Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli."— Transkript prezentace:

1 Oponentura Knihovny

2 Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli mazat kontrola výpůjček kontrola poplatků Čtenář přihlášení do systému hledání knih prohlížení svých výpůjček Rezervace knih

3 data Databáze knih, čtenářů, knihovníků, výpůjček tabulka knih každá má vlastní ID, jméno a autora, rezervace, výpůjčka, doba, (jak pozná knihovník, že není půjčená?) tabulka čtenářů: osobní údaje,uživatelské jméno a heslo, zaplacen členský příspěvek, propojení s rezervací a výpůjčkou tabulka knihovníků osobní údaje, uživatelské jméno a heslo-tabulka rezervovaných knih-tabulka půjčených knih datum výpůjčky, kontrola výpůjční doby ???? Možná raději tyto údaje u knih. uživatelské role v systému knihovník, čtenář administrátor

4 Vyhledávání knih Stačí jen částečná informace? Stačí jen přímení autora nebo nutno zadat Cele jméno??

5 Přidání knihy Kam se ukládá rok vydání? Do tabuky s knihami Proč rok vydaní nelze snížit pod 1990?? Kam se ukládá rok vydání? Do tabuky s knihami Proč rok vydaní nelze snížit pod 1990??

6 Odebrání knihy Proč je nutno psát Heslo zde? V katalogu jde snad listovat jen pokud jsme přihlašeni. Proč je nutno psát Heslo zde? V katalogu jde snad listovat jen pokud jsme přihlašeni.

7 Přidání uživatele Kde si čtenář, knihovník volí heslo? První přihlášení? Proč je tu uveden člensky poplatek když se nejde registrovat bez nej???

8 Odebrání uživatele Musí se vyplnit jméno a přímení? Proč nestačí uživatelské jméno? Heslo bude asi zbytečný, když je knihovník přihlášen. Musí se vyplnit jméno a přímení? Proč nestačí uživatelské jméno? Heslo bude asi zbytečný, když je knihovník přihlášen.

9 Knihovník – osobní data Informace o mě Fungují?? Při přidání knihovníka to píše přidání uživatele. Informace o mě Fungují?? Při přidání knihovníka to píše přidání uživatele.

10 Hlavní okno => čtenář Jak si může měnit čtenář výpůjčky? Měl by si pouze rezervovat a ani to v uživatelských není.


Stáhnout ppt "Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli."

Podobné prezentace


Reklamy Google