Rozdíl je v lidech Festival vzdělávání LABYRINT 18.- 19. 9. 2008, Janáčkova konzervatoř, Ostrava Rozdíl je v lidech Informační seminář o projektu Tento.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Moravskoslezský kraj – partnerství pro trh práce a zaměstnanost
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Monitoring dalšího vzdělávání
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Rozdíl je v lidech ROZVOJOM MAKKÝCH ZRUČNOSTÍ K ÚSPECHU 18. Novembra 2008 Tatranská Kotlina.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Organizační struktura
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
– PhDr. Eva Micková a Mgr. Jindřiška Karásková – KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Rozdíl je v lidech Festival vzdělávání LABYRINT , Janáčkova konzervatoř, Ostrava Rozdíl je v lidech Informační seminář o projektu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KOMPETENCE PRO ŽIVOT Červen 2011

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky PROGRAM  O nás  Kompetence pro trh práce aneb ověřeno praxí  Další významné projekty  Kontext  Informace o projektu  Co si učitelé z projektu odnesou?  Přehled hlavních aktivit projektu  Aktivity projektu a jejich stručný popis  Forma a průběh zapojení pedagogů  Jak, kdy a kde se zapojit?  Prostor pro vaše otázky

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky O NÁS aneb PROČ PRÁVĚ MY? Vzdělávací, inovační a poradenská společnost působící na trhu od roku poboček 60 zaměstnanců Komplexní služby v oblastech: rozvoje lidských zdrojů a vzdělávání se zaměřením na klíčové kompetence přípravy a realizace evropských projektů podnikatelského poradenství rozvoje municipalit zavádění systémů managementu jakosti

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE aneb OVĚŘENO PRAXÍ Realizátor projektu: RPIC-ViP s.r.o národních partnerů Trvání projektu: prosinec 2004 – srpen 2008 Cíl projektu: vývoj a ověřování nástrojů a metodik pro hodnocení a rozvoj vybraných kompetencí v rámci procesu celoživotního vzdělávání od počátečního vzdělávání až po dospělé

Rozdíl je v lidech Projekt „SŠ – brána technické kariéry“ MĚKKÉ KOMPETENCE / SOFT SKILLS

Rozdíl je v lidech Projekt „SŠ – brána technické kariéry“ KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE 1997 Inspirace z USA – „Competence at Work“ Inspirace od zaměstnavatelů - průzkumy poptávky – více než firem Inspirace pro Evropu

Rozdíl je v lidech Projekt „SŠ – brána technické kariéry“ KTERÉ KOMPETENCE JSOU DŮLEŽITÉ?

Rozdíl je v lidech Projekt „SŠ – brána technické kariéry“ KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE 2004 Kompetenční model MS kraje, schválený Radou a Zastupitelstvem kraje 2005 Příprava a zahájení projektu „Kompetence pro trh práce“ – tréninkové programy k rozvoji 14 kompetencí pro dospělé a 6 kompetencí pro školy

Rozdíl je v lidech Projekt „SŠ – brána technické kariéry“ KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE 2006 Iniciativa „Kompetence pro trh práce“ oceněna Evropskou komisí jako příklad dobré praxe 2007 Ověření programů se zahraničními účastníky – Anglie, Belgie, Německo, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Španělsko Zahájen transfer tréninkových programů a systému přípravy certifikovaných trenérů do mezinárodního prostředí – převod do angličtiny, zapojení do dalších mezinárodních projektů Adaptace do dalších zemí a jazyků – Belgie, Polsko, Španělsko, Turecko, Rumunsko, Portugalsko ad.

Rozdíl je v lidech Projekt „SŠ – brána technické kariéry“ TRÉNINKOVÉ PROGRAMY – CO JE V „BEDNĚ“? Manuál lektora Průvodce kompetencí Pracovní sešit Diagnostika Video programy … Internetový test

Rozdíl je v lidech Projekt „SŠ – brána technické kariéry“ TRÉNINKOVÉ PROGRAMY – CO JE V „BEDNĚ“? Manuál lektora Průvodce kompetencí Pracovní sešit Diagnostika Video programy … Internetový test

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky „SOFT SKILLS OPERA“

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KOMPETENCE PRO TRH PRÁCE aneb OVĚŘENO PRAXÍ NEJVĚTŠÍ ČESKÝ VÝVOZCE VZDĚLÁVÁNÍ

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky DALŠÍ PROJEKTY REALIZOVANÉ VE SPOLUPRÁCI SE ZŠ A SŠ EMA – Efektivní management škol (2009 – 2012) Střední škola – brána k technické kariéře (2008 – 2011) Podpora odborného vzdělávání na středních školách v Moravskoslezském kraji (2008 – 2011) a další

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KONTEXT Zavádění výuky klíčových kompetencí do vzdělávacího systému probíhá v souladu s celoevropskými trendy. V posledních letech se cíle moderní pedagogiky zřetelně posouvají od předávání informací a znalostí ke snahám o to, aby účastníci vzdělávání získali dovednosti, které by si udrželi pokud možno natrvalo a které by jim usnadnily cestu k celoživotnímu učení. V průběhu uplynulých let si jednotlivé základní školy musely vytvořit své školní vzdělávací programy. Rámcový program pro vzdělávání na základních a středních školách v ČR uvádí, že programy musí být vytvořeny tak, aby výuka zajišťovala zejména rozvoj tzv. klíčových kompetencí (zejména k učení, k řešení problémů, komunikativní, sociální a personální, občanské a pracovní).

