EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Advertisements

Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Materiálové zásoby evidence a oceňování.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_12.
Odborný lesní hospodář Modul 8 - HÚL 4 Odborný lesní hospodář Hospodaření v lesích je vlastník lesa povinen zajišťovat v součinnosti s odborným lesním.
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
Psí útulek Vítejte ve světě psů.
Přednášky: Prof. Ing. Luděk Šišák, CSc.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám 1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_015.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Odbor 28 - Účetnictví a audit Rámec základních legislativních změn Ministerstvo financí Odbor Účetnictví a audit Praha,
BENEFITY PRAHA Lesy České republiky, s.p.
XI. Celostátní finanční konference „Majetek jako základ fungování měst a obcí“ Oceňování majetku – vybrané aspekty ve vztahu k obcím a městům Ing. Vlasta.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
FINANCE 2014/2015.
nedokončená výroba a polotovary výrobky zvířata zboží
OCEŇOVÁNÍ TRVALÝCH POROSTů Ing. David Slavata, Ph.D. Oceňování majetku B.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_231.
Dlouhodobý majetek Odpisy
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření18.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Problematika ocenění místně obvyklého nájemného Ing. Petr Ort, Ph.D.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
Oceňování nemovitostí
Oceňování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ
Tržní ocenění a zajišťování úvěru
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
OCEŇOVÁNÍ TRVALÝCH POROSTů
OCEŇOVÁNÍ STAVEB Ing. David Slavata, Ph.D. Oceňování majetku B.
ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1282Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Oceňování zásob Jméno autora:
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Oceňování pojištěného majetku
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Testování životního prostředí podle tabulek pro bažanta obecného Testování životního prostředí podle tabulek pro zajíce polního Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Východiska oceňování nemovitostí. Co je to oceňování? Omezení vypovídací schopnosti ocenění (objektivní faktory) Vyjádření znalce – posudek, zpráva.
OCEŇOVÁNÍ DM Při nabytí dlouhodobého majetku přicházejí v úvahu tři způsoby ocenění a) pořizovací cena b) vlastními náklady c) reprodukční pořizovací cen.
Úloha daně z nemovitostí založené na hodnotě Albina Aleksiene.
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů ( zákon o oceňování majetku ), ve znění zákona č. 121/2000 Sb., zákona č. 237/2004.
ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA Úvod do problematiky, dosažené výsledky Josef Vymazal.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Pes domácí Prezentace o psech.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Oceňování nemovitostí
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
2. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Oceňování nemovitostí
4. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Oddělení dozoru a legislativy KÚ LK
Transkript prezentace:

EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna

ÚVOD Zákon o myslivosti a předpisy vydané na jeho realizaci ukládají uživatelům honiteb používat při výkonu práva myslivosti lovecky upotřebitelné psy.

MATERIÁL Feuereisel, J.: Cena či hodnota loveckého psa, Myslivost 4/1998 Feuereisel, J.: Oceňování zvěře v právních podmínkách České republiky, Brno, MZLU, 2003 Drmla, L.: Metoda stanovení ceny psa služebního a pracovního plemene prokázaného původu, Svět psů 5/2001

METODIKA Dotazník Vlastní zkušenosti Založení diskuzního fóra (

OCEŇOVÁNÍ PSŮ Zákonodárce považuje psa za majetek, proto vychází oceňování psa ze zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů.

Způsoby oceňování psů Nákladový způsob Výnosový způsob Porovnávací způsob Oceňování sjednanou cenou

Jiné možnosti oceňování psů Věstník ČMS 1985 číslo 5 Metoda stanovení ceny psa služebního a pracovního plemene prokázaného původu, Svět psů 5/2001 Vytvořený kompromis mezi výše uvedenými způsoby

Vytvořená metodika oceňování Pokusila jsem se vytvořit nová pravidla pro oceňování psů, která vychází z metodiky Ing. Drmly a Věstníku ČMS. V podstatě jsem převzala všechny body z metodiky Věstníku ČMS, doplnila o věkové rozpětí Ing. Drmly. Celý způsob oceňování závisí na výši ceny pořízení psa ve věku od 7. do 16. týdne, ke kterému je přičítán násobek této ceny a příslušného koeficientu. Nutností je neustálá aktualizace cen štěňat ve věku od 7. do 16. týdne (minimálně 1x ročně).

Jednotlivé body nové metodiky: Průměrná cena štěněte loveckého plemene (věk 8 – 12 týdnů) A Stanovení ceny exteriérové polohy psa (výstavní ocenění) B = A * b Stanovení ceny pracovní výkonnosti psa (zkouška z výkonu) C = A * c Stáří posuzovaného psa D = A * d Splněné chovné podmínky dle příslušných kritérií plemene E = A * e Importovaný jedinec F = A * f

CCP = A + B + C + D + E + F

Pes provází člověka od nepaměti, a to ne jako společník, ale jako pomocník lovce. Toto poslání psa přetrvalo dodnes. Pes stále a věrně pomáhá svému pánovi. Za odměnu poskytuje člověk – pán svému oddanému pomocníkovi stravu, přístřeší a lásku. Cílem diplomové práce byla problematika stanovení ceny loveckého psa. Na základě cizích i vlastních poznatků byla navržena nová metodika zjišťování cen loveckých psů.

KONEC PREZENTACE Děkuji za pozornost Krepsová Kristýna