Co jsou opce? Datum: 9. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

INVESTIČNÍ MATEMATIKA
Burzy a burzovní obchody
Možnosti využití opcí a opčních strategií při obchodování
Téma 10: Finanční deriváty
1.Klesne-li výše vlastního kapitálu na účtu pod nároky stanovenými IB (m.req.), má obchodník právo a bude uzavírat (likvidovat) pozice, dokud účet nebude.
FINANČNÍ A INVESTIČNÍ MATEMATIKA
Rizika obchodování s pákovými deriváty Petr Gapko
Bankovníctvo a finančníctvo
6. Trh termínových kontraktů
Pohyby na finančních trzích Společnost v potížíchKdo pomohl Bear Stearns JP Morgan(březen 2008) Countrywide FinancialBank of America(červen 2008) Fannie.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
Dluhové cenné papíry Dluhopis
Obchodování na pražské burze Petr Koblic, CEO. 2 Historický exkurz  1871 Komoditní a akciová burza v Praze  1920 – 39 Období rozkvětu burzy  1939 –
Finanční deriváty I. Ing. Martin Širůček, Ph.D.
Finanční deriváty Zdeněk Jelínek. Finanční deriváty Finanční derivát je finanční nástroj založený na určitém finančním nástroji (podkladovém aktivu).
Finanční deriváty II. Ing. Martin Širůček, Ph.D.
Security Markets I Miloslav S Vosvrda Theory of Capital Markets.
Finanční deriváty a jejich postavení na finančních trzích Ing
Štěpán Pírko, Colosseum, a.s. Jak obchodovat s futures Seminář pro Klub investorů VŠE – Praha,
FINANČNÍ A INVESTIČNÍ MATEMATIKA
Aktuální vývoj na finančních trzích Petr Budinský Prorektor VŠFS Praha, 11. listopadu 2008.
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
Mezinárodní finance 5. Devizové operace:
Teorie portfolia Kvantifikace množiny efektivních portfolií.
5. Dluhopisový trh. Tematické okruhy  Organizace dluhopisového trhu  Segmenty dluhopisového trhu  Základní typy instrumentů  Referenční výnosové míry.
FINANČNÍ DOKUMENTY (AKCIE) Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta Karviná.
Peníze a měny.
Metody řízení tržních rizik
prof. Ing. Jiří Polách, CSc.
Tržní riziko Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Rizikový faktor  výnos, tzn. změna.
Téma: Účtování v rámci účtové třídy 1
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční deriváty Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy, ale právy na ně. Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy,
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční rizika Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Kreditní riziko.
N_OFI_2 2. Přednáška Opce Ing. Miroslav Šulai, MBA 1.
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční deriváty Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy, ale právy. Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy, ale.
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Komerční bankovnictví 1 / VŠFS ZS 2008/09 1 Zkouškové termíny  ST :00, E 127  PO :00, E 127  ČT :00, E 127  ST :00, E.
Finanční trhy 2. část, přednáška KS
Finanční management Teorie portfolia dokončení, opce, hranice pro cenu opce, opční techniky FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Cena opce, parita kupní a prodejní opce, Black- Scholesův.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2013 Finanční management Americká opce Futures SWAP Opce načasování.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Finanční trhy Cenné papíry. Cenný papír - definice Cenný papír je listina, která ztělesňuje právní nárok jeho vlastníka na finanční plnění. V současné.
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Riziko protistrany a změny v modelu fungování trhu s finančními deriváty Jiří Witzany Rozvoj a inovace finančních produktů, VŠE,
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Finanční deriváty Jana Hnátková Jana Hnátková. Obsah Historie Historie Charakteristika Charakteristika Dělení Dělení Využití Využití Jednotlivé typy +
Call opce a put opce Datum: 16. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.02 RočníkPrvní.
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
Vertikální spread Datum: 12. duben 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
Kapitálové trhy Téma 5: Akcie a deriváty 1Typologie akcií 2Výnos a cena akcie 3Finanční deriváty.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
OCEŇOVÁNÍ CENNÝCH PAPÍRŮ Přednáška č. 6
Úvod do práva kapitálového trhu VOKT (P-3)
Kapitálový trh – charakteristika CP
B_MFT Mezinárodní finanční trhy léto 2015 Rozsah 1/1
Úvod do finančních derivátů
Théta opce Gabriel Jurčák
Peníze, pohledávky, finanční majetek
Finanční trhy a cenné papíry
Garance Ing. Arnošt Klesla, Ph.D. Katedra financí (FES)
Definice finančního majetku
Prezentace pro přednášející
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Centrální depozitář cenných papírů
Transkript prezentace:

Co jsou opce? Datum: 9. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:

Webináře LYNX slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům. Informace uvedené v prezentaci, a které zaznějí během webináře, nejsou investičním doporučením na nákup ani prodej cenných papírů, derivátů nebo jiných investičních nástrojů.

Pro koho je webinář určen Pro všechny zájemce o obchodování opcí a opčních spreadů Únor – červen webináře měsíc Bonus pro zájemce o obchodování opcí Cíl opčního seriálu Popis a vysvětlení základních pojmů Popis a vysvětlení základních opčních strategií

Co jsou opce Burzovně obchodovaný standardizovaný investiční nástroj Derivát – cena odvozena (derivována) od podkladu – akcie, futures, volatilita, měny, atp. Kupující – právo koupit nebo prodat podklad Prodávající – povinnost koupit nebo prodat podklad Pouze 2 typy opcí – call a put – obě můžeme nakupovat i prodávat Kombinací nákupů a prodejů různých call opcí, put opcí a podkladového aktiva lze vytvářet nespočet opčních strategií (spreadů)

Výhody opcí Nižší požadavek na kapitál – nákup call vs. nákup akcie Pákový efekt s omezeným rizikem Efektivní kontrola rizika – „zabudovaný stop-loss“, vyhnutí se gapu Nástroj zajištění portfolia – nákup put nebo call opce (krátká pozice) Prodej opcí s časovou hodnotou pro generování dodatečných zisků k akciím – např. strategie covered call Strategie s omezeným rizikem a teoreticky neomezeným profitem Možnost profitu i v případě, že podkladové aktivum se nevyvíjí v souladu s naším předpokladem – výpis opcí/spreadů, časový rozpad Časová nenáročnost řízení pozice

Hotovostní a maržový účet Hotovostní účet pouze strategie, pro které je dostatek prostředků na krytí maximální ztráty z obchodu, t.j. nákup call nebo put opce, covered call krytý výpis call opce, nekrytý výpis put opce – 100% marže pro případ přirazení Maržový účet možnost obchodovat všechny strategie pro nekryté výpis se blokuje pouze část potenciální ztráty ve formě marže minimální zůstatek USD na účtu požadavek USD pro intradenní obchodování opcií na US akcie a US indexy stejně jaku u akcií

Bonus Otevření účtu do konce února 2016 Prvních 25 opčních kontraktů zdarma Obchody do dubna 2016

(zdarma) (zdarma)