Přínos studijních návštěv SVES pro experty ve vzdělávání 13.10.2010 Hotel Olympik Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
„Webové listy“ – virtuální nástěnka
Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 Evropské jazykové portfolio pro VŠ.
Malta – Valletta 2013 Studování anglického jazyka díky grantu z:
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
30. – 31. října 2014 © Life Skill Coaching New Zealand.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
Education Developments in the United Kingdom Rozvoj vzdělávání ve Spojeném království Diversification and Specialism Diverzifikace a specializace Why and.
ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.
METODA STORYLINE Metoda Storyline jako nástroj výuky anglického jazyka v heterogenních třídách ZŠ Na Rovině.
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Kvalita terciálního vzdělávání Daniel Münich. Otázky do diskuse Reflektuje navrhovaná reforma terciálního vzdělávání v ČR doporučení Rady z června tohoto.
Cestování- slovní zásoba Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 03 Číslo.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Další vzdělávání učitelů češtiny na UK ÚJOP Praha Hloubětín
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Přínos studijních návštěv pro experty ve vzdělávání.
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
INEX – Sdružení dobrovolných aktivit. Dobrovolnické příležitosti Více než dobrovolnických projektů po světě. krátkodobé (14–21 dní) Workcampy střednědobé.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Několik poznámek k zahraničnímu obchodu a k průmyslu ČESKÉ ZÁVISLOSTI.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Pracovní stáž v Londýně
Odborná Praxe Portsmouth
Vojtěch Plíva Portsmouth
Konference k využívání ESF ve vzdělávání TOP HOTEL Praha
Zlepšení metodologických kompetencí učitelů anglického jazyka
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
The stem engagement europe project
Odborná stáž -Portsmouth
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Rozvoj výuky cizích jazyků
OSOBNÍ A PROFESNÍ PŘÍNOS STUDIJNÍCH NÁVŠTĚV
„K inovaci s inspirací“
Přínos studijních návštěv pro experty ve vzdělávání
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Kompetence kariérových poradců ke kariérovému vzdělávání
Transkript prezentace:

Přínos studijních návštěv SVES pro experty ve vzdělávání Hotel Olympik Praha

Proč? Proč? Proč? Proč?!! Vzděláváme se v cizích jazycích Používáme technologie Učíme se od jiných kultur poznávat lépe svou vlastní a naopak Máme spoustu přátel po celé Evropě i dál Díky bohaté korespondenci se opět vzděláváme viz výše….

Proč? Proč? Proč? Proč?!! Nejlevnější upgrading našich profesních dovedností Kontakty pro školu Bezplatná reklama pro školu Nové společné projekty

Proč? Proč? Proč? Proč?!! Znovunabyté pedagogické sebevědomí Oprášený patriotismus Test organizačních schopností Test sebeovládání a trpělivosti

Jak uvíznout v síti SVES 2005 ItálieManagement and Evaluation 2008 Španělsko Promoting Foreign Languages 2010 Řecko Education for Sustainable Development

Jak namočit v moři SVES školu 2006 CZ Technologies as Tools of Quality in Education 7 účastníků (GER, POR, UK, PL, TR, SWE, NORW) 2008 CZ Schools and Communities Against Crime and Misbehaviour 4 účastníci (POL, Malta, RU, UK) 2009 CZ Schools and Communities 9 účastníků/1 samoplátce (UK, ES, IT, SI, DK, TUR)

2010 CZ Key to Treasure 9 účastníků (GR, TR, BE, ES, IT, FR, RO) 2010 CZ Matching Skills with Jobs 8 účastníků (POR, BG, IE, ES, RO, TR) 2010 CZ ??? Podáno !

Cesty k dalším projektům 2009 LdV Pracovat nás baví 2010 stáž Erasmus 2010 LdV Cooperation Between Vocational and Adult Educational Institutions, Local Authorities and NGOs to Meet abour Market Needs

Dick Aurell´s Networkers list as the communication tool PISA testy Násilí ve škole (střelba, nepokoje) Výuka cizích jazyků Finanční outsourcing škol Coaching Peer mentoring !!!Virtuální kontakt nestačí!!

SVES a komunity Prohlídka města samozřejmostí Doporučení: přijetí na radnici = musí se o nás vědět Zájem o navázání kontaktů na úrovni komunit

SVES a komunity

Do světa s Komenským! …aneb kausa Tutanchámon Připomenout literaturu Metody Citovat a propagovat Nestydět se za české školství!

Cestování jako komodita aneb co mě zajímá nad rámec návštěvy Ubytování Tuzemská doprava (vzdálenost je relativní pojem) Dostupnost památek (otevírací doba) ITIC k nezaplacení Místní gastronomie Jedinečná lekce interkulturní komunikace Cca = aktuální učební materiály

Citát z dopisu čerstvé absolventky SVES… Perfektní organizace, perfektní program… …volného času moc nebylo, a tak se všichni v Čechách diví, proč nejsem opálená, když jsem přeci byla v Itálii. Vůbec mi to nevadí, zkušenosti mám obrovské, mám chuť do angličtiny a inovovat vzdělávání. Příště bych chtěla jet znovu. Fakt nádhera. Ještě chvíli z toho pobytu budu žít…

PhDr Eva Svobodová Hotelová škola a Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Poděbrady Palackého Poděbrady