WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/02.0041 Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
MAP – Místní akční plán ORP RK
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Implementační projekt KAP
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Š A B L O N Y II.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Vzorový projekt pro gymnázia
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová Zahájení projektu:1. dubna 2013 Dokončení projektu :31. prosince 2014 Celkové výdaje projektu:Kč ,34 Projekt je zaměřen na 4 hlavní aktivity.

 KA1 věcný manažer Luděk Zirhut – Tvorba interaktivních úloh, Štěpánka Barešová – Paměť regionu.  Cílem této aktivity je rozšíření výukového portálu Místo pro život o 80 interaktivních úloh – Na této aktivitě se bude podílet tým lidí tvořený odborníky. Aktivita probíhá již od dubna  Paměť regionu – v rámci této aktivity bude organizováno 50 setkání pamětníků v obcích škol zapojených do projektu. Zachycené vzpomínky a příběhy budou přepsány a zpracovány do podoby využitelné pro výuku na 1. a 2. stupni ZŠ a pro potřeby obce. Zahájení v září 2013.

 KA 2 – věcný manažer KA2 Eva Zirhutová.  Tato aktivita je zaměřena na přípravu učitelů zavádět nové metody do výuky prostřednictvím Metodického týmu a prostřednictvím metodických návodových materiálů umístěných na portále Místo pro život a zároveň tyto metody ověřovat ve výuce.  V rámci této aktivity bude vytvořeno 60 multimediálních prezentací z výuky, bude proškoleno 31 učitelů a na portále Místo pro život vznikne návodový metodický materiál (Rozvíjení rozumových dovedností krok za krokem, Rozvíjení čtenářských dovedností krok za krokem, Rozvíjení komunikačních dovedností krok za krokem a 45 prezentací praktických ukázek z výuky pro učitele).  V rámci této aktivity bylo pořízeno a předáno školám 200 notebooků v celkových nákladech Kč. Zahájení aktivity – září 2013.

 KA 3 – věcný manažer KA3 PhDr. Marie Pilíková.  Cíl: Zavádění inovativních forem práce do volnočasových aktivit školních družin. Žáci se zúčastní 60 didaktických vycházek v rámci kterých budou využívat digitální techniku a zážitkovou pedagogiku. Výstupy budou zpracovány do 60 multimediálních prezentací, které budou umístěny opět na portále Místo pro život. Vznikne i soubor 10 metodických návodů na didaktické vycházky. Laicky řečeno, žáci budou chodit do přírody, do okolí své školy a budou fotograficky zaznamenávat jevy v přírodě, život a dění v obci ze stránky pozitivní i negativní. Získaný materiál se budou učit zpracovávat, vytvářet z něj soubory a používat je ve výuce.  V rámci této aktivity bylo pořízeno a předáno do škol 34 digitálních fotoaparátů, 4 dataprojektory v celkových nákladech Kč. Aktivita běží již od června 2013.

 KA 4 – věcný manažer KA4 Štěpánka Barešová, Žákovský parlament Petr Halada.  Tato aktivita se zaměří na podporu spolupráce žáků na komunitním rozvoji obcí. Ověří spolupráci škol a školských zařízení s místní a regionální samosprávou při společné práci. Bude zorganizováno 6 pracovních skupin za účelem vyhodnocení přínosu vzdělávacích programů ověřovaných v projektu, výstupem bude odborná studie.  Žákovský parlament – probíhá již od června, zástupci tříd 2. stupně (5 žáků) z každé školy, jsou sváženi autobusy do prostor Fauny v Hrachově, kde se pod vedením lektora a odborného konzultanta učí vyjadřovat vlastní postoje a názory k záležitostem, které se jich týkají, efektivně komunikovat, debatovat a řešit problémy spojené s výukou a vztahy ve třídách a ve škole. Získané zkušenosti předávají ostatním žákům ve třídách. Žákovského parlamentu se účastní i učitelé, kteří na konci projektu získají certifikát akreditovaný MŠMT – lektor Žákovského parlamentu.

PoložkaPlán za celý projekt Přímé způsobilé výdaje ,00 Nepřímé náklady ,34 Celkem ,34

Osoby zapojené do projektupočet starostové10 ředitelé10 učitelé25 žákovský parlament6 volnočasové aktivity10 pracovní smlouva, DPČ6 dodavatelé služby12 studenti VŠ16 odborný přispěvatel12 žáci867 Celkem975

 Myšlenka vzniku projektu  Projektový tým, jeho výběr a práce v průběhu projektu  Spolupracovníci projektu – studenti vysokých škol, odborníci na nové vzdělávací metody  Práce s učiteli a vychovateli školních družin – výstupy  Práce s dětmi v žákovském parlamentu – výstupy  Administrace projektu a kontroly na místě  Návrhy dalších projektů pro region