Chraňte si svá data. Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Proč chránit data v počítači
Antiviry.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Bezpečnost na internetu
Metody zabezpečení IS „Úplná struktura informační koncepce (IK) “ § 5a novely zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy (ISVS), provedené.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Údržba PC Bohumil Bareš.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Základní informace o bezpečnosti na internetu +práce se soubory PREVIEW VYUČOVACÍHO PROJEKTU.
Informační a komunikační technologie Obecná část
Hardwarové vybavení počítače
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_041 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
DĚTI VE SVĚTĚ MÉDIÍ Úvod Média jako potrava pro duši naše cíle: 1) umět děti ochránit před tím, co jim škodí.
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE A INTERNETU.
Není firewall jako firewall Ladislav Šolc Security Systems Engineer Microsoft ČR&SK.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
Informační a komunikační technologie Zabezpečení sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Informační bezpečnost jako rámec ochrany osobních údajů v orgánech veřejné správy Hradec Králové
Ochrana síťového prostoru malé firmy Plošné útoky, rizika & řešení Jaroslav Šeps, ŠETRnet s.r.o.
počítačová BEZPEČNOST
Sára nováková 5c. Kolik je na klávesnici čísel  
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Kyberšikana.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Název materiálu: Bezdrátové sítě Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: únor 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
VY_I/2_INOVACE_71_Bezpečnost na internetu Bezpečnost na internetu Miroslav Kaňok.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě v našem životě Umíte používat Facebook?
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
B Y O D Otázky, které nastolily dva roky experimentálního ověřování projektu BYOD – Vzděláváme pro budoucnost Studijní materiál v rámci projektu Informační.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EU_62_B_sada 1_04_M_Platební karta_Poliačíková Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorIng. Jana Poliačíková Anotace.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
EU_62_B_sada 1_05_M_Bankomat_Poliačíková
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Bezpečnost práce s počítačem
BANKA.
Paměť počítače.
Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace
Bezpečnost práce s dokumenty
TRESTNÝ ČIN A JEHO DŮSLEDKY.
HASH.
Transkript prezentace:

Chraňte si svá data

Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě dat a celkově jak si ochránit data  Popíšu vám zde tři opatření jak předejít ztrátě dat  Data nestačí chránit před jejich ztrátou, ale je nutno je chránit před jejich zneužitím, tedy přečtením a neoprávněným zneužitím neautorizovanou osobou

Ochrana proti ztrátě dat  Mnoho lidí si to neuvědomuje ale ztráta dat je dnes celkově častá věc.  Lidé neaktualizují antiviry nešetrně pracují s flashdisky,a nestarají se o ochranu proti ztrátě dat.  Jenom obyčejné vytáhnutí flashky natvrdo vám může zničit všechna data, které se v ní nacházejí  Dejte si ten čas a aktualizujte si své antiviry opatrně zacházejte s přenosnými hard disky a zálohujte data  Zálohování dat vám muže zachránit data při poruše svého počítače.

Ochrana proti zneužití dat  Dnes skoro každý používá sociální sítě facebook apod.  Existuje několik způsobů ochrany proti zneužití dat například nedávat na sociální sítě své informace jako je adresa, tel.číslo, kde pracujete nebo studujete.  Nepsat kde všude jste byly kam pojedete někdo by toho třeba mohl využít a vykrást vás,když budete pryč  Také si nezapisovat hesla do notebooků kdokoliv ho může ukrást a zjisti a zneužit vás na sociálních sítích nebo vás třeba okrást na bankovním účtu.  A nedávat si jednoduchá hesla například příbuzných. Takové hesla se dají zjistit jednoduše.Radši kombinovat velká a malá písmena a čísla a měnit je co měsíc takové hesla už jsou skoro nemožné zjistit.

Chraňte si svá data v mobilech  Dnes používá mobil snad každý člověk v ČR  Ale právě v mobile máme o sobě spoustu dat jako fotky číslo kontakty apod.  Zabránit tomu jde několika způsoby  například prostřednictvím PIN kódu, hesla, gesta na obrazovce a dalších.To vám pomůže například když si necháte mobil někde volně ležet aby vám ho nikdo bez dovolení neprohlížel  Dejte si pozor také na užívání wi-fi, Bluetooth a dalších sítí. Ačkoliv už jsou dnešní systémy na takové útoky dostatečně připraveny, pořád platí, že každé zařízení, které umí vysílat data bezdrátově, je potenciální hrozbou.

Děkuji za pozornost