Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Advertisements

CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
CLLD v MAS Bohumínsko Lumír Macura, předseda programového výboru
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Místní akční skupina Rakovnicko
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Životní prostředí a Život v obcích.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Integrovaný regionální operační program
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství

Místní akční skupina Podřipsko – Kdo jsme? Spolek sdružující 45 členů Založený v roce 2011 – Co chceme? Rozdělovat dotace z fondů EU – Implementace Integrované strategie území – V Dohodě o partnerství pro období 2014 – 2020 v dubnu schválené vládou je pro MASky vyčleněno minimálně 20 mld. Kč – částka stoupá – MASky budou rozdělovat dotace z OP Zaměstnanost a IROP, PRV

Závěry analytické části SCLLD – Vysoká míra nezaměstnanosti (i dlouhodobé) – Vysoký podíl osob s nízkou úrovní vzdělání – Odliv mladých lidí s vysokoškolským vzděláním do větších měst – Vysoký podíl osob, jejichž obor vzdělání se neprotíná s nabídkou práce v regionu – Vysoký podíl osob dojíždějících za prací mimo kraj – Nedostatečné využití zemědělského potenciálu v oblasti agroturistiky – Nedostatečná infrastruktura a zastaralé technologie v podnikání – Malá podpora živnostníků ze strany obcí, pomoc při propagaci – Vysoké daně, administrativní zátěž, byrokracie

Program rozvoje venkova – Investice do zemědělských podniků – Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů – Investice do nezemědělských činností, např. podpora agroturistiky – Podpora využívání obnovitelných zdrojů energie – Lesnická infrastruktura – Technika a technologie pro lesní hospodářství a školkařskou činnost – Technické vybavení dřevozpracujících provozoven – Podpora nových produktů, postupů, procesů a technologií

Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost – Dotace na podporu podnikatelských záměrů začínajících mikropodniků – Záruku za podnikatelský úvěr, nebo zvýhodněný podnikatelský úvěr při realizaci záměru – Zvýšení využitelnosti infrastruktury pro podnikání (rekonstrukce, modernizace) – Podpora infrastruktury pro odborné vzdělávání – Zvýšení podílu výroby energie z obnovitelných zdrojů, zvýšení energetické účinnosti a zvýšení účinnosti soustav zásobování teplem – Zvýšení pokrytí vysokorychlostním přístupem k internetu – Zvýšení úrovně nejmodernějších a pokročilých ICT

Operační program Zaměstnanost – Podporu zaměstnávání osob v evidenci Úřadu práce znevýhodněných na pracovním trhu (mladí lidé, lidé v předdůchodovém věku, ženy po mateřské dovolené, dlouhodobě nezaměstnaní) – Podporu zaměstnávání na jiné typy úvazku (zkrácený úvazek, rotace na pracovním místě, práce na dálku, sdílené prac. místo) – Podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením – Sociální podnikání

Děkujeme