Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
Advertisements

V KTERÉM ROCE OBJEVIL KRYŠTOF KOLUMBUS AMERIKU?
VY_32_INOVACE_05 Povrch a vodstvo Ameriky - pracovní list
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
SEVERNÍ AFRIKA.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Norsko.
Kanada.
VY_32_INOVACE_ 10 Asie - Jihozápadní Asie
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA United States of America
USA United States of America
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
AMERIKA.
SEVERNÍ AMERIKA - POLOHA, ROZLOHA, POVRCH
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
SEVERNÍ AMERIKA - POLOHA, ROZLOHA, POVRCH
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
RUMUNSKO.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Německo.
Spojené Státy Americké
Jihočeský kraj. Povrch: Šumava (Plechý 1378m.n.m.), národní park Třeboňská pánev, Českobudějovická pánev, Novohradské hory, ze severu zasahuje Středočeská.
Kuba.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Ústecký kraj. Poloha a rozloha Ústeckého kraje SZ Čech, na hranicích se SRN Sousedí s kraji Libereckým, Středočeským, Plzeňským a Karlovarským Plocha.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Podnebí, podnebné pásy.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
RAKOUSKO CHARAKTERISTIKA Hlavní město: Vídeň Hlavní město: Vídeň Rozloha: km ² Rozloha: km ² Počet obyvatel: Počet obyvatel:
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_EVROPA-ÚVOD ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Podnebí Severní Ameriky
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_17_USA Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Laplatské země.
SEVERNÍ EVROPA.
Název učiva: Amerika severní
Vzdělávací materiál: Rusko – asijská část Operační systém:
Plzeňský kraj.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Severní Amerika - Kanada
Poloha a státy AUTOR: Alena Carbolová
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Aljaška

Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu Aljašku obklopuje Tichý oceán, ze severu Beaufortovo moře

Povrch Masív Kordiller rozdělen na Brooksovo pohoří a Aljašské hory Nejvyšší horou je Mount McKinley 6194 m.n.m., který je zároveň nejvyšší horou Severní Ameriky Část povrchu pokrývá ledovec Sopky

Podnebí Drsné polární a subpolární klima Polární den / polární noc Na jihu krátké léto Nejvíce srážek je při pobřeží oceánu

Vodstvo Území Aljašky protíná řeka Yukon

Průmysl Rozsáhlá těžba ropy a zemního plynu

Obyvatelstvo a sídla obyvatel Lidé jsou koncentrovaní spíše při pobřeží a kolem řek Vnitrozemí je liduprázdné 30% obyvatel jsou Eskymáci a Aleuti Hlavní město je Juneau, největší město je Anchoragre

Použité odkazy a literatura: Všechna data stažena ke dni Vypracoval : Mgr. Jakub Hradil