ŠKOLENÍ Výpujční systém Určeno pro dobrovolné knihovníky TŘEBÍČ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

prostřednictvím online konta na
Rychlejší ovládání počítače
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
prostřednictvím online konta na
Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky,
Zadáme adresu: posta.echotebor.cz mail.echotebor.cz (zadáváme bez www!!!)
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Přihlášení do klienta na školení : POKUS - POKUS
Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.
Prostřednictvím online konta na VÝPŮJČKA NOVIN PREZENČNÍ – DO STUDOVEN.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
VYHLEDÁVÁNÍ NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Žákovská prezentace Následující práce, je prací žáka (žáků) ZŠ T. G. Masaryka Jihlava. Je určena pouze jako prezentace výsledků práce žáků školy
MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Knihovna CMTF UP Průvodce pro 1. ročníky.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Hromadná korespondence, makro
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vytvoření záznamu dodavatele 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
časté dotazy uživatelů Editor článků Vložení formátovaného textu do článku z dříve připraveného dokumentu.
Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva v BENEFIT7 Základní dokument – EMZ v BENEFIT7 platnost k
Algoritmizace a programování Soubory. Oč jde? Vytvoření externího souboru Vytvoření externího souboru Tento soubor může být: Tento soubor může být: Textový.
Průzkum spokojenosti pracovníků Národní lékařské knihovny se systémem DAWINCI Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Ondřej Horsák
Název: Práce s mapou znaků Autor: Hokr Jan Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická, České Budějovice Tematická oblast:Word Ročník:první Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
Ústřední knihovna FSS MU
Vyhledávání v Internetu
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Ústřední knihovna FSS MU
Úvod do moderní fyziky Co je to „moderní“ fyzika?
Studijní katalog v IS na FSS
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

ŠKOLENÍ Výpujční systém Určeno pro dobrovolné knihovníky TŘEBÍČ

REKS je   Úžasný, inteligentní, samostatný, bezproblémový, sofistikovaný a jednoduchý výpůjční systém Na druhou stranu jsou lidé, kteří stále ještě věří, že země je placatá plocha na hřbetech slonů, stojících na obrovské želvě která pluje vesmírem.

Přihlášení

ČTENÁŘI Nejprve je nutno zadat čtenáře do databáze Jestliže, nemáme čtenáře ještě zadány učiníme tak kliknutím na odkaz: ZDE MUŽETE VLOŽIT NOVÉHO ČTENÁŘE

Zadaní nového čtenáře Při vkládání čtenáře, zadávejte jen údaje, které jsou pro vás důležité. Evidenční číslo čtenáře si můžete nastavit dle libosti

Záznamy o výpůjčkách Jde o jakýsi digitální náhradu klasického „pytlíku“ a zde také probíhá načítání konkrétních knih danému čtenářovi.

Po načtení knih Se ukáži informace o načtené publikaci s datumem, signaturou a odkazem, který po kliknutí zobrazí katalogizační lístek knihy.

Info o čtenáři Slouží jako pohled do historie výpůjček a registrací daného čtenáře dle požadovanému počtu dní

A na závěr  Co se může všechno stát 1)Nefunguje scaner – použijeme numerickou klávesnici. 2) Po načtení kódu vyskočí hláška že jde o neznámý dokument – půjčím knihu bez zadání. Další den zavolám do MěK a nahlásím přír. číslo a jméno čtenáře – my se s tím popereme. 3) Nefunguje Internet – nelze nic jiného dělat než si zapsat čísla čtenářů a přír. čísla a poté co Internet funguje zadáme údaje ručně. 4) Nefunguje vůbec nic – v tom případě škrkneme sirkou. A do tichého praskání ohně, odcházíme a hlesitě nadáváme na MěK v třebíči … :-D

Děkuji za pozornost.