Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
OP VVV.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Metodický výklad výzvy
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Mgr. Jitka Baťková Odbor přípravy OP VVV.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Cíl a identifikace výzvy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Výzva k předkládání žádostí
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Výzva k předkládání žádostí
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Analýza potřeb v území.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Aktuální informace o projektu
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února 2016 Školení pro žadatele

Název kapitoly Název podkapitoly Text Zaměření výzvy

Název kapitoly Název podkapitoly Text Cílem řešení projektů v této výzvě je rozvoj kompetencí učitelů z fakult vzdělávajících učitele a učitelů škol nižšího stupně vzdělání (ISCED 0-3) prostřednictvím podpory společenství praxe

Název kapitoly Název podkapitoly Text Povinné aktivity

Název kapitoly Název podkapitoly Text Řízení projektu Obsah aktivity upřesněn v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část, kapitola 5.2.4

Název kapitoly Název podkapitoly Text Spolupráce oborových didaktiků s katedrami zabývajícími se psychologií, obecnou didaktikou, psychodidaktikou, speciální pedagogikou nejméně po dobu jednoho roku - musí se jednat o samostatnou aktivitu  cílem je propojení kateder  zapojení do práce odborného panelu (blíže popsáno v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, kapitola 5.2.4

Název kapitoly Název podkapitoly Text Povinná aktivita dle zvoleného zaměření projektu (povinně volitelná aktivita)

Název kapitoly Název podkapitoly Text Podpora společenství praxe pro rozvoj klíčových kompetencí, gramotností, průřezových témat a mezipředmětových vztahů Společenství praxe:  pravidelná a dlouhodobá spolupráce akademiků a učitelů nižších stupňů vzdělání (ISCED 0-3)  společenství se mohou lišit dle témat i v rámci jedné vysoké školy  bližší popis v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, kapitola Každá VŠ zapojí nejméně 15 škol relevantního stupně vzdělání dle vybraných specifických cílů -bližší popis zapojení škol v Pravidlech pro žadatele a příjemce – specifická část, kapitola 5.2.1

Název kapitoly Název podkapitoly Text SC 1 - Zvýšení kvality předškolního vzdělávání, včetně usnadnění přechodu dětí na ZŠ Podpora společenství praxe v nejméně ze dvou z níže uvedených témat:  matematická pregramotnost  čtenářská pregramotnost  didaktika předškolního vzdělávání V projektu budou zapojeny nejméně dvě VŠ a jedna NNO v rolích partnerů.

Název kapitoly Název podkapitoly Text SC 2 - Zlepšení kvality vzdělávání a výsledků žáků v klíčových kompetencích Podpora společenství praxe pro alespoň jednou z uvedených témat :  podpora společenství praxe v matematické, čtenářské a informační gramotnosti V projektu budou zapojeny nejméně tři VŠ a jedna NNO v rolích partnerů. - podpora společenství praxe v tématu sociální a občanské kompetence v ZŠ a SŠ napříč předměty V projektu budou zapojeny nejméně dvě VŠ a jedna NNO v rolích partnerů.

Název kapitoly Název podkapitoly Text SC 5 - Zvýšení kvality vzdělávání a odborné přípravy, včetně posílení jejich relevance pro trh práce Podpora společenství praxe pro alespoň jedno z uvedených témat: - vzdělávací oblast Člověk a příroda v ZŠ (tedy vzdělávací obory fyzika, chemie, přírodopis, zeměpis) V projektu budou zapojeny nejméně dvě VŠ a jednu NNO v rolích partnerů. Na každé zapojené VŠ musí být řešeny formou společenství praxe alespoň dva vzdělávací obory.  didaktika odborných předmětů (učitelství pro střední školy) V projektu budou zapojeny nejméně dvě VŠ a jedna NNO v rolích partnerů.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Nepovinně volitelné aktivity

Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozpracování hladin (vývojových kontinuí) klíčových kompetencí ve vztahu ke vzdělávacím oborům i k průřezovým tématům. - společná práce učitelů nižších stupňů škol a didaktiků vysoké školy Pilotní aktivity umožňující propojování pregraduálních studentů fakult vzdělávajících učitele s aktivními učiteli.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Vyloučené aktivity a omezení výzvy

Název kapitoly Název podkapitoly Text Pro tuto výzvu nejsou uvedeny vyloučené aktivity. Omezení: - střední školy/nižší stupně gymnázií tvoří mezi pilotními/spolupracujícími školami max. 10%. Neplatí pro didaktiky odborných předmětů. - fakultní školy tvoří nejvýše 30% z počtu zapojených škol

Název kapitoly Název podkapitoly Text Cílová skupina

Název kapitoly Název podkapitoly Text - pedagogičtí pracovníci MŠ, ZŠ a SŠ - studenti VŠ a VOŠ (budoucí pedagogičtí pracovníci)

Název kapitoly Název podkapitoly Text Oprávnění žadatelé

Název kapitoly Název podkapitoly Text - veřejné vysoké školy - soukromé vysoké školy - soukromoprávní subjekty (spolek, ústav, obecně prospěšná společnost, nadace nebo nadační fond, registrovaná církev nebo náboženská společnost nebo jimi zřízená tzv. církevní právnická osoba) - školská zařízení (právnická osoba vykonávající činnost školského zařízení zapsaného ve školskému rejstříku)

Název kapitoly Název podkapitoly Text Vymezení partnerství

Název kapitoly Název podkapitoly Text - veřejné vysoké školy - soukromé vysoké školy - soukromoprávní subjekty (spolek, ústav, obecně prospěšná společnost, nadace nebo nadační fond, registrovaná církev nebo náboženská společnost nebo jimi zřízená tzv. církevní právnická osoba) - školská zařízení (právnická osoba vykonávající činnost školského zařízení zapsaného ve školskému rejstříku) - příspěvkové organizace zřízené MŠMT - organizační složka státu zřízená školským zákonem Více v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část, specifická část kap.5.2.1

Název kapitoly Název podkapitoly Text Monitorovací indikátory

Název kapitoly Název podkapitoly Text Výstup: Počet vzdělávacích modulů s metodikou a vzdělávacím programem Celkový počet účastníků Počet podpořených osob – pracovníci ve vzdělávání Výsledek: Počet organizací, které byly ovlivněny systémovou intervencí Počet pracovníků ve vzdělávání, kteří v praxi uplatňují nově získané poznatky a dovednosti

Název kapitoly Název podkapitoly Text Výstup je povinně provázaný s výsledkem Výstup je povinně provázaný s výsledkem Současně nutno vykazovat i indikátor Pro indikátor nutno přiložit specifikaci v Přehledu klíčových výstupů k naplňování indikátorů projektu ESF.

Název kapitoly Název podkapitoly Text Děkuji za pozornost