Projekt „Čistá toaleta“.  zrod myšlenky v agentuře Studioo GmbH ve spolupráci s městem Aalen v roce 2001  do projektu zapojeno již více než 200 měst-nejedná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PPP a klasická veřejná zakázka
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Finanční gramotnost Fynanční gramotnost
Založení, financování a provoz podnikatelského subjektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Liberalizace poštovního trhu v roce 2013 Ing. Petr Angelis Seminář Fontes Rerum Praha
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Plzeňská kartastrana 1 eTown s Plzeňskou kartou.
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Silnice nebo železnice
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Shrnutí poznatků ze semináře o půjčování audiovizuálních děl v knihovnách v České republice V Praze 23. března 2007 Aleš Danielis a Ondřej Materna Přílohou.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Podnikatelský záměr Název prodejny: Sweet Cupcakes
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
OSOBNÍ A RODINNÝ ROZPOČET Praktické cvičení. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2016 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši.
Sociálně terapeutická dílna Kladno. Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_04.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Představení dodatku smlouvy s DSO
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Mgr. Martin Krause, DiS. Mgr. Marie Froňková
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Podnikatelský plán Iva Jeřábková
Transkript prezentace:

Projekt „Čistá toaleta“

 zrod myšlenky v agentuře Studioo GmbH ve spolupráci s městem Aalen v roce 2001  do projektu zapojeno již více než 200 měst-nejedná se o experiment

Diskutované otázky  nedostatečný počet veřejných toalet  nevyhovující čistota a vzhled  vysoké investice na vybudování nových veřejných toalet  omezený rozpočet města/obce  nákladnost údržby  vandalismus zvyšující výdaje  problematika výskytu toalet zásadní zejména pro turisty, rodiny s dětmi a starší občany  absence veřejných toalet mimo centra měst

Myšlenka Zapojení oblasti gastronomie do řešení diskutovaných otázek.

Pozitiva záměru  celoplošné rozmístění toalet  za ušetřené náklady spojené se zbudováním nových veřejných toalet může město financovat formou příspěvku větší množství toalet u restauratérů  získávání nových zákazníků pro restaurace  zajištění kvalitní služby s minimálními náklady; čisté a udržované toalety ve vysoké koncentraci v centru měst i mimo ně  image města jako místa přátelského ke svým návštěvníkům i obyvatelům

Nákladové srovnání v Německu, město Aalen

Realizace projektu v Německu  restaurace zapojené do projektu jsou označeny nálepkou na vstupních dveřích  letáky a plakáty s plánem města včetně seznamu restaurací, kde je vyznačena otevírací doba a příslušenství (přebalovací pult, toaleta pro tělesně postižené)  nově možnost stažení aplikace „čistá toaleta“ do telefonu

Nálepka

Leták

Plakát

Současná situace Brno-střed  pouze 5 veřejných toalet, z toho 4 provozované městskou částí  nízká kvalita poskytované služby  vybírán poplatek za použití  neúměrně vysoká finanční zátěž pro městskou část

Návštěvnost veřejných toalet MČ Brno-střed Návštěvnost WC 2013 kabinka 6,- Kč, pisoár 2,- Kč červenec 2013prosinec 2013 WC Malinovského nám. kabinka366 lidí268 lidí pisoár587 lidí660 lidí WC Rooseveltova kabinka375 lidí439 lidí pisoár1.615 lidí1.727 lidí WC Zelný trh kabinka195 lidí2.943 lidí pisoár138 lidí1.393 lidí WC Petrov kabinka796 lidí416 lidí pisoár472 lidí332 lidí

Příjmy a výdaje veřejných toalet 2013 Příjmy za rok 2013 Celkem: ,- WC Malinovského nám ,- WC Rooseveltova66.304,- WC Zelný trh ,- WC Petrov48.092,- Výdaje za rok 2013 Celkem: ,- nákup OOPP12.999,- nákup čistících prostředků67.582,- vodné-stočné49.257,- elektřina ,- opravy65.055,- mzdové náklady včetně odvodů ,-

DOTACE CELKEM ročně

Náklady na obsloužení zákazníka  celková návštěvnost veřejných toalet za rok 2013 byla osob  Výše dotace na obsloužení jednoho občana: 19,84 Kč

Srovnání se systémem „Čistá toaleta“ Pokud by finanční prostředky, které jsou využívány na provoz veřejných toalet, byly využity na financování projektu „čistá toaleta“, byla by měsíčně k dispozici částka Kč. Pokud by byl měsíční příspěvek restauratérům stanoven na 1.000Kč měsíčně, bylo by možné měsíčně dotovat téměř 126 toalet. náklad Kč12 měsíců Kč/měsíc Kč1 000 Kč/měsíc/restaurace 126

Přínosy Město: finanční podporou restauratérů šetří náklady za výstavbu a údržbu veřejných toalet. Výrazně vylepšuje svoje image. Restauratéři: získají nové hosty a zároveň finance na již existující udržované toalety. Občané: toalety rozmístěné po celém městě, dobře udržované a otevřené často do pozdních hodin.

PROSÍM PŘÍPADNÉ DOTAZY A KOMENTÁŘE