Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana zdraví Výukový program RNDr. Ivana Kopová.
Advertisements

Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
OBEZITA.
CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Zuby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Číslo v digitálním archivu školy
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Složení potravy Filip Bordovský.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
OBEZITA.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 01
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_476.
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
Chyby ve výživě II. Dagmar Šťastná.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VY_32_INOVACE_9C1 NEMOCI A JEJICH PREVENCE
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 03
Výpočet hustoty, práce s tabulkami
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA 09
Vliv výživy a návyků matky na plod
Cholesterol skrytý nepřítel vašeho srdce. Cholesterol – skrytý nepřítel Jednoduchou krevní zkouškou lze zjistit, zdali vaše hladina cholesterolu je normální,
Zdravotní problém lidstva
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
Lékařské odezvy na otylost.  Obezita, česky otylost je stav, ve kterém přirozená energetická rezerva savce která je uložena v tukové tkáni, stoupla nad.
Střední škola KNIH, o.p.s. Brno Bzenecká 23, Brno Maturitní práce 2013/2014 Vytvořil: Simona Bartíková Vedoucí práce: Mgr. Věra Suchánková.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_25 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Nádorová onemocnění Anotace Žáci.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: Potravinová pyramida, poruchy trávení ČÍSLO PROJEKTU:
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_31 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluPoruchy příjmu potravy – mentální.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_14 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiáluNásobení a dělení v oboru do 100 Anotace Žáci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
STEM/MARK, a.s.Obezita 2013 strana 1 Východiska a parametry projektu Zadání projektu Zadavatelem je společnost AMI, která pro VZP zpracovává komunikační.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_30 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiáluČasté neinfekční choroby - ateroskleroza.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_33 Sada DUMVýchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Časté neinfekční choroby - alergie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_27 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluVysoký krevní tlak Anotace V prezentaci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_01 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluZdraví a jeho podmínky Anotace Žák.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Civilizační choroby VY_32_INOVACE_06_36.
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Identifikátor materiálu: ICT2-1-56
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Transkript prezentace:

Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu prezentace seznámí s příčinami, riziky, důsledky a prevencí obezity. Uvědomí si, jaký problém obezita přináší. Autor Mgr. Martina Jaborová Jazyk Český jazyk Datum vytvoření Očekávaný výstup Žáci si uvědomí příčiny a rizika obezity. Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání – lehké mentální postižení Klíčová slova Obezita, riziko, onemocnění Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák na 2. stupni speciální školy Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/

OBEZITA

Obezita není jen zmnožení tělesného tuku. Jedná se zároveň o vážné chronické onemocnění, které je provázeno řadou poruch a onemocnění.

ZNÁTE VE SVÉM OKOLÍ OBÉZNÍHO ČLOVĚKA? URČITĚ ANO POKUS SE ZAMYSLET NAD TÍM, JAK TENTO ČLOVĚK ŽIJE….. JAK SE STRAVUJE SPORTUJE? SLUŠÍ MU TO?

JE ZNÁMO ŽE: OBEZITA JE RIZIKOVÝM FAKTOREM PRO VZNIK: CUKROVKY VYSOKÉHO KREVNÍHO TLAKU SRDEČNÍCH CHOROB, INFARKTU NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ CHOROB POHYBOVÉHO APARÁTU OBÉZNÍ LIDÉ MAJÍ VÍCE PSYCHICKÝCH PROBLÉMŮ A MAJÍ VÝRAZNĚ NIŽŠÍ SEBEVĚDOMÍ, NEŽ LIDÉ ŠTÍHLÍ

LÍBÍ SE TI TITO LIDÉ?

CO SI VYBEREŠ K SVAČINĚ? TMAVÉ PEČIVO SE SÝREM A ZELENINOVÝM SALÁTEM, NEBO PÁREK S ROHLÍKEM

VÍŠ CO JE BMI? Za zkratkou BMI z anglického Body mass index (index tělesné hmotnosti) se skrývá hodnota vypočtená podle vzorce: váha v kg dělená výškou v metrech na druhou. V tabulce níže najdete popis vypočítaných hodnot do 20 Podváha je typická pro modelky, je to však stav se zdravotními riziky, proto by se mu zdravý a rozumný člověk měl snažit vyhnout.Pokud pár kilogramů ke své váze přidáte, vaše tělo to jistě přijme s povděkem Ideální a vyvážený stav vašeho těla pro zdravý život Mírná nadváha, která lehce zvyšuje zdravotní rizika. K dosažení ideální váhy není potřeba diet, postačuje pravidelný pohyb, rekreační sportování Obezita značí vysoká zdravotní rizika. Vážně uvažujte o hubnutí, stačí půl kilogramu týdně a za pár měsíců se budete jistě cítit lépe. Vhodná je kombinace změny stravování s častějším pohybem. 40 a více Těžká obezita je spojena s velmi vysokými zdravotními riziky, proto byste měli se snížením váhy začít co nejdříve. Vhodná je změna stravovacích návyků a pravidelný pohyb, snižující každý týden vaší váhu o jeden kilogram.

V HODINĚ MATEMATIKY SI SVŮJ BMI S POMOCÍ PANÍ UČITELKY VYPOČÍTEJTE Pokud zjistíš, že je Tvoje tělesná hmotnost vyšší než by měla být, zamysli se nad svým ŽIVOTNÍM STYLEM Nad tím jak se stravuješ Sportuješ? Máš pravidelný a dostatečný spánek? Piješ alkohol? Kouříš? Bereš drogy?

ZAMYSLI SE A ODPOVÍDEJ! CO MŮŽE SÁM ČLOVĚK UDĚLAT PRO TO, ABY NEBYL OBÉZNÍ….??? JAKÁ ZDRAVOTNÍ RIZIKA S SEBOU NESE OBEZITA??? VYJMENUJ ASPOŇ 3 NEVHODNÉ POTRAVINY PO KTERÝCH SE TLOUSTNE…  VYJMENUJ NĚKOLIK POTRAVIN, KITERÉ TVÉ ŠTÍHLÉ LINII NEUBLÍŽÍ…

R OZHODNI SE CO JE LEPŠÍ …. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL A PREVENCE TLOUSTNUTÍ NEBO NÁKUP A UŽÍVÁNÍ RŮZNÝCH PILULEK A PREPARÁTŮ NA HUBNUTÍ MYSLÍŠ, ŽE TYTO PREPARÁTY FUNGUJÍ????

Zdroj: klipart l= strava/obezita/picture/ &docid=B6wohXXKOWRihM&imgurl= 3_ _u.jpg&w=446&h=457&ei=h3XpT921A87jtQa2ktHiDg&zoom=1&iact=hc&vpx=1172&vpy=372& dur=2875&hovh=227&hovw=222&tx=122&ty=114&sig= &page=2&tbnh=159&tbn w=159&start=22&ndsp=24&ved=1t:429,r:17,s:22,i:222&biw=1440&bih=717 rl= strava/obezita/picture/ &docid=DfILduBJb4eISM&imgurl= _u.jpg&w=388&h=329&ei=h3XpT921A87jtQa2ktHiDg&zoom=1&biw=1440&bih= MPKO2NQNM:&imgrefurl= M&imgurl= &zoom=1&biw=1440&bih=717 mgrefurl= ttp:// hc&vpx=836&vpy=149&dur=500&hovh=227&hovw=222&tx=92&ty=129&sig= &pa ge=1&tbnh=171&tbnw=167&start=0&ndsp=16&ved=1t:429,r:3,s:0,i:80&biw=1440&bih=717