STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Možnosti studia v zahraniční prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 27. října 2011 v Praze.
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA. FULBRIGHTŮV PROGRAM Poslání: „Podporovat vzájemné porozumění mezi národy prostřednictvím výměn v oblasti vzdělávání.“ 1946 – americký.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Praha 25. dubna 2013.
Central European Exchange Programme for University Studies
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Erasmus Slovensko - Nitra.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Univerzita Karlova v Praze Základní možnosti financování zahraničních pobytů a další možnosti výjezdu do zahraničí 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Mezinárodní kreditová mobilita Erasmus+
Informační schůzka k programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ FAKULTA FILOZOFICKÁ FAKULTA PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA LÉKAŘSKÁ FAKULTA PRÁVNÍCKÁ FAKULTA FAKULTA SPORTOVNÍCH STUDIÍ

» Pracoviště zodpovědná za organizaci zahraničních pobytů » Na MU:  Centrum zahraničních studií   Oddělení pro vědu, zahraniční a vnější vztahy   » Mimo MU  Národní agentura evropských programů   Dům zahraničních služeb   Deutscher Akademischer Austausch Dienst   Fulbrightova komise  PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ

 Studijní pobyty  Většinou semestrální nebo celoroční pobyty  Pracovní stáže  Stáže v oblastech blízkých studijnímu oboru  Výzkumné pobyty  Práce v laboratořích, archívech, knihovnách, atd.  Letní školy  Odborné nebo jazykové  V zahraničí nebo v ČR PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ

 Programy umožňující pobyty v Evropě (počty studentů PrF, kteří vyjeli prostřednictvím daného programu v roce 2008)  ERASMUS (LLP)  Studijní pobyty (98 studentů)  Pracovní stáže (4 studenti)  DAAD  AKTION  Finanční mechanismy Evropského hospodářského prostoru/ Norska (3 studenti)  Mezivládní dohody (4 studenti)  Granty pro freemovers (3 studenti)  Freemovers CEEPUS  Visegrádská stipendia  Programy umožňující pobyty mimo Evropu  ISEP (1 student)  Erasmus Mundus External Cooperation Window (1 student)  Mezivládní dohody (2 studenti)  Granty pro freemovers (1 student)  Studium na partnerských univerzitách  John Marshall Law School Chicago (2 studenti)  Specifická stipendia PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ

ERASMUS (LLP)  Typ pobytu: studijní, pracovní, možno kombinovat také s jazykovým kurzem  Pro koho?  pro studenta, který:  je zapsán min. do 2. ročníku akreditovaného Bc., Mgr. nebo PhD. studijního programu na MU – prezenční, kombinovaná i distanční forma studia  je občanem státu zapojeného do LLP nebo má ve státě zapojeném do LLP trvalý pobyt, příp. status uprchlíka  Kam?  Země EU + EHS + Turecko, Chorvatsko a Makedonie  Studijní pobyt se realizuje pouze na základě bilaterálních smluv mezi příslušnou fakultou a zahraniční univerzitou  Pracovní pobyt se realizuje na základě dohody mezi studentem, „podnikem“ a oborovým koordinátorem  Na jak dlouho?  délka pobytu od 3 do 12 měsíců  Jaká je finanční podpora?  studijní pobyty – od 226 po 583 euro na měsíc (vyplácí CZS v korunách)  pracovní stáže – od 323 po 819 euro na měsíc (vyplácí CZS v korunách)  Stipendium slouží pouze k částečnému pokrytí nákladů – předpokládá se finanční spoluúčast studenta!  Termíny?  Studijní pobyty: únor – jazykové přezkoušení (ústní i písemné) + podání přihlášek + oznámení výsledků  Smlouvy pro Právnickou fakultu:  Pracovní stáže: únor, květen, září PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ - CZS

 Studium na partnerských univerzitách  Typ pobytu: studijní, někdy možno kombinovat také s jazykovým kurzem  Pro koho?  určeno pro studenty ve všech stupních studia (v některých případech s výjimkou doktorandů), podmínkou však je ukončení min. prvního roku studia  Kam?  Tento program umožňuje studium, na partnerských univerzitách MU mimo Evropu (USA, Kanada, Mexiko, Brazílie, Chile, Japonsko, Jižní Korea, Tchajwan, Hong Kong, Čína, Austrálie)  Na jak dlouho?  délka studijního pobytu je min. 1 semestr a maximálně 2 semestry  Jaká je finanční podpora?  CZS ve většině případů poskytuje stipendium ve výši Kč / měsíc  V některých případech poskytuje finanční stipendium i zahraniční univerzita  Stipendium slouží pouze k částečnému pokrytí nákladů – předpokládá se finanční spoluúčast studenta!  Jazyk výuky?  angličtina, španělština, místní jazyky  Termíny?  Konec února – pro studium zahájené v podzimním semestru  Konec září – pro studium zahajované v jarním semestru  Studenti bez certifikátu se musí účastnit jazykového testu, který předchází oběma uzávěrkám PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ - CZS

