache? Které paměťi se používají v současných základních deskách.
Hardware 4 verze 2.6.
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
Analogově digitální převodník
Optická média.
MÉDIA.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Blue-Ray vs. HD-DVD Zbrusu nová technologie Zbrusu nová technologie Nové velkokapacitní multimedia Nové velkokapacitní multimedia Rychlejší čtení a zápis.
Informatika vnější paměti – Optické disky
Architektura počítače
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Záznamová média Informatika – 6. ročník
Fakulta strojního inženýrství Název prezentace Mikro a nanotribologie I - Tribologický systém pevných disků Lukáš Lerch.
Paměti poč í tače Vnitřní paměti Pevný disk Autorem materi á lu a v š ech jeho č á st í, nen í -li uvedeno jinak, je Lenka Čižm á rov á. Dostupn é z Metodick.
2.1 Pevný disk Fyzická struktura  plotny  záznamový materiál  č/z hlavičky  prachotěsný obal  motorky otáčení ploten  plotny na jedné hřídely.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
1 Pevný disk velkokapacitní nevýměnná disková paměť tvořen několika kovovými kotouči, na nichž je nanesena vrstva magnetického materiálu kotouče jsou umístěny.
Radová, Oravová, Czyžová, Rytíř Kvarta A. Disketa je magnetické datové médium sloužící k ukládání a přenášení elektronických dat Velikost disket se.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
MAGNETICKÝ ZÁZNAM DAT kódování. Magnetický záznam  Záznam je prováděn záznamovou hlavou, která se pohybuje v těsné blízkosti záznamového média.  Médium.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_09_ZAZNAMOVA_MEDIUM_CD_DVD.
Záznamová média NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_08_ZAZNAMOVE_MEDIUM_DISKETA.
Vnější paměti počítače
Systémové oblasti disku
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Pevný disk – fyzická struktura
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
04 – PEVNÉ DISKY RADOMÍR RYBÁK CO JE TO PEVNÝ DISK (HARD DISK DRIVE) Pevný disk (Hard disk drive, HDD) je zařízení, které slouží k trvalému uchování.
Transkript prezentace:

2.6 Pružné disky floppy disky diskety

2.6.1 Fyzická struktura  Plochý plastový (pružný) disk s magnetickým povrchem (oxid železa) uzavřený v plastovém čtvercovém obalu.  V obalu otvor pro čtení a zápis dat.  Dvě velikosti: 5 1 / 4 “ starší, obal měkký, dnes téměř nepoužívané 3 1 / 2 “ obal tvrdý  diskety je třeba chránit před magnetickým polem  před prvním použitím je třeba disketu naformátovat, tj. vytvořit sektory a stopy  rychlost otáčení 300 až 360 otáček za minutu diskette 3,5“ HD

2.6.2 Logická struktura  Data zaznamenávána magneticky do soustředných kružnic, tzv. stop (tracks).  Stopy děleny na menší části – sektory (sectors) – nejmenší úsek média na nějž lze zapisovat.

2.6.3 Charakteristiky  kapacita: DS (Double Side) – oboustranný záznam DD (Double Density) – dvojitá hustota HD (High Density) – vysoká hustota VelikostHustotaStop SektorůStrany Kapacita sektoru Kapacita diskety 51/4“51/4“DD B360 kB 51/4“51/4“HD B1,2 MB 31/2“31/2“DD B720 kB 31/2“31/2“HD B1,44 MB Dnes pouze 3 1 / 2 “ HD