Lektorát českého jazyka a literatury v Dillí Dillíská univerzita, Severní kampus Katedra slovanských a ugrofinských studií Studium ruštiny, polštiny, maďarštiny,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Advertisements

DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
8) Informace o zvýšení studijních motivací pomocí tzv. kreditového stipendia „Za nezdravý trend považuji narůstající počty studentů, kteří paralelně studují.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
III/2 9.C III Český jazyk a literatura Jazyky v Evropě – germánské, románské, slovanské IX. ročník Mgr. Miluše Malechová Obecné výklady.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Studijní program Ekonomika a management
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
1 Poplatky spojené se studiem a stipendia (nejen) na MU.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Central European Exchange Programme for University Studies
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Studium v usa Fulbrightova stipendia pro studium a výzkum v USA Eusebio Perdiguero, NY 6 Flickr.com Proč právě USA Co je Fulbright Stipendia pro studenty.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Lektorát českého jazyka a literatury v Dillí Dillíská univerzita, severní kampus Katedra slovanských a ugrofinských studií Studium ruštiny, polštiny, maďarštiny,
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Filozofická fakulta Univerzity v Lublani, Slovinsko  Originální název: Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani,  Ústav: Oddelek za.
Lektorát češtiny Slezská univerzita Katowice - Polsko.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Lektorát češtiny Segedínská univerzita lektor Tomáš Vašut prezentace 2008/2009.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
LEKTORÁT GENT. OBSAH  Belgie  Čeština v Gentu (2 instituce)  Univerzita Gent  Studenti češtiny v Gentu  Spolupráce UGent  Užitečné odkazy.
Lektorát českého jazyka a literatury na Univerzitě Adama Mickiewicze v Poznani Ústav slovanské filologie Univerzita Adama Mickiewicze v Poznani
Z ČEHO SE V PORODNICTVÍ RADUJEME ? - - z porodních asistentek PhDr. Vlasta Dvořáková, PhD.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Proč studovat na IMS Záruka kvalitního vzdělání s možností absolvovat část studia v zahraničí Osobní kontakt s předními domácími i zahraničními odborníky.
LEKTORÁT V JEKATĚRINBURGU
VY_32_INOVACE_Z8-003 ZEMĚPIS 8.ROČNÍK NÁRODY A JAZYKY Název školy
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Informační schůzka k programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
Katedra české literatury a literární vědy Katedra českého jazyka
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Lektorát českého jazyka a literatury v Dillí Dillíská univerzita, Severní kampus Katedra slovanských a ugrofinských studií Studium ruštiny, polštiny, maďarštiny, bulharštiny, chorvatštiny a češtiny

Dillíská univerzita Dillíská univerzita byla založena v roce 1922 V současné době má 14 fakult, 86 akademických kateder a 79 „colleges“ Celkem zde studuje studentů.

Katedra slovanských a ugrofinských studií Dvouleté magisterské studium ruského jazyka a literatury Tříletý certifikát v ruštině, ostatních slovanských jazycích a maďarštině

Studenti Převážně severní Indie Rodným jazykem hindština či její tzv. dialekty Motivací většinou zvýšení konkurenceschopnosti na trhu práce, zájem o studium cizích jazyků či obojí Co do počtu studentů úspěšnější pouze ruština a polština

Vyučující Přibližně 10 indických učitelů se specializací na studium ruštiny, 5 zahraničních lektorů na základě kulturních dohod s příslušnými státy (Maďarsko, Polsko, Chorvatsko, Bulharsko a Česká republika)

Kurzy 3 navazující kurzy ukončené certifikátem a 2 výběrové kurzy pro studenty MA Kurzy ukončené certifikáty - 18 hodin týdně (každý kurz 6 hodin), předpokladem k přijetí bodové ohodnocení nad 55 % ze střední školy Výběrové kurzy - celkem 6 hodin týdně (každý kurs 3 hodiny) Lektor češtiny - týdně 24 hodin v celkem 5 kurzech. Tento rok byly obsazeny 4 kurzy, studentů češtiny bylo celkem asi 15.

Stipendia Každoročně jeden student na vládní stipendium - magisterské či bakalářské studium v ČR 2 místa na měsíční pobyt na Letní škole slovanských studií

Každoroční studentská umělecká besídka

Každoroční filmový festival Little Europe Katedra slovanských a ugrofinských studií ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Dillí Každý rok jiné téma, filmy ze všech zemí, jejichž jazykům se na katedře vyučuje Babí léto, Rebelové, Pelíšky

Pracovní podmínky - negativa Dillí - 14 milionů obyvatel Znečištění vzduchu, vody a potravin Nepříjemné klima Časté výpadky elektřiny, občas i vody Nemoci (malárie, horečka dengue) Kulturní rozdíly Přebujelá byrokracie

Pracovní podmínky - pozitiva Výborná spolupráce s ambasádou Dobré vztahy s ostatními vyučujícími Pracovití a milí studenti Učebna Ubytování

Učebna ČJL

Byt lektorky ČLJ