Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modré volání Zaměstnanecký program pro skupinu AGROFERT HOLDING, a.s.
Advertisements

Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
Na téma: Jak ovlivňuje můj život současná technika.
RISK Informatika I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Mobilní marketing.  Cíl: Představení nového modelu  Komunikační mix: banery na O2 mobil landing page  Timing: 3 týdny V.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Přehled
, ShopRoku surfování na internetu web aplikace lokalizační služby cloud premium SMS IVR USSD i-banking NFC karty.
Mobilní telefonní síť GSM
Nebezpečí na Internetu
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
Telefonování přes Internet
SMS z Alephu praktické zkušenosti na UK Praha RNDr. Vladimír Pávek Ústav výpočetní techniky UK.
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
GSM Lift Watch.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
 Podstata  Využití  Zabezpečení  Zdroj: Petr Kinský a kol.: Finanční gramotnost, obsah a příklady z praxe škol. Praha. Národní ústav odborného vzdělání,
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Posílání SMS VY_32_INOVACE_19 Sada 12 Základní škola T. G. Masaryka,
Rozšířitelnost až na 128 zón Nový software V2 2 x komunikační sběrnice RS485 8 nezávislých podsystémů 50 uživatelských kódů 8 současně pracujících uživatelů.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Nabídka pro pracovníky v oboru farmacie
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
GSM.
Eliška Běhounková Veronika Kalinová
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Jak se volá doména - ENUM v Česku E E Jiří Peterka
HTC Touch Pro2. Základní Informace Zařízení s vysouvací klávesnicí a dotykovým displejem má u HTC dlouhou tradici.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Mobilní komunikace je jedním ze způsobů komunikace na dálku. Její éra byla odstartována v roce 1950, když došlo k vynálezu tzv. „pevné linky“ MOBILNÍ KOMUNIKACE.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0201 Název vzdělávacího materiálu: Bankovní účty Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek Páže Předmět:
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Jak komunikují: mobilní telefony internet pravidelné srazy (např. v hospodě, pod stromem) návštěvy.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Prezentaci vytvořila : Veronika Jusková Nikola Chylková Alena Bujnochová Martin Kašpárek 1b.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII TELEKOMUNIKACE.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
V ZKAZY A POZNÁMKY X SMS Vojtěch Titěra, Ondřej Pokorný, David Kalčík, Adam Navrátil a Vít Kurdějovský.
Charakteristiky síťových topologií OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_56_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Mobilní komunikace.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Občanská výchova Formy placení. Platby a platební styk  Za zakoupené zboží nebo službu je vždy nutné zaplatit.  Mezi plátcem a příjemcem peněžní částky.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
2N® Omega Series 2N TELEKOMUNIKACE a.s..
Elektronická a písemná komunikace
Vodafone Zaměstnanecký program
Inf Elektronická komunikace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Radka Škulaviková
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
Název Zpráva, oznámení, SMS Název projektu: OP VK
Počítačová síť.
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B

 SMS, neboli krátká textová zpráva, je zkratkou anglických slov Short Message Service.  Krátké textové zprávy se využívají pro zasílání informací a vzájemné dorozumívání mezi uživateli.  Mobilní operátoři poskytují svým zákazníkům možnost zaslat bezplatně omezenou či neomezenou textovou zprávu do své vlastní sítě.  Mezi mobilní operátory partří např. T-mobile, Vodafone, O2,..  Délka zprávy je omezena na 160 znaků.  Moderní mobilní telefony podporují možnost dlouhých SMS zpráv, což je vlastně několik „normálních“ zpráv tvářící se jako jedna.  SMS lze zasílat z internetu, někdy je ovšem nutná registrace.

Na šířku Na výšku Klávesnice mobilního telefonu při psaní zpráv

 Příjemce obdrží zprávu ve zlomku sekundy.  Není nutné, aby měl příjemce mobilní telefon v blízké vzdálenosti od odesílatele, pokud má příjemce mobil vypnutý, dostane zprávu uloženou na kartě SIM. Po zapnutí telefonu obdrží zprávu.  Odesílatel může posílat zprávy mnoha lidem ve stejnou dobu.  Levnější druh komunikace než volání.  Široké spektrum využití: V dnešní době jde přes SMS platit vstupenky do kina i jízdenky na autobus.

 SMS má omezený počet znaků. (160 znaků)  Může docházet ke zneužití čísla, pro reklamní a propagační účely různých společností.  Psaní na malé klávesnici mobilního telefonu může být pro někoho nepohodlné. Proto v dnešní době lze posílat SMS i přes počítač, kde je psaní pohodlnější.  Může docházet k přečtení obsahu SMS.

 SMS zprávy lidem velice zjednodušily a zpříjemnily život, protože jejich zasílání je snadné a nezabere to mnoho času. Ovšem sms zpráva se nevyrovná přímému kontaktu s člověkem. Vypracovali: Jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B