Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, 19. 8. 2015 Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Informace o průběhu veřejné zakázky na lesnické práce 2012+
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Veřejné zakázky Zákon o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.
Business novýma očima Elektronické tržiště veřejné správy CenTrade Ing. Michal Rosenbaum konference ISSS
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Závěry expertní skupiny MMR k některým ustanovením ZVZ
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Seminář pro žadatele k 49. výzvě IROP „Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Hodnocení ve veřejných zakázkách
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.

2 Lesní hospodářstvídříví biomasa sadební materiál Myslivostpoplatkové lovy zvěřina Zemědělstvízástavový a jateční skot Rybářstvíryby Hlavní činnosti - produkce

Prodej zvěřiny - specifika Dodavatelé ­provozovatelé honiteb ­oborní chovy Předmět plnění ­živočišný produkt, potravina (zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči) ­sezónnost ­množství Odběratelé ­osoby oprávněné zacházet s živočišnými produkty (registrace u Krajské veterinární správy) Vyjednávací pozice VLS 3

2010 Cíl: ­zvýšení transparentnosti Strategie : ­zveřejnění výzvy na webu ­veřejné otevírání nabídek ­čtení nabídkových cen Prodej zvěřiny - cíle Cíl: ­zvýšení transparentnosti ­zvýšení efektivnosti Strategie: ­zveřejnění výzvy na webu ­elektronická aukce

Podmínky výzvy Výzva ­volně dostupná na webu ­obeslání dřívějších zájemců Prodávané komodity ­nabízený objem rozdělen na části (místo plnění, kapacity) ­specifikace (druh, množství) Kvalifikace ­základní, profesní, ekonomická, technická (obdoba kvalifikace dle ZVZ) Obchodní podmínky ­závazný návrh smlouvy Ostatní ustanovení 5

Příklad specifikace prodávaných komodit a) b) 6

Nabídky a hodnocení ­písemně, kvalifikační doklady + podepsaný návrh smlouvy ­na kteroukoliv nebo i na všechny části (kapacitní omezení kupujících) pracnost, časová náročnost, cena ­veřejné otevírání + čtení nabídkových cen (komise vyhlašovatele, za účasti uchazečů) pracnost, časová náročnost ­posuzování a hodnocení (komise vyhlašovatele) pracnost, časová náročnost 7

Zařazení e-aukce Kvalifikace ­písemně, kvalifikační doklady + podepsaný návrh smlouvy ­na kteroukoliv nebo i na všechny části (kapacitní omezení kupujících) Registrace do e-aukcí ­pro jednotlivé části samostatné e-aukce ­zaslání přihlašovacích údajů em ­plně elektronická komunikace ­vzdálený přístup přes webové rozhraní E-aukce ­zpřístupnění a zahájení e-aukcí podle harmonogramu z výzvy ­on-line 8

E-aukce Parametry ­typ: anglická prodejní ­jednoduchá ­neveřejná ­pro každou část v jinou dobu ­povinnost necenění všech prodávaných položek (struktura a množství uvedeno ve výzvě) ­automatické hodnocení nabídek podle výše celkové nabídkové ceny ­jednotkové ceny lze jen zvyšovat a vždy musí být vylepšena aktuálně nejvyšší celková nabídková cena ­účastník vidí:své aktuální jednotkové ceny, svoji aktuální celkovou nabídkovou cenu, celkovou cenu aktuálně nejlepší nabídky ­nastavení min. cen ­nastavení min. změny cen ­nabídku lze měnit (zvyšovat) po celou dobu trvání e-aukce ­trvání e-aukce: min., neomezené opakování 9

E-aukce Průběh ­zaregistrování zájemců do systému ­přizvání kvalifikovaných zájemců do e-aukce (termín stanoven ve výzvě) ­(testovací aukce) ­spuštění e-aukce ­(možnost chatové komunikace) ­ukončení e-aukce ­oznámení výsledků ­generování dokumentů Dokumentace generovaná systémem ­ „report“ CO, KDO, KDY, ZA KOLIK vyhotovená vyhlašovatelem ­ „zpráva o…“ CO, KDO, KDY, JAK, PROČ, ZA KOLIK ­ smlouva ­ … 10

Výsledek e-aukce ­porovnání předpokládané a skutečné ceny dle částí plnění 11

Závěr 12 Elektronická aukce ­zvýšení efektivnosti (automatické posouzení a hodnocení nabídek) (automatické generování dokumentů) ­zvýšení transparentnosti Další možnosti?

Děkuji za pozornost.