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KONTEXT Národní soustavy povolání a kvalifikací – měkké kompetence 1.Kompetence k efektivní komunikaci 2.Kompetence ke spolupráci 3.Kompetence k podnikavosti 4.Kompetence k flexibilitě 5.Kompetence k uspokojování klientských potřeb 6.Kompetence k výkonnosti 7.Kompetence k samostatnosti 8.Kompetence k řešení problémů 9.Kompetence k plánování a organizaci práce 10.Kompetence k celoživotnímu učení 11.Kompetence k aktivnímu přístupu 12.Kompetence ke zvládání zátěže 13.Kompetence k objevování a orientaci v informacích 14.Kompetence k vedení lidí 15.Kompetence k ovlivňování ostatních

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Přenositelnost kompetencí v EU aneb Kdo chce KARIÉRU, musí být „měkký“

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Jaké kompetence? Obecné dovednosti Měkké dovednosti Odborné dovednosti Soft skills General hard skills Specific hard skills

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Průzkum ve 21 zemích Evropy Dotazník Firmy Veřejný sektor 120 Vzdělavatelé 65 Rozhovory Firmy Veřejný sektor 22 Vzdělavatelé 23 Transferability of Skills across Economic Sectors: Role and Importance for Employment at European Level

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Dovednosti a zaměstnanost Obecné a odborné dovednosti Měkké dovednosti rozhodující podporující 66 expertů z 21 zemí Evropy

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Přenositelné dovednosti 2010 Kompetence Měkké dovednosti (22) Komunikace Řešení problémů Plánování a organizace Flexibilita Spolupráce Odolnost vůči stresu Kreativita Obecné dovednosti (6) ICT dovednosti Cizí jazyky Odborné dovednosti (264) 185 expertů z 21 zemí Evropy

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Přenositelné dovednosti 2020 Dovednosti Měkké dovednost Flexibilita (90.1 %) Komunikace (82.1 %) Intrakulturální dovednosti (67.8 %) Obecné dovednosti ICT dovednosti (80.6 %) Cizí jazyky (66.8 %) 18 sektorových studií EU Kompetence, jejichž význam do budoucnosti výrazně poroste. Více v Ekonomické revue (březnové číslo)

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Přenositelné dovednosti 2020 Vybrané sektoryDovednosti Logistika, doprava (NACE 60, 61, 62, 63) Legislativa a regulace, ICT dovednosti, Intrakulturální dovednosti, Komunikace, Cizí jazyky, Optimalizace procesů, Flexibilita, Analytické dovednosti ICT, elektronické a optické výrobky (NACE 30, 32, 33) ICT dovednosti, Flexibilita, Organizace a plánování času, Spolupráce, Komunikace Vybraná zaměstnáníDovednosti Vědci a odborníci ve fyzikálních a příbuzných vědách, architekti a techničtí inženýři (ISCO 21) Znalost produktu, Flexibilita, Spolupráce, ICT dovednosti, Komunikace, Analytické dovednosti, Organizace a plánování času, Intrakulturální dovednosti, Orientace na zákazníka, Networking, Kreativita Vědci a odborní duševní pracovníci v oblasti podnikání a v příbuzných oborech (ISCO 241) Legislativa a regulace, Flexibilita, Cizí jazyky, ICT dovednosti, Analytické dovednosti, Orientace na zákazníka, Komunikace, Intrakulturální dovednosti, Organizace a plánování času, Networking, Rozvoj obchodu Více v Ekonomické revue (březnové číslo)

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Školy a přenositelné dovednosti Jaké je vnímání školství?  školy dostatečně nerozvíjejí prakticky využitelné dovednosti  školy se příliš zaměřují na teoretické znalosti  školy neberou v úvahu požadavky zaměstnavatelů a trhu práce  chybí rozvoj měkkých dovedností (samostatnost, řešení problémů, týmová práce atd.) Kdo z následujících skupin s tímto souhlasí?  firmy ???  veřejný sektor ???  vzdělavatelé ???

