Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Advertisements

Konference Asociace aktivních škol
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vlajky 5. ročník
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Členské státy a jejich hlavní města
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Implementace EQAVET v ČR
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Ekonomika pivovarského průmyslu
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
EU - Hlasování kvalifikovanou většinou Berger Erik
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Mezinárodní šetření a jejich místo v činnostech České školní inspekce Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Závěrečná konference projektu Kompetence.
Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Rožnov pod Radhoštěm
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou měny EURO AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů k finanční.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Kvalita a efektivita počátečního vzdělávání ve školním roce 2015/2016
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Komplexní systém hodnocení
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Přínos programu SVES pro činnost ČŠI PaedDr. Jaroslav Müllner

SVES 1 Zaměstnanci ČŠI se účastní programu SVES 1 od roku 1996 a jejich účast na aktivitách SVES 1 se vždy těšila velké podpoře Celkem bylo dosud uskutečněno 47 návštěv Nejvíce navštívenou zemí v rámci tohoto programu byla Velká Británie, Španělsko, SRN, Turecko. Zaměstnanci ČŠI dále navštívili Rakousko, Nizozemí, Francii, Irsko, Finsko, Kypr, Maďarsko, Řecko a Dánsko.

Přínos účasti pro práci v ČŠI Seznámení se s danou problematikou v hostitelské organizaci Získání nadhledu a názorů na odlišný přístup řešení obtíží Nahlédnutí do praxe řešení problému Možnost šířit nabyté poznatky prostřednictvím interního bulletinu, intranetu a seminářů

„New Bridges in Europe“(Turecko – Gaziantep) Tematicky byl celý program zaměřen na prezentaci inkluze evropské dimenze ve vzdělávacím systému Turecka, a to jak vertikálně (od nižších stupňů škol k vyšším), tak horizontálně (v různých typech škol a oborech vzdělávání včetně dalšího vzdělávání dospělých).

Přínos této studijní návštěvy Seznámení se s fungováním typu školství s velmi silnou podporou státu a jeho modernizací s akcentem na vytváření a posilování evropských vazeb Seznámení se se systémem evaluace v Turecku a administrativním rozdělením inspekčního systému Návštěva různých typů škol a vzdělávacích institucí Seznámení se s problematikou sekularizace v Turecku a programy celoživotního vzdělávání Výměna poznatků s dalšími účastníky studijní návštěvy

SVES 2 ČŠI se poprvé zapojila do programu SVES 2 v roce 2010 Studijní návštěva pod názvem „Evaluace ve vzdělávacím systému České republiky“ se konala v týdnu od – Hlavním cílem bylo seznámit zahraniční účastníky s evaluačním systémem ČR a prací ČŠI Umožnit zahraničním účastníkům vhled do celkového systému evaluace v ČR

SVES 2 Celkem se studijní návštěvy zúčastnilo 16 odborníků ve vzdělávání z 9 evropských zemí (Estonsko,Francie, Chorvatsko, Itálie, Německo, Portugalsko, Rumunsko, Švédsko a Velká Británie) a Turecka. Velká většina z nich byli školní inspektoři, pracovníci na ministerstvu školství a nebo pedagogové

„Evaluace ve vzdělávacím systému České republiky“ Představení činnosti ČŠI a evaluačního systému ČR Role inspektora v českém vzdělávacím systému Seznámení se s inspekčním systémem tzv. INSPIS Návštěva MŠMT a vzdělávacích institucí zabývajících se evaluací ÚIV NÚOV Návštěva různých typů škol (základní škola, gymnázium, SOŠ a SOU, pedagogická fakulta UHK) Diskuze s pedagogy Vizitace výuky a maturitních zkoušek

Přínos uspořádaní studijní návštěvy Možnost seznámit zahraniční odborníky ve vzdělávání s praxí, systémem a výsledky ČŠI Seznámení s problematikou evaluace v ČR z pohledu různých institucí Během diskuzí možnost praktického srovnání práce českého inspektora a jeho zahraničního kolegy

Přínos uspořádání studijní návštěvy Prezentace zahraničních účastníků nás naopak seznámily s jejich systémem evaluace, rolí inspektora a procesem inspekce Velká Británie – praktická ukázka inspekční práce Francie – pohled na evaluaci z hlediska ministerstva školství a ministerstva zemědělství Německo –přístupy k inspekci v různých spolkových zemích (externí a interní evaluace) Itálie – evaluace na jednotlivých stupních škol

Přínos uspořádání studijní návštěvy Portugalsko – evaluační systém a jeho klíčové oblasti Rumunsko – problematika externí evaluace, kritéria hodnocení a specifika vzdělávacího systému Rumunska Turecko – turecký vzdělávací systém, administrativní členění inspekce a externí evaluace z pohledu základních škol

SVES 2 v roce 2011 Po dobré zkušenosti s organizací této studijní návštěvy se ČŠI rozhodla znovu se zapojit do programu SVES 2 Další studijní návštěva se uskuteční v dubnu 2011 pod názvem „Autonomie škol a pravomoc České školní inspekce“

Česká školní inspekce Fráni Šrámka Praha 5 tel.: fax: mailto: Děkuji za pozornost