PŘEPRAVKY PŘEPRAVKY - přepravní prostředky se stohovacím systémem - patří mezi vratné obaly - kolují mezi výrobci a maloobchodníky - jsou dobře přizpůsobeny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝZNAMNÉ NEKOVY. VODÍK značka H latinský název Hydrogenium 1 1 H (1p +, 1e - ) nejrozšířenější izotop tvoří dvouatomové molekuly H 2 Obr. 1: atom vodíku.
Advertisements

UKLÁDACÍ BEDNY - přepravní prostředky na úrovni základních manipulačních jednotek - jsou určeny pro skladování materiálu - pro mezioperační manipulaci.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Pevné látky VY_32_INOVACE_2A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Konstrukce akumulátoru Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM AUTORTereza.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 AnotaceVýznam.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_116_Listnaté stromy TEMA:
SŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablony VY_32_INOVACE CHE Název DUMuCHE E Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Dřevo VY_32_INOVACE_25_495 Dřevo
VY_32_INOVACE_07_32_VODIČE A NEVODIČE (IZOLANTY)
Venkovní omítky CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_06
Co se neuveřejňuje Neuveřejňují se informace, které nelze poskytnout podle předpisů upravujících svobodný přístup k informacím § 3 odst. 1 Zákona o registru.
Podstatná jména hromadná, pomnožná, látková
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Poměr.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
MOTOROVÉ VOZÍKY. MOTOROVÉ VOZÍKY MOTOROVÉ VOZÍKY - zajišťují přepravu materiálů, manipulaci s nimi, jeho ukládání a přemísťování ve všech oblastech.
Technické prostředky v požární ochraně
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
VY_32_INOVACE_ , upravené tuky Ing. Blanka Kožíšková
Název prezentace (DUMu):
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
CHEMIE - Bílkoviny SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Technické prostředky v požární ochraně
5. Test-vývoj, význam, rozdělení střelných zbraní
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o.p.s AUTOR: Bc. Vladimíra Benediktová NÁZEV: VY_32_INOVACE_206_FYZIKA_LÁTKY TÉMA: LÁTKY ČÍSLO PROJEKTU:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Soustružení Definice soustružení Schéma soustružení
Měrná tepelná kapacita látky
Výroba pelet z biomasy v Habrech
Neživá příroda - vzduch
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZPRŮMYSLNĚNÝ MONOLIT.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_31_ Barvy.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Transkript prezentace:

PŘEPRAVKY

PŘEPRAVKY - přepravní prostředky se stohovacím systémem - patří mezi vratné obaly - kolují mezi výrobci a maloobchodníky - jsou dobře přizpůsobeny ruční manipulaci - slouží k rozvážení a skladování menšího množství zboží - jejich uplatnění je často úzce speciální

PŘEPRAVKY - většinou slouží pro celý oběh zboží - mohou vytvářet větší manipulační jednotky ( uložením na palety, vytvořením stohu ) - často slouží pro manipulaci s potravinami - možnost snadného automatizovaného plnění zbožím, stohování - mají umožňovat ruční i mechanizovanou manipulaci

Univerzální přepravky RAKO a NESCO Mají robustní rámovou konstrukci, velké množství rozměrů a různých provedení – stěny a dno plné nebo perforované, různá provedení madel

KONSTRUKCE PŘEPRAVEK Podle tvaru přepravky mohou být : a) rovné ( s víkem i bez ) b) zkosené ( čelní stěna je zkosená – mají lepší přístup k materiálu ) c) kónické ( stohovatelné při otočení o 180°) d) vkládací ( prázdné se do sebe vkládají ) e) skládací ( po složení šetří prostor z 80% )

KONSTRUKCE PŘEPRAVEK

MATERIÁLY PŘEPRAVEK - dřevo ( latě, proutí, překližky ) - papír ( lepenky ) - textil ( pro zvířecí mazlíčky ) - kov ( plechy z oceli, hliníku, železa ) - plast – hygienické, pevné, lehké, méně hlučné, chemicky a tepelně odolné, dobře udržovatelné, mají pěkný vzhled - kombinace ( kov + plast, dřevo )

MATERIÁLY PŘEPRAVEK

Přepravky pro zvířecí mazlíčky

POUŽITÍ PŘEPRAVEK - je často úzce speciální – např. přepravky na různé druhy lahví, na pečivo, zeleninu a další výrobky, příp. i zvířata - hlavně plastové se rozlišují i podle barev : - červené – masné výrobky - modré – mléčné výrobky - žluté, bílé – pečivo, cukroví - zelené, černé – ovoce, zelenina

RŮZNÉ DRUHY PŘEPRAVEK

Přepravka pro cukroví a zákusky

Přepravka pro mléčné výrobky

Přepravky na zeleninu, ovoce, rostliny

PIVNÍ PŘEPRAVKY

ROZMĚRY PŘEPRAVEK - mají většinou tyto základní rozměry : a) 300 x 400 mm (pivní přepravky) b) 400 x 400 mm c) 400 x 600 mm d) 800 x 600 mm - pro jednotlivé konkrétní druhy se rozměry poněkud liší - vždy je možno srovnat přepravky na standartní palety (1200 x 800 mm)

SilverStar - izolační obal do skládací přepravky – pro uchování potravin

Přepravky s příslušenstvím

Plastové přepravky INTEGRA - odolné proti působení kyselin, UV záření a mrazu

Plastové přepravky INTEGRA identifikační štítek propojení přepravek

PŘEPRAVNÍ KUFR NA MODELY Oblíbené přepravky pro modeláře aut, lodí nebo letadel

Kontrolní otázky : Kontrolní otázky : 1. Charakterizujte přepravky ( jejich hlavní využití ) 2. Pro jakou manipulaci jsou přepravky uzpůsobeny ? 3. Znáte nějaké konkrétní typy (názvy) přepravek ? 4. Popište základní rozdíl mezi bednami a přepravkami. 5. Rozdělte přepravky podle tvaru. 6. Uveďte alespoň 2 příklady rozměrů přepravek. 7. Jaké druhy materiálů pro přepravky znáte a se kterými jste se setkali ? 8. Jaké jsou podle vás největší výhody plastových přepravek oproti jiným materiálům ?

Odpovědi na kontrolní otázky : Odpovědi na kontrolní otázky : 1. přepravní prostředky se stohovacím systémem, patří mezi vratné obaly a kolují mezi výrobci a maloobchodníky 2. pro ruční a mechanizovanou manipulaci 3. např. RAKO, NESCO, INTEGRA 4. přepravky slouží hlavně k rozvozu, pro oběh zboží 5. rovné, zkosené, vkládací, skládací x 400 mm, 400 x 600 mm, 800 x 600 mm 7. plast, papír, kov, dřevo, textil, kombinace materiálů 8. hygieničnost, nízká hmotnost, odolnost, vzhled,...

Odkazy :

Odkazy : 6.jpg 6.jpg prepravky-Delta/13619-Konicka-prepravka- DELTA.html velikost-2-pi html?zenid=mjbhkrparbe5nii9tmrdqhobm7 nadoby/zkosene-prepravky-zeus.html

Odkazy :

Odkazy : K. Mičkal, J. Jindra : Mechanizační prostředky II. katskup php