TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/21.1167 Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/21.1167.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihomoravský kraj - procvičování
Advertisements

Poloha Krajské město: Brno Počet obyvatel:
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
JIHOMORAVSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
území bývalé Velkomoravské říše
Jihomoravský kraj rozlohou a počtem obyvatel patří k rozlohou a počtem obyvatel patří k největším krajům ČR největším krajům ČR nejdůležitější zemědělská.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Morava Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Česká republika Horopis II.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Ochrana přírody ČR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Město Brno.
Jihomoravský kraj.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Jihomoravský kraj.
Vsetín Město ve kterém žiji
1. ÚKOLY: Najdi, kde leží Jihomoravský kraj. Vyjmenuj kraje se kterými sousedí. Vyhledej, se kterým krajem má nejmenší hranici. 2.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NESOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT VY_32_INOVACE_06_BRNO.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_07_Hrady.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Jihomoravský kraj rozlohou a počtem obyvatel patří k
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
PRŮMYSL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
CHŘIBY.
FOLKLÓR JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
CHŘIBY.
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Transkript prezentace:

TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_ Turistické oblasti Jihomoravského kraje. Žák se seznámí s turistikou v JMK. Mgr. Monika Frolcová

Anotace: Žák se seznámí s nejzajímavějšími turistickými oblastmi v Jihomoravském kraji. Prohlédne si videa z určitých oblastí a zajímavostí. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět – vlastivěda Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

BRNO A OKOLÍ Brno- druhé největší město České republiky, obchodní a společenské středisko JMK, 380 tis. Obyvatel Sídlo významných státních i nestátních institucí Veletržní centrum střední Evropy Nachází se zde mnoho divadel, muzeí, kin a obchodů Konají se zde společenské a sportovní akce. Spojení velkoměsta s možností využití turistických cílů v okolí láká mnoho návštěvníků. Atraktivním místem je Slavkovské bojiště, kde se roku 1805 odehrála bitva u Slavkova (napoleonská válka) hrad Špilberk

PÁLAVA A LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL Kraj lužních lesů, vinic a úrodných polí v nejjižnějším cípu Moravy je proslulý bohatou historií, folklorními tradicemi a četnými stavebními památkami. Je to oblast soutoku řek Dyje a Moravy daly vzniknout typickému přírodnímu společenství – lužní krajině s největším dochovaným zbytkem lužního lesa na území Evropy. Nachází se zde dvě lokality pod ochranou UNESCO – biosférická rezervace Dolní Morava a kulturní krajina Lednicko-valtický areál, Dva zámky, drobné romantické stavby jako jsou kolonády, sochy a lesní chrámy, zámečky apod. zasazené v krajině, která z parkových zahrad zvolna přechází v krajinu vkusně doplněnou vzácnými druhy stromů, vybudovanými rybníky ad. Lednicko-valtický areál

MORAVSKÝ KRAS A OKOLÍ Je to jedna z ekologicky nejčistších oblastí České republiky s nádhernou přírodou a více než tisícovkou jeskyní. Pod zemským povrchem jsou zde ukryty rozsáhlé komplexy krápníkových jeskyní, ponorné říčky, vápencové skalní útesy, které slouží jako vynikající horolezecké terény. Příjemné a zdravé přírodní prostředí je ideální pro pobyt a sporty ve volné přírodě – pěší a lyžařskou turistiku, cykloturistiku a jízdy na koni. Můžeme zde objevit také zajímavé církevní stavby, zámky, zříceniny několika hradů, zajímavé technické stavby i židovské památky. Moravský kras

SLOVÁCKO Pro Moravské Slovácko je příznačný zejména bohatý, dosud živý folklor s tradicemi lidových písní, krojů, tanců, slavností a tradičních řemesel. Přírodní hranice- Ždánický les a pohoří Chřiby, Bílé Karpaty, biosférické rezervace UNESCO s orchidejovými loukami a vzácnou florou a faunou. Protéká zde řeka Morava. Atmosféru dotváří vinařská turistika, unikátní vodní cesta Baťův kanál, stavební památky církevní i světské architektury, zajímavé archeologické lokality a řada jedinečných folklorních akcí a festivalů.

ZNOJMO A PODYJÍ Je to ráj všech cyklistů, milovníků vína a historie. Leží na hranicích s Rakouskem. Slunné a úrodné nížiny, ovocné sady a proslulé vinohrady střídá malebná pahorkatina a hluboká údolí několika řek. Nejslavnější řekou je Dyje Rozkládá se zde nejmenší národní park České republiky, Podyjí. Centrem regionu je historické město Znojmo, druhé největší město Jihomoravského kraje a zároveň středisko vyhlášené vinařské oblasti. Hrad tyčící se nad řekou Dyjí činí město malebným a atraktivní je i návštěva pohádkově až hororově laděného podzemí. Znojemské podzemí