Call opce a put opce Datum: 16. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

INVESTIČNÍ MATEMATIKA
Burzy a burzovní obchody
Možnosti využití opcí a opčních strategií při obchodování
Téma 10: Finanční deriváty
1.Klesne-li výše vlastního kapitálu na účtu pod nároky stanovenými IB (m.req.), má obchodník právo a bude uzavírat (likvidovat) pozice, dokud účet nebude.
FINANČNÍ A INVESTIČNÍ MATEMATIKA
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Bankovníctvo a finančníctvo
6. Trh termínových kontraktů
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
Dluhové cenné papíry Dluhopis
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Krátkodobý fin. maj. – cenné papíry Označení.
DRUHY CENNÝCH PAPÍRŮ Katedra financí
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Cenné papíry.
Obchodování na pražské burze Petr Koblic, CEO. 2 Historický exkurz  1871 Komoditní a akciová burza v Praze  1920 – 39 Období rozkvětu burzy  1939 –
Finanční deriváty I. Ing. Martin Širůček, Ph.D.
Finanční deriváty Zdeněk Jelínek. Finanční deriváty Finanční derivát je finanční nástroj založený na určitém finančním nástroji (podkladovém aktivu).
Cenné papíry peněžního trhu
Finanční deriváty II. Ing. Martin Širůček, Ph.D.
Devizy v podnikání b Devizový zákon č.219/1995 Sb. Akceptuje přijaté mezinárodní závazkyAkceptuje přijaté mezinárodní závazky je v souladu s právem EUje.
Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
FINANČNÍ A INVESTIČNÍ MATEMATIKA
Aktuální vývoj na finančních trzích Petr Budinský Prorektor VŠFS Praha, 11. listopadu 2008.
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
Cenné papíry a burzy Milena Tichá Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
5. Dluhopisový trh. Tematické okruhy  Organizace dluhopisového trhu  Segmenty dluhopisového trhu  Základní typy instrumentů  Referenční výnosové míry.
FINANČNÍ DOKUMENTY (AKCIE) Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta Karviná.
Metody řízení tržních rizik
prof. Ing. Jiří Polách, CSc.
Účetnictví finančních institucí Mimobilanční obchody banky – podrozvahové účty Účetnictví finančních institucí - účtová třída 9.
Téma: Účtování v rámci účtové třídy 1
ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 4: ZÁKLADNÍ SCHÉMATA
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční deriváty Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy, ale právy na ně. Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy,
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční rizika Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Kreditní riziko.
N_OFI_2 2. Přednáška Opce Ing. Miroslav Šulai, MBA 1.
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční deriváty Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy, ale právy. Smlouvy, jimiž se neobchoduje s podkladovými aktivy, ale.
Komerční bankovnictví 1 / VŠFS ZS 2008/09 1 Zkouškové termíny  ST :00, E 127  PO :00, E 127  ČT :00, E 127  ST :00, E.
Finanční management Teorie portfolia dokončení, opce, hranice pro cenu opce, opční techniky FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
příklady použití základních reálných opcí
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Cena opce, parita kupní a prodejní opce, Black- Scholesův.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2013 Finanční management Americká opce Futures SWAP Opce načasování.
Finanční trhy Cenné papíry. Cenný papír - definice Cenný papír je listina, která ztělesňuje právní nárok jeho vlastníka na finanční plnění. V současné.
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
ŘÍZENÍ RIZIK I Finanční rizika Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Kreditní riziko.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Finanční deriváty Jana Hnátková Jana Hnátková. Obsah Historie Historie Charakteristika Charakteristika Dělení Dělení Využití Využití Jednotlivé typy +
ObligaceObligace. Obligace je dlužný cenný papír. Jeho vlastník má právo na vyplacení úroku a po uplynutí doby i vyplacení nominální hodnoty obligace.
Co jsou opce? Datum: 9. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.02 RočníkPrvní.
Vertikální spread Datum: 12. duben 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
Kapitálové trhy Téma 5: Akcie a deriváty 1Typologie akcií 2Výnos a cena akcie 3Finanční deriváty.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
OCEŇOVÁNÍ CENNÝCH PAPÍRŮ Přednáška č. 6
Kapitálový trh – charakteristika CP
TICKET RESTAURANT® CARD
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
B_MFT Mezinárodní finanční trhy léto 2015 Rozsah 1/1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Úvod do finančních derivátů
Théta opce Gabriel Jurčák
Peníze, pohledávky, finanční majetek
Garance Ing. Arnošt Klesla, Ph.D. Katedra financí (FES)
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Definice finančního majetku
Prezentace pro přednášející
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Centrální depozitář cenných papírů
Transkript prezentace:

Call opce a put opce Datum: 16. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:

Webináře LYNX slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům. Informace uvedené v prezentaci, a které zaznějí během webináře, nejsou investičním doporučením na nákup ani prodej cenných papírů, derivátů nebo jiných investičních nástrojů.

Realizační cena opce Cena za kterou mám právo/povinnost podklad koupit nebo prodat Expirace opce Vypršení platnosti opce. Zpravidla den expirace je posledním dnem, kdy je možné opci ještě obchodovat Akcie – třetí pátek v měsíci (měsíční opce) Vypořádání V podkladu – zejména akcie V hotovosti – zejména opce na indexy a futures (např. EUR/USD)

Nákup call opce na akcie Právo koupit akcie (100 ks za každou opci) za stanovenou cenu (realizační cena) přede dnem expirace (americký typ) nebo v den expirace (evropský typ) opce Uplatněním opce vzniká dlouhá pozice v akciích Nákup put opce na akcie Právo prodat akcie (100 ks za každou opci) za stanovenou cenu (realizační cena) přede dnem expirace (americký typ) nebo v den expirace (evropský typ) opce Uplatněním opce vzniká krátká pozice v akciích

Nákup 100 ks akcií 200 Max ztráta USD

Nákup call opce, realizační cena 200, cena 5 USD 200 Max ztráta 500 USD když bude akcie pod

Prodej 100 ks akcií (krátká pozice) 200 Max ztráta neomezena Úrok z krátké pozice Maržový účet

Nákup put opce, realizační cena 200, cena 5 USD 195 Max ztráta 500 USD když bude akcie nad 200 Žádný úrok z krátké pozice Max zisk USD 200

Bonus Otevření účtu do konce února 2016 Prvních 25 opčních kontraktů zdarma Obchody do dubna 2016

(zdarma) (zdarma)