 ISEP –  Typ pobytu: studijní, možno kombinovat i s pracovní stáží („Academic Training“)  Pro koho?  je určen studentům prezenčního studia bakalářských a magisterských oborů na MU, kteří jsou v době podání přihlášky ve ročníku studia (tzn. 2., 3. i 4. ročniku bakalářského studia, 1. ročníku magisterského studia)  ISEP nedoporučuje účast studentům právnických a lékařských oborů  Kam?  Tento program umožňuje studium, na mimoevropských univerzitách, které jsou zapojené v programu ISEP  Na jak dlouho?  délka studijního pobytu je min. 1 semestr a maximálně 2 semestry  Jaká je finanční podpora?  hostitelská instituce nabízí:  Prominutí školného na hostitelské instituci (vyjma ISEP Direct)  Hrazené ubytování a stravování od hostitelské instituce  MU nabízí:  CZS ve většině případů poskytuje stipendium ve výši Kč / měsíc  Jazyk výuky?  angličtina, španělština  Termín  14. prosince 2009 pro následující akademický rok PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ - CZS

 Erasmus Mundus External Cooperation Window  Typ pobytu: studijní nebo výzkumné stáže, možnost kombinace s jazykovým kurzem  Pro koho?  určeno pro studenty ve všech stupních studia (v některých případech s výjimkou studentů magisterského studia), podmínkou však je ukončení min. prvního roku studia; studium na MU by se vysláním do zahraničí nemělo prodloužit  Kam?  Tento program umožňuje studium na vybraných univerzitách v těchto zemích:  Sýrie, Jordánsko, Libanon  Kazachstán, Kyrgyzstán, Tádžikistán, Uzbekistán, Turkmenistán  Čína  Albánie, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Kosovo, Makedonie, Srbsko  Brazílie, Paraguay, Uruguay  Argentina, Bolivie, Peru  Na jak dlouho?  délka studijního pobytu je min. 1 semestr a maximálně 2 semestry (doktorandi mohou pobyt prodloužit až na 4 semestry)  Jaká je finanční podpora?  studenti bakalářského a magisterského studia obdrží grant ve výši 1000 Euro /měsíc (+ cestovné a pojistné)  studenti doktorského studia obdrží grant ve výši 1500 Euro /měsíc (+ cestovné a pojistné)  Jazyk výuky?  angličtina, ruština, španělština, místní jazyky  Termín  Různě v průběhu roku PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ - CZS

 Mezivládní stipendia  Typ pobytu: studijní, výzkumné i jazykové  Pro koho?  určeno pro studenty ve všech stupních studia, podmínkou však je ukončení min. prvního roku studia; studium na MU by se vysláním do zahraničí nemělo prodloužit  Kam?  Ministerstvo školství vyhlašuje na každý akademický rok studijní pobyty, které se uskutečňují na základě dohod s jednotlivými zeměmi.  Přehled výběrových řízení:  Přehled kvót:  Na jak dlouho?  Od několika týdnů (např. letní školy) po celý rok (nejběžnější jeden semestr)  Jaká je finanční podpora?  Studenti dostávají finanční granty odpovídající životním standardům běžným v dané zemi (většinou ze zdrojů hostitelské země)  Studenti mají nárok na proplacení náhrad cestovních výdajů a pojištění (prostřednictvím CZS)  Termín?  Od října do ledna pro následující akademický rok PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ - CZS

 Granty pro „Freemovers“  Typ pobytu: studijní, výzkumné, pracovní stáže  Pro koho?  Studenty ve všech stupních studia, podmínkou však je ukončení min. prvního roku studia  Studenty, kteří si sámi domluví studijní pobyt na zahraniční vzdělávací instituci, mimo rámec jakéhokoliv výměnného programu  Žádost musí být odsouhlasena proděkankou pro vědu a vnější vztahy  Kam?  Možno žádat ke studiu na všech institucích kdekoliv ve světě  Na jak dlouho?  Nejčastěji se stipendium přiděluje na dobu jednoho semestru, je možné požádat i o stipendium na kratší dobu.  Jaká je finanční podpora?  CZS ve většině případů poskytuje stipendium ve výši Kč / měsíc  Termín  15. listopadu 2009 pro následující kalendářní rok  Freemover CEEPUS  Granty pro „freemovers“ v zemích Střední Evropy  Více informaci na PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ - CZS

