Seminář pro studenty a odborníky v cestovním ruchu 26. dubna 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Turistická informační centra - první krok na vašich cestách
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Vznik a vývoj TIC a jejich podpory v Moravskoslezském kraji Ing. Petra Papoušková
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
© 2008 World Media Partners Turistický portál Východních Čech Cíl projektu: Nárůst počtu návštěvníků a turistů a rozvoj cestovního ruchu v Pardubickém.
Asociace turistických informačních středisek České republiky - A.T.I.S. ČR NIRES - Národní informační a rezervační systém turistiky Ministerstva.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
Portál Kudy z nudy Statistiky 2009 Marketingové aktivity v roce 2009 Plán aktivit 2010.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
OD STANDARDIZACE SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR K JEDNOTNÉ KLASIFIKACI TIC A ČSKS.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Standardy a legislativa pro IS v cestovním ruchu.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE REGIONTOUR Brno ledna 2015.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
PROJEKT "START" - speciální nabídka pro podnikatele
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
20 let
turistická oblast v srdci Čech
CCRJM Certifikace DMO TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM MĚSTA BRNA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Sociální práce TEĎ a TADY II
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
I. Setkání se starosty obcí
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

Seminář pro studenty a odborníky v cestovním ruchu 26. dubna 2016

TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách Co je asociace turistických informačních center: A.T.I.C. ČR je samostatné, dobrovolné, nezávislé profesní sdružení hájící zájmy turistických informačních center. Založena byla Cílem: Být centrem informační sítě CR. Zvyšovat odbornou úroveň a informovanost svých členů. Monitorovat, sumarizovat a přenášet zkušenosti mezi členy. Další činnost A.T.I.C ČR: vstupuje do jednání s kraji o dotacích pro TIC, vyjednává o aktualizaci katalogu prací a profesí, prezentuje turistická informační centra v obecné i konkrétní rovině a celou svojí činností pomáhá k zakotvení jejich role ve společnosti.

Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např. při členských fórech, vzdělávat se v potřebných tématech, podívat se na turistické možnosti v jiných částech země, jak se služby TIC dělají jinde, mít více potřebných informací, mít více zdrojů na činnost - v krajích, která TIC podporují být informačním centrem s certifikovanými (ověřenými) službami poskytovanými v předepsaném rozsahu využívat všech možností, které asociace nabízí a mít možnost ovlivňovat její činnost ku prospěchu informačních center TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách

metodickou pomoc při zřizování a vedení turistického informačního centra odborná školení a další vzdělávání členů; ve 14 krajích ČR se od roku 2009 každoročně pro členy asociace organizují bezplatné vzdělávací semináře s aktuálními tématy (komunikace s klienty, sociální sítě, zážitkové průvodcovské služby apod.) odborné zájezdy možnost výměny propagačních materiálů a zkušeností s ostatními TIC možnost podílet se na formování jednotného systému poskytování turistických informací na území České republiky Prezentaci na veletrhu CR v Ostravě a v Lysé nad Labem Asociace nabízí infocentrům, svým členům: Odborné zájezdy: Když jsou, tak to stojí za to TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách

prezentace asociace a kontaktů na členy na veletrzích Regiontour v Brně a Holiday World Praze prostor stávající webové prezentace k získávání potřebných kontaktů a oborových informací V rovině propagace a prezentace se jedná o: zveřejňování informací a kontaktů o TIC na internetových stránkách a v elektronickém “Zpravodaji“ asociace zveřejňování kontaktů a informací o TIC v tiskovinách - vlastní Adresář členů a čekatelů A.T.I.C. ČR a další propagace v mapách, průvodcích, atlasech dle dohody s vydavateli - např. Kartografie Praha, Shocart), propagaci asociace a novinek TIC v odborných časopisech: zveřejňování adresáře členů v TIM, články o aktivitách členů v C.O.T. Business, Kam po Česku apod. vydávání Zpravodaje, v nichž mohou členové prezentovat své aktivity TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách

V roce 2014 asociace vydala pro své členy do jejich TIC návštěvní knihu a stojánky na jmenovky. Pro prezentaci byly vydány turistické známky, turistické vizitky a veselé pohlednice, tzv. pidifrky, papírové sáčky na pohlednice a drobné suvenýry. K prezentaci TIC přispěla konference v Ostravě, soutěž o nejoblíbenější IC 2015, články v časopisech (C.O.T. business, TIM, Kam po Česku, apod.), účast na veletrzích a další aktivity. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách

Asociace je administrátorem certifikace Jednotné klasifikace turistických informačních center ČR. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách Jedná se o kategorizaci TIC (podobně jako u hotelů) Dříve bývaly 2 i více certifikací – CzT, A.T.I.C. ČR, některé kraje, i destinační společnosti. Nyní jednotná, kterou zabezpečuje A.T.I.C. ČR – je jedinečná v rámci střední Evropy. - třída A - 14 TIC - 1 pobočka - třída B – 220 TIC - 7 poboček - třída C TIC - 7 poboček - celkem certifikovaných TIC je 376 z toho je 276 členských TIC + 5 čekatelů

TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách Návštěvnost ČR zahraniční

Minimální standard veřejně přístupné místo a bezbariérovost při hlavních silnicích jsou směrové ukazatele označení provozovny závazným logotypem správný název – Turistické informační centrum otevírací doba uvedena u vstupu i v cizím jazyce vlastní webová prezentace umístění platného certifikátu v provozovně shromažďuje, vyhledává a dále šíří informace z oblasti své působnosti informace šíří všemi dostupnými způsoby + ceník poskytování informací je převažující náplní TIC vlastní databáze v elektronické podobě s předepsanou strukturou údajů a aktualizací 1x ročně dostatečné technické vybavení TIC aktuální propagační materiály, prodejné označeny cenovkou k dispozici mapa, základní informace i mimo otevírací dobu evidence počtu návštěvníků kniha přání a stížností TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách

Rozdělení do kategorií dle požadavků: Třída C Minimální standard + otevřeno sezóně nebo celoročně 5 dní v týdnu, min. 30 hodin týdně, 1 světový jazyk. Třída B Minimální standard + otevřeno celoročně 5 dní v týdnu, min. 40 hodin týdně, v hlavní sezóně 6 dní v týdnu, min. 45 hodin týdně, 1 jazyk aktivně, 1 pasivně, přístup na internet, zprostředkovává průvodcovskou činnost, 1 pracovník se účastní vzdělávání. Třída A Minimální standard + otevřeno 7 dní v týdnu s výjimkou Vánoc a Nového roku min. 60 hodin týdně, 2 světové jazyky aktivně, výstup databáze na webu, zajišťuje průvodcovskou činnost, nabízí turistický produkt, rezervační systém ubytování a další podmínky. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách

Členská fóra - letem světem TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách

DĚKUJI ZA POZORNOST Bc. Michaela Bělinová Radní A.T.I.C. ČR A.T.I.C. ČR TYRŠOVA POLIČKA TEL.: TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA První krok na vašich cestách