Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Příprava MAP ORP Olomouc – 1. fáze přípravy doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D. Workshop , Pedagogická fakulta UP MAP VZDĚLÁVÁNÍ.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území obce s rozšířenou působností Plzeň.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
II. Strategická práce. Evropská komise  velký důraz na posílení strategického přístupu a plánování při přípravě programového období  vyžaduje.
Porada ředitelů SŠ Čerpání finančních prostředků ve školství z OP na období srpna 2015.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
3. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán pro ORP Jablunkov reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ září 2016 od 14:00.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci obvodu Prahy 21.
PROJEKT Podpora krajského akčního plánování P-KAP 1) Časový rámec projektu 2) Vymezení působnosti projektu 3) Finanční náklady projektu 4) Lidské zdroje.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ÚZEMÍ ORP HORAŽĎOVICE
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Aktuální informace o KAP a MAP
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Klíčová témata projektu
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
kam vlastně směřujeme ??? 
MAP Prahy 12 končí - průběh a realizované aktivity projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Model intenzivní podpory
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Klíčové aktivity projektu
1. Jednání Řídícího Výboru Místní akční plán II rozvoje vzdělávání pro Prahu 13 CZ /0.0/0.0/17_047/ Praha,
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Model intenzivní podpory
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Model intenzivní podpory
(Zasedací místnost MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., Úpice)
Transkript prezentace:

Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem r.č.: CZ /0.0/0.0/15_005/ je realizovaný a financovaný s podporou ESF, Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání a státního rozpočtu.

Základní informace Název projektu - Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území OPR Bystřice pod Hostýnem Příjemce projektu - MAS Podhostýnska, z.s Partner projektu - obec Loukov Financování projektu - ESF, OP VVV, státní rozpočet Zasedání výběrové komise doporučení k financování Realizace projektu do Celkové způsobilé výdaje – Kč Dotace - 100%.

Co je to MAP? MAP - plánovací dokument pro oblast vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem.  Dokument bude mít 3 části: Analytická část – vytvoření na základě metaanalýzy stávajících strategických záměrů, z výstupů jednání pracovních skupin, z výstupů dotazníkového šetření MŠMT, ze zjištěných potřeb investic, ze znalosti oblasti školství na území ORP Litomyšl, z následného definovaní četnosti klíčových problémů, ze stanovení průniku klíčových problémů a z definování prioritních oblastí rozvoje. Výstupem analytické části budou SWOT-3 analýzy jednotlivých rozvojových oblastí. Strategický rámec – vytvoření na základě SWOT-3 analýz a analytické části dokumentu. Struktura: vize, popis zapojení aktérů, priority, cíle a indikátory, investiční priority. Akční plán – definování konkrétních aktivit pro splnění definovaných cílů. Zpracování dokumentu - společné plánování a spolupráce zástupců zřizovatelů škol a školských zařízení, úředníků obcí, poskytovatelů vzdělávání, uživatelů (dětí a rodičů) a veřejnosti.

Jaký je přínos MAP pro region ?  Hlavním přínosem - společné plánovaní, nastavení spolupráce mezi aktéry ve vzdělávání, otevření komunikačních „kanálů“..  Možnost čerpání dotačních prostředků na definované potřeby v území - aktivity definované z MAPu ( investice/ neinvestice) budou mít vazbu na různé dotační programy  IROP – investiční záměry škol, volnočasových a zájmových organizací - podmínkou realizace projektů z IROP/OP PPR je soulad předkládaného investičního projektu se strategickým rámcem MAP do roku 2023  Výstupy z MAPu jsou využitelné pro tvorbu KAP  OP VVV - vedlejším produktem MAP jsou informace pro MŠMT, které slouží k zacílení výzev pro podporu aktivit škol a aktivit spolupráce.  Pro aktivity škol jsou z OP VVV připraveny tzv. šablony, které se budou dále doplňovat a upřesňovat z průběžných informací z tvorby MAP.  Aktivity spolupráce se stanou podkladem pro zacílení výzev z různých zdrojů, podle jejich povahy a dostupnosti zdrojů.  Výstupem aktivit z MAP nemusí být vždy následný projekt, do naplánovaných aktivit patří i jednoduché aktivity, které přispějí ke zkvalitnění koordinace a spolupráce v zájmu dětí a žáků…..  Výstupem MAP však mohou být i aktivity, které mohou být uplatnitelné v žádostech o podporu ze strany nadací, místních samospráv, státních dotačních programů nebo jiných operačních programů. Sběr dat pro zacílení probíhá formou předávání průběžných monitorovacích zpráv poskytovateli dotace.  Na realizaci tohoto projektu – tvorbu MAP bude navazovat další výzva z OP VVV pro realizaci MAP+, kterou bude možné využít pro konkrétní realizaci naplánovaných aktivit v dokumentu MAP.

Realizační tým MAP Vedoucí projektu – Ing. Antonín Zlámal Odborný garant – Ing. Naděžda Klvaňová Koordinátor – Ing. Lukáš Slovák Finanční manažer – Ing. Jaroslav Šarman Manažer pracovní skupiny zřizovatelů škol a školských zařízení – Ing. Antonín Zlámal Zástupce manažera pracovní skupiny zřizovatelů škol a školských zařízení – Ing. Jaroslav Šarman Manažer pracovní skupiny příslušných administrativních pracovníků, úředníků a zástupců organizací veřejné správy – Jaroslava Jurčová Manažer pracovní skupiny zástupců managementů škol a školských zařízení – Mgr. Michal Zicháček Manažer pracovní skupiny zástupců pedagogických pracovníků mateřských škol a školských zařízení – Bc. Petra Valčuhová Manažer pracovní skupiny zástupců pedagogických pracovníků základních škol a školských zařízení - Mgr. Anna Blahová Manažer pracovní skupiny zástupců organizací zájmového vzdělávání a volnočasových aktivit – Vojtěch Zicháček Manažer pracovní skupiny zástupců rodičů, jejich dětí a zainteresované veřejnosti – Tomáš Horák Účetní projektu – Ing. Jan Kubíček

Klíčové aktivity MAP Aktivita č.1 = Akční plánování, její podaktivity: a) Rozvoj partnerství s datem realizace b) Dohoda o prioritách s datem realizace – c) Akční plánování s datem realizace – d) Budování znalostních kapacit s datem realizace – Aktivita č.2 = Evaluace s datem realizace Aktivita č.3 = Řízení MAP s datem realizace Aktivita č.4 = Řízení projektu s datem realizace

Děkujeme za pozornost Děkujeme za pozornost kontakt: Ing. Lukáš Slovák kontakt: Ing. Lukáš Slovák Koordinátor projektu Koordinátor projektu Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem r.č.: CZ /0.0/0.0/15_005/ je realizovaný a financovaný s podporou ESF, Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání a státního rozpočtu