 Studium na The John Marshall Law School Chicago  Pro koho?  určeno studentům 3. nebo 4. ročníku magisterského studia PrF s výbornou znalostí angličtiny  Na jak dlouho?  na jeden semestr (podzimní)  Jaká je finanční podpora?  JMLS hradí: školné, základní životní náklady (ubytování, stravování, knihy potřebné do kurzů, poplatky za hromadnou dopravu na a z univerzity)  CZS většinou poskytuje stipendium ve výši Kč / měsíc  Termín?  výběrové řízení se vyhlašuje jednou za rok a výběr studenta (zpravidla jednoho) provádí představitelé JMLS v rámci jejich návštěvy na fakultě  Letos se návštěva uskuteční v termínu PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ - PrF

 Další program mobilitního týdne pro studenty  středa 7. října 2009  blok přednášek hlavních zahraničních agentur v oblasti vysokého vzdělávání – konferenční sál Moravské zemské knihovny, Kounicova 65a  Studentský večírek  14:30 – prezentace Akademické informační agentury (mezivládní stipendia MŠMT)  15:00 – prezentace stipendií Fulbrightovy komise (stipendia ke studiu v USA)  16:45 – prezentace možností studia ve Francii  18:00 – prezentace stipendii GFPS do Německa  18:30 – prezentace stipendií DAAD a Aktion (stipendia ke studiu v Německu a Rakousku)  pátek 9. října 2009 (9:00 – 15:00)  den otevřených dveří na CZS pro všechny studenty i zaměstnance MU PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MOŽNOSTI ZAHRANIČNÍCH POBYTŮ

PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ UZNÁVÁNÍ ZAHRANÍČNÍCH POBYTŮ Uznávání předmětů na PrF po návratu ze zahraničního pobytu  Potvrzení přihlášek a učebních plánů:  U programu Erasmus oborový koordinátor Prof. Josef Bejček  U programů jiných než Erasmus proděkanka pro vědu a vnější vztahy fakulty: Doc. Věra Kalvodová  Po návratu:  student vyplní formulář "Žádost o uznání předmětů absolvovaných v zahraničí", který je na webových stránkách PrF pod Studijním oddělením-Formuláře  na žádosti je třeba doplnit vyjádření garanta předmětu  k žádosti se připojí kopie Transcript of Records ze zahraniční univerzity  žádost si student přinese nechat potvrdit na naše oddělení (potvrzení o splnění podmínek výjezdu do zahraničí)  žádost (spolu s kopií Transcriptu) předá na podatelnu  podatelna předá studijnímu oddělení

 Studentská foto galerie  studenti mají možnost se podílet o své zkušenosti ze studia v zahraničí s ostatními. Podívat se, jaké zážitky Vám může zahraniční studijní pobyt přinést a nahrávat svoje vlastní fotografie můžete na  CZS newsletter  Centrum zahraničních studií pravidelně (ne častěji než dvakrát za měsíc) zasílá newsletter s nabídkou stipendií, studijních pobytů v zahraničí a stáží organizovaných CZS a dalšími institucemi.  V případě zájmu o zařazení do databáze studentů, kterým newsletter zasíláme, prosím pošlete požadavek přes PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ JINÉ AKTIVITY

 Mezinárodní studentský klub (ISC – International Student Club) organizuje pro zahraniční studenty nejrůznější volnočasové aktivity; výlety, prezentace zemí, jazykové kurzy, sportovní a kulturní akce a párty.  Další službou pro zahraniční studenty je také tzv. tutoring. Každému zahraničnímu studentovi je přidělen tutor, český student, který jim může pomoci s vyřizováním popříjezdových formalit a s orientací ve městě a na univerzitě.  Úterý od 21:00 – mezinárodní studentská party pořádána ISC  – klub Madarín, Jakubské náměstí 6  Více informací o ISC na webových stránkách: PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ MEZINÁRODNÍ STUDENTSKÝ KLUB (ISC)

 Oddělení pro vědu, zahraniční a vnější vztahy  Právnická fakulta MU    kontaktní hodiny: denně hod.  Centrum zahraničních studií  budova Lékařské fakulty, Komenského nám. 2    kontaktní hodiny: pondělí, středa 12: :00 úterý, pátek 9: :00 čtvrtek 13: :00 PRÁVNÍCKÁ FAKULTA CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ KONTAKTY