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KOMPETENCE PRO ŽIVOT – INFORMACE O PROJEKTU Realizátor projektu: RPIC-ViP s.r.o. podporováno z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Trvání projektu: říjen 2010 – září 2013 Cíl projektu: Projekt je zaměřený na posílení rozvoje měkkých kompetencí učitelů a žáků v 7 krajích České republiky. Cílová skupina: 700 učitelů ze 7 krajů ČR (tzn. 100 učitelů / kraj) žáků ZŠ a SŠ

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky KOMPETENCE PRO ŽIVOT – INFORMACE O PROJEKTU

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky CO SI UČITELÉ Z PROJEKTU ODNESOU?  Materiály pro rozvoj 6 klíčových kompetencí žáků obsáhlá sada cvičení aplikovaných na konkrétní předměty (matematika, tělocvik...) - manuál učitele, pracovní sešit žáka, průvodce kompetencí  Interaktivní výukový videoprogram z českého školního prostředí  Praktickou zkušenost z rozvoje vlastních měkkých kompetencí  Sdílené zkušenosti s kolegy řešení konkrétních problémů českých pedagogů  Tipy pro výuku interaktivní techniky, moderní trendy ve vzdělávání

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky PŘEHLD HLAVNÍCH AKTIVIT PROJEKTU Vývoj 6 kompetencí žáci ZŠ + SŠ Tréninky 3 kompetencí učitelé ZŠ + SŠ Workshopy k manuálům učitelé ZŠ + SŠ Evaluace Akreditace učitelé ZŠ + SŠ Webový portál učitelé ZŠ + SŠ žáci ZŠ + SŠ

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky AKTIVITY PROJEKTU 1) Kompetence k efektivní komunikaci 2) Kompetence ke kooperaci (týmové spolupráci) 3) Kompetence k podnikavosti 4) Kompetence k řešení problému 5) Kompetence k celoživotnímu učení 6) Kompetence k objevování a orientaci v informacích KTERÉ KOMPETENCE ŽÁCI POTŘEBUJÍ PRO TRH PRÁCE I PRO ŽIVOT? Vývoj - 6 kompetencí Výběr kompetencí je založen na průzkumech požadavků zaměstnavatelů. Projekt využívá a dále rozvíjí know-how, které bylo vytvořeno v projektu Kompetence pro trh práce. Jedná se o tréninkové programy pro 6 klíčových kompetencí:

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky AKTIVITY PROJEKTU Dvoudenní trénink pro učitele základních a středních škol zaměřený na rozvoj jedné z těchto kompetencí: a) Kompetence k efektivní komunikaci b) Kompetence k řešení problému c) Kompetence k celoživotnímu učení Termín: od května 2011 průběžně do prosince 2012 Tréninky 3 kompetencí

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky AKTIVITY PROJEKTU Učitelé ZŠ a SŠ se zúčastní dvoudenního metodického workshopu, na kterém jim bude předána kompletní metodika k rozvoji 6 kompetencí u jejich žáků, včetně výukových videoprogramů. Podmínkou k získání tohoto know-how bude jeho ověření s minimálně žáky na jejich školách a poskytnutí zpětné vazby k výsledkům ověření. Termín: od srpna 2011 průběžně do června 2013 Workshopy k manuálům

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky AKTIVITY PROJEKTU Evaluace & akreditace Evaluace - ze strany uživatelů (žáků i pedagogů ZŠ a SŠ) - využití webového portálu a dotazníků zpětné vazby (cca 15 minut) pedagogů ověří každý s cca 40 – 50 žáky do 3 měsíců Akreditace - Trénink pedagogů k rozvoji kompetencí žáků ZŠ - Trénink pedagogů k rozvoji kompetencí žáků SŠ

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky AKTIVITY PROJEKTU Webový portál obsahující e-learningovou platformu. Komunikační, informační i vzdělávací nástroj pro zapojené i pro další široké spektrum žáků a pedagogických pracovníků. OD KVĚTNA 2011!!!

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky FORMA A PRŮBĚH ZAPOJENÍ PEDAGOGŮ Webový portál Trénink vybrané kompetence (2 dny) Workshop k předávaným manuálům (2 dny) Ověření s cca 40 – 50 žáky (individuálně v rámci běžné výuky) Registrace na (15 minut) Zpětná vazba – dotazník (15 minut) CERTIFIKÁT LICENČNÍ SMLOUVA K BEZPLATNÉMU POUŽITÍ Webový portál Praktický trénink Praktický trénink Aplikace v praxi KROK 1: KROK 2: KROK 3: KROK 4: KROK 5: KROK 6:

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky JAK, KDY A KDE SE ZAPOJIT? TERMÍNY 2011: Kompetence KompetenceKompetence k efektivní komunikacik řešení problémůk celoživotnímu učení viz informační složka Registrace na (15 minut) Trénink vybrané kompetence (2 dny) Webový portál KROK 1: KROK 2:

Rozdíl je v lidech Projekt „Kompetence pro život“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky DĚKUJEME ZA POZORNOST prostor pro vaše otázky Kontaktní osoba projektu: Bc. Kateřina Zomberová E: tel.: Ing. Běhalová Zuzana E: tel.: Mgr. Karásek Zdeněk E: tel.: PhDr. Micková Eva E: